| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě, nebo práce? Chci si užít obojí!

[<<Předchozích 260] Příspěvky 261270 z 725 [Dalších 455 >>]
madelaine
7.2.2008 18:05:16
Ráchel, no vidíš, není nad to, se pořádně zasmát. A nejlépe sám sobě :).
Ono každý si z bible vypíchne to co se mu hodí, a zbytek je podobenství, že? Takže k čemu taková bible vlastně je? Pěkná pohajda, že?

Ráchel, 3 děti
  • 
7.2.2008 18:02:47
otázka je, co se v tu chvíli táhlo hlavou tý mámě...
myslím, že už jsem tady jednou tuhle zkušenost psala, tak se omlouvám těm, kdo už to znají: rok jsem jako 18tiletá strávila péčí o svého dědu, který umíral. Bydlela jsem u něj a měli jsme řadu smutných, ale pro mě hodně důležitých hovorů o životě, smrti... a o tom, na čem opravdu záleží. Jednou mi řekl, že hrozně lituje toho, že tolik pracoval (byl velmi uznávaný doktor - odborník a neustále se musel dovzdělávat ard.) a nebyl raději více se svými dětmi. A že je mu strašně líto, když vidí moji mámu, jak teď dělá totéž - a ať tu chybu jednou neudělám taky... a plakal při tom. Všechny jeho děti k němu měly hezký vztah a "držely ho za ruku", ale on na té smrtelné posteli věděl, že v životě prošvihnul něco zásadního. Jsem mu za jeho upřímnost a za jeho radu moc vděčná...
Ráchel, 3 děti
  • 
7.2.2008 17:55:12
tak teda madelaine, takhle jsem se už dlooouho nezasmála :D :D :D prej: "Hrdinky bible jsou zpravidla oslavovány pro svou poslušnost a nebojovnost." hehe. No tak teda nevím, co by na to řekla taková Debora, Ester, Jáel (to byla ženská podle mýho gusta!)... a tak by se dalo pokračovat.
Vtipný taky je brát křesťanství a feminismus jako zásadně neslučitelné záležitosti. Ono totiž musíš nejprve definovat, co myslíš tím křesťanstvím a co tím feminismem. Já jsem tedy mnohými souvěrci díky svým některým názorům považována (paradoxně) za feministku - a upřímně řečeno mi to teda nevadí :-)
Milada.
7.2.2008 17:24:12
Kimmy,

souhlas. Fakt nevim, proc by dite, ktere nebylo 100% sveho casu s matkou do 3 let nemelo svoji mamu drzet za ruku na smrtelne posteli.

Ja jsem 100% sveho casu do 3 let s mamou travila a za ruku ji pri umirani drzela. Ovsem - za druhou ruku ji drzel muj bracha a ten byl od 9ti mesicich v jeslich.

madelaine
7.2.2008 17:23:53
Kimmy, moje srdíčko feministky vždycky zaplesá, když se objeví feministické téma! :). Zase s tebou musím naprosto souhlasit: „Sila muzu neni v tom, ze jsou chytrejsi, ale v tom, ze se dokazou sjednotit a tahnout za jeden provaz.“
Vytesat do kamene!!

Velká škoda, že každá ženská, která má kromě rodiny jiné ambice, je označena za kariéristku a ošklivou feministku. A troufám si tvrdit, že muži by těchhle stupidit zanechali, kdyby jejich milované matinky jich ráčily zanechati. V tomhle velký souhlas s Kohnovou, muži narození v 70. letech v Česku jsou strašní mamánci. Ale to by bylo na strašně dlouhou diskusi :).
Osobně z toho viním konzervativce a biblické „pravdy“, které jsou v Česku (a nejen v Česku, třeba i v Německu – Kinder, Küche, Kirche) stále docela IN. Organizované náboženství vždycky patřilo mezi největší odpůrce ženských práv.
1. list Timoteovi 2:11-14 „Žena ať přijímá poučení mlčky s veškerou podřízeností. Učit ženě nedovoluji. Žena nemá mít moc nad mužem, nýbrž se má nechat vést. Vždyť první byl stvořen Adam a pak Eva. A nebyl to také Adam, kdo byl oklamán, ale žena byla oklamána a dopustila se přestoupení“.
Leviticus 12:1-14, 12:4-7 „Žena, jež porodí syna, je sedm dní nečistá, žena, která má dceru, je nečistá čtrnáct dní.“
a další a další

Co na to říct?? Hrdinky bible jsou zpravidla oslavovány pro svou poslušnost a nebojovnost. A na Rodině je spousta křesťanek, které tomu věří. Jj, feminismus a křesťanství, moje nejoblíbenější témata :).

Kimmy, 2 deti
  • 
7.2.2008 17:19:53
Gabe - naprosto souhlasim, taky uz jsem se tady v podobnem smyslu vyjadrovala.

Pracujici matka neni matka, ktera se detem nevenuje.

Kimmy
Kimmy, 2 deti
  • 
7.2.2008 17:17:44
Vero,
"Až jednou microsoftí šéfka bude na smrtelné posteli...přijdou jí držet za ruku její pracovní úspěchy, nebo její milující děti " - proc myslis, ze by sefka nemohla mit se svymi detmi stejne vroucny vztah jako matka, ktera s nimi stravila prvni tri roky? Proc myslis, ze je to bud a nebo?

"Přesto nemám pocit že by zrovna zdejší ženy byly nějak "nadprůměrně" štastné, české rodiny jsou nestabilní, rozvodů máme rekordně, nevěra zde kvete jako málo kde...dětí na drogách mame také rekordně ...v sebevraždách si taky držíme přední místa v žebříčcích....." - ja prave porad premyslim, kde jsou tedy ty vyhody trileteho RP.

"Zázemí stabilní rodiny a mámu, / nebo tátu/ která je vedli při prvních krůčcích považuji za něco mnohem cennějšího a nadčasovějšího než " udržet krok"...." - nebudu polemizovat o tom, ze nejde nutne o to drzet krok ani o tom, ze dite vetsinou zvladne prvni krucky do dvou let - ale ja povazuji za velmi cenne i to, byt detem dostatecne k dispozici behem celeho detstvi, behem skolkoveho a skolniho obdobi a prvni krucky pro me nemaji vetsi kouzlo nez objevovani sveta petileteho kluka.

Kimmy
Kimmy, 2 deti
  • 
7.2.2008 16:50:22
Adelaide - myslis, ze kdybych ted namatkou zasla do nejake firmy, kde nabizeji volne misto v me kvalifikaci a rekla, ze chci pracovat z domova, ze by mi rekli - samozrejme, bez problemu?

Urcite jsou tady zeny, ktere by podobnou variantu uvitaly, tak pokud mas nejaky tip - sem s nim.

Kimmy
Kimmy, 2 deti
  • 
7.2.2008 16:47:48
Ivano - Tvuj komentar me velice potesil, protoze ukazuje, ze ve svych nazorech nejsem tak uplne osamocena.

Dekuji!

Kimmy
Kimmy, 2 deti
  • 
7.2.2008 16:46:17
Mys - Tvuj prispevek se ukazal po te, co me Stana obvinila z toho, ze ji urazim - a v prispevku byla pouze ironie. Muj dojem byl, ze potvrzujes, ze muj prispevek byl urazlivy.

Pokud jsi psala zcela neadresne a bez jakekolik souvislosti ciste jen o tom, ze ironie muze urazet, tak je to neco jineho a slo o me nedorozumeni.

ironie samozrejme urazet muze, ale moje ironie neni urazliva - je jiste