| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku A co takhle jesličky?

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 819 [Dalších 729 >>]
Kimmy, 2 deti
  • 
30.1.2008 3:11:11
No vidis, Ivule - a ja bych to lepeni chtela usnadnit, protoze si myslim, ze v CR je to obtiznejsi nez jinde.

Kimmy
Kimmy, 2 deti
  • 
30.1.2008 3:10:07
Monty - mas rozhodne pravdu a toto hraje velikovou ulohu v celem pristupu. Urcite Ti ale nekdo napise, ze ma svou praci velmi rad, ale proste se kvuli diteti rozhodli na par let si dat pauzu, a ze realizovat se budou potom.

Muj nazor je, ze " být matkou, která žije jen pro své dítě/děti je jistě fajn, pro tu matku i dítě" - neni nutne fajn pro to dite z dlouhodobejsiho hlediska...

Kimmy
Kimmy, 2 deti
  • 
30.1.2008 2:57:38
Ivule - navratem maminek do pracovniho procesu by stat vydelal, protoze jednak by tyto maminky odvadely snad aspon nejake dane a snad by kratsi prestavkou v pracovnim procesu mohly uspesne svuj prijem zvysovat. Take by stat mohl teoreticky usetrit na nejakych rekvalifikacnich kursech, kdyby se maminky mohly vracet na puvodni misto. Samozrejme, ze by to prospivalo zamestnavatelum a tudiz by je to melo motivovat tyto pozice vytvaret. Nepochybuju, ze by nekdo mohl system zneuzit - ale nezlob se - jestli ocekavas navrh systemu, ktery je nezneuzitelny, tak se nedockas.

"budou radši vyřazeny z pracovního procesu a hůře se budou vracet zpět, než aby musely dávat dítě předčasně do jeslí" - no tak to jsem nevedela a uz jsem psala, ze v tomto smeru byla pro me diskuse poucna.

"Nežijeme přeci v rozvojové zemi, abychom měli jako hlavní úkol zvyšovat HDP. " - no tak to jsi trosku vedle a brzo Ti mozna Americani ukazou, jake dusledky ma recese.

"MD bych špatné uplatnění na trhu práce až tak nesváděla. " - uvadela jsem tady radu citaci, ktere potvrzuji opak a kdyz i ministerstvo prace povazuje matky po RP za handicapovane, tak to asi nebude az takova slava. Praha je mozna vyjimka. Opet zduraznuji, ze informace cerpam pouze z cetby materialu na internetu.

" A není náhodou podstatnější názor maminek a jejich intuice, co jejich vlastním dětem prospívá nebo neprospívá, než nějaké studie?" - prosim Te - snad mi nechces tvrdit, ze matky vlastni intuici dosly k zaveru, ze uderem tretich narozenim jsou jejich deti zrale na pobyt ve skolce a ze je jejich intuice, aby po tretich narozeninach matku nahradil system skolek a babicek.

"Nebo ty se při výchově svých dětí rozhoduješ primárně podle výsledků výzkumů a až následně tím, co cítíš ty?" - neplet tady dohromady vychovu a pracovni zarazeni. Vychova je samozrejme moje rozhodnuti (a nekonci ve trech letech), pracovni zarazeni bylo rozhodnuto kombinaci moznosti a dlouhodobeho planovani. Necitila jsem, ze bych v osmi mesicich mela nastoupit do prace, ale nasla jsem zpusob, jak praci a peci o deti zkombinovat zpusobem, ktery nasi rodine vyhovuje.

"velká většina na to reagovala tak, že jim je milejší varianta delší MD. " - no dyt ja to rikam taky - zjevne je ten soucasny system to nejlepsi, co ceske zeny mohou mit a co chteji. V tomto smeru jsem se mylila. Ekonomika se uz o sebe postara beze mne a Necas nebo nekdo jiny to zaridi.

Kimmy
30.1.2008 1:19:49
Kimmy, ale tu nie kazdy chce diskutovat o rieseni... niektori chcu len mat pravdu. A najcastejsie kritizuju ti, co by sa najprv mali pozriet na svoj sposob komunikacie a svoje prispevky... obdivujem tvoju trpezlivost.
30.1.2008 1:12:20
Rachel, nazor je mozne mat aj bez vzdelania.
Sama mam pocit, ze pozorovanim okolia sa naucim viac ako studovanim nejakych knih odbornikov... nie je odbornik ako odbornik a niektori z nich casto pisu len svoje nazory. Ja radsej verim tym svojim.
30.1.2008 0:18:21
Libik - to s tím zpoměrněním a tím, že toho až zas tolik nepotřebujeme, je svatá pravda.

