|
|
7.2.2008 22:10:58
Myš, díky za zastání
![]() |
Ráchel, 3 děti |
| • |
7.2.2008 22:10:50
ale Libiku, řešení je přece snadné: zrušit RP
, peníze dát jeslím a školkám a pak bude částečných úvazků jak máku, ne? ... |
|
|
7.2.2008 22:09:35
Kimmy, k té rozmazlenosti, nejsi to náááhodou ty, kdo chce všechno a nechce se ničeho vzdát? Nechceš se vzdát práce, nechceš se vzdát institucionární péče, chceš chůvu, paní na úklid, prostě děláš vše proto, aby sis nadmíru pohodlně žila. Víš, řekla bych, že se jedná o projekci, na druhých vidíš to, co máš především sama. Jsi to především TY, kdo nechce NIC obětovat a vybírá si jen to, co se mu líbí.
"Stejne tak si beres do pusy pojem chudoba, kdyz jsi zrejme zadnou nezazila a vzdycky jsi mela dost jidla pro sebe i pro sve dite stejne jako pohodlnou postel, dostatek pitne vody a tepleho obleceni." TAk tady se mě už evidentně snažíš urazit, ano dotklo se mě to, je to napsané hrubě a sprostě. Mně záleží i na ženách, které by musely své děti dát do obecních jeslí nevalné kvality ve dvou letech, na ženách, které nemají vzdělání a pracují např.u pásu a nemohly by si dovolit částečné úvazky, chůvy atd. "Az mi ukazes, jak deti, ktere s temi au-pair nebo jeslemi, kterymi Ty tak ocividne pohrdas, jsou o pid horsi, nez ty Tvoje, tak pak muzes mluvit." TAkže tady už smí mluvit pouze Kimmy a ty, co mají stejný názor? Nikým nepohrdám, jen nechci to, co tu prezentuješ ty. Chápu ženy, co chtějí do práce, ale chápu i ty, co chtějí být s dětmi doma. "bacha na výrazy" Kimmy, tak ty už ses mi jala i vyhrožovat, no to je úsměvné... TAk ještě jednou, ironie do normální komunikace nepatří, jedná se o zesměšnění a cílem zesměšnění je druhého RANIT což je v podstatě totéž, co URAZIT. Uvědom si laskavě své vnitřní motivy. NEchci s tebou diskutovat proto, že pro mě nejsi partnerem pro diskusi. Nejsi otevřená jinému pohledu na věc, o toleranci jiného názoru nemluvě, o ironii už řeč byla. Odpovídat mi nemusíš, nehodlám to číst, nemám na tvou ironii žaludek. |
|
|
7.2.2008 21:08:19
Verčo, částečné úvazky mě zajímají jako prostředek k pro mě zábavnějšímu životu vůbec, ale jak na ně?
|
Verča |
| • |
7.2.2008 19:43:08
Ráchel, předpokládám, že tvůj dědeček pracoval skutečně naplno a maminka taky. Jenže to je právě to, co Kimmy nechce.
Ono jde o to, že pár z nás sice jde do práce už kolem druhého roku dítěte, ale s tím, že ještě mnoho let nebudou pracovat "naplno". Tudíž nám potom zůstává poměrně hodně času i na starší děti. Já jsem obětovala práci dva dny v týdnu, zato mám vyhlídku, že zbývajících pět dnů se můžu věnovat rodině. A tenhle stav neskončí úderem čvrtých narozenin mladšího děcka. Můj částečný úvazek bude trvat ještě několik dalších let, takže si troufám tvrdit, že moje děti budou mít hodně velkou jistotu, že máma na ně má čas. |
myš |
| • |
7.2.2008 18:53:43
Kimmy
Ještě naposled k tématu. "ironie samozrejme urazet muze, ale moje ironie neni urazliva - je jiste kousava a chvilemi namirena do citlivych mist - ale ne urazliva" To je věc vcelku subjektivní, někdo může tvoje ironické a jízlivé poznámky považovat za urážlivé. Upřímně, mně ta tvoje ironie taky vadí a nediskutuje se mi s tebou dobře, takže se Stáně vůbec nedivím, že nemá náladu tu s tebou dál pokračovat. Jsem zvyklá diskutovat s lidmi, co mají zcela opačné názory a je to bez vzájemných invektiv a ironického popichování. Jsou lidi, co ironii spolknou, nebo jsou na to zvyklí, taky ta internetová komunikace je jiná, než skutečná, takže se někdy těžko rozpoznává, jak to autor příspěvku vlastně myslel. Nevadí mi tvoje jiné názory, ale ta ironie jo. |
Ráchel, 3 děti |
| • |
7.2.2008 18:38:37
no jistěže nepopírám, že jsou z Bible. zcela subjektivně sis je vybrala tak, jak se Ti to hodí
Pokud se mnou nerada diskutuješ, tak mi samozřejmě nemusíš odpovídat... Nicméně, upřímně řečeno, když mě na nějaké diskusi vidíš a šupneš sem takovýhle komentář, tak můžeš přece čekat, že to nejspíš nenechám bez odezvy ![]() Ovšem na to, abych tady dopodrobna rozebírala verše, které tu uvádíš, k tomu tato diskuse není vhodná a nehodlám to tu tím zahltit, každému by to nepřipadalo jak až tak zajímavé téma. |
madelaine |
|
|
7.2.2008 18:28:05
A nemůžeš popřít, že moje citáty jsou z bible, nebo ano??
|
madelaine |
|
|
7.2.2008 18:27:29
Rachel, ty to vidíš velmi subjektivně, proto s tebou nerada diskutuji.
|
Ráchel, 3 děti |
| • |
7.2.2008 18:25:16
no - však ty sis moooc pěkně vypíchla jen to, co se ti hodí. V tom jsou mistři jehovisti, vytrhávat biblické verš z kontextu ![]() ale to do téhle diskuse nepatří... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.