Myslím, že po flákání v komunismu nastoupil workoholismus v 90. letech, a teď už čím dál tím víc lidem začíná docházet, že to taky není to pravé ořechové. A třeba se to ustálí na nějakém rozumném středu (pár mých moudrých přátel na to přišlo už mnohem dřív než já ;-)))
30.1.2008 0:12:01
Kohnova, Ty máš dojem, že když se matka/žena rozhodne zůstat v domácnosti, je považovaná za parazita nebo tak něco?

Mám pár kamarádek, které jsou s dětmi zcela samozřejmě doma (ale ani jedna z nich asi nemá pocit, že by se na ni někdo kvůli tomu koukal přes prsty.

Děti máme všechny ještě maličké, tak nevím, jak to bude, až odrostou, ale myslím, že většina z nich asi do práce půjde, málokdo je tak za vodou, aby si mohli dovolit živit rodinu z jednoho platu. A tam si zase myslím, že je to otázka dohody - nemyslím si, že by bylo fér chtít po manželovi, který zrovna není Rotschild, aby se třeba sedřel, jen aby manželka (nemluvím o mateřské dovolené) mohla zůstat doma. A pokud si to dovolit mohou, tak proč ne? Ještě by té holce asi spousta lidí záviděla, a není málo mužů, kteří by ženu v domácnosti, vytvářející "teplo domova" uvítali.
29.1.2008 23:58:19
Ano, ženská otázka kontra feminismus, tak to mám:-D, ale třeba jak ukazuješ těma chlapatejma nohama(ne svýma, ale příměrem) na teror ideálu ženské krásy, což feministky rozkrývají, tak to je mi taky sympatický.

Čeče, já se k nim dám:)

Přeji ti dobrou noc a díky za chytré odpovědi.
29.1.2008 23:57:52
No tak pokud jde o zpoměrnění pracovní aktivity, stresu, spotřeby, volného času, peněz atd. pro muže i ženy, tak to jsem všemi deseti pro.

Ale já už mám teorii :), že to brzy přinese feminismus.
No jak to vypadá nyní: čím dál více holek se chce aby je jejich muž dříve či později vystřídal na MD nebo aspoň chtějí, aby muži pracovali na částečný úvazek (na střídačku s nimi), chodili dřív z práce domů, měli třeba jedno odpoledne v týdnu na rodinu a děti.. atd. Ty tlaky v rodinách ze strany žen jsou a je jich čím dál víc (aspoň v mém okolí), jen to ještě nezačalo probublávat na povrch.
No viděli jste někdy, že by chlap např. zahlásil na důležitém jednání, že nejpozději v 6 končí, protože běží domů koupat mimino? Tak z toho by se u nás v mém bývalém zaměstnání všichni ostaní poč*rali.
Jenže ty tlaky na muže v tomto směru od žen jsou a budou ještě větší. Jednou se to musí zlomit, první chlapi s takovými požadavky přijdou a to už je jen krůček k tomu, aby se to strhlo jako lavina :)))). Kdo bude sedět v práci do 8 hod do večera, bude považovaný za osla, ne za solidního pracanta. Já tomu dávám tam 10 - 15 let. Až bude moje dcera dospělá, už to bude norma :)))))))))))).
Kohnova
  • 
29.1.2008 23:27:56
Libik: nevim..ja starym dobrym sufrazetkam jejich dil priznavam, fakt si myslim, ze kdyby nebyly, volebni pravo by nebylo. Nevolnici..jasne, vse souvisi se vsim, ale kdyby sedlaci jen drzeli kusny, mozna nevolnici dodnes.
Hele, ale ja se nechci prit o prinosnost feministek. Podle mne zenska otazka existuje stale i dnes, ale nevnimam ji tak, jak ji prezentuje Cosmopolitan ci PR odbornice. Sama vidis tady na debate na tema "backt to the bacics", jak je tezke vysvetlit (natoz prosadit) tema, ktere je pritom bytostne zenske. Nebo si predstav jen treba takovou "obskurnost", ze se rozhodnes nosit sve ochlupeni a zacnes vysvetlovat, ze i ochlupena jsi zena.. . atd..
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 819 [Dalších 729 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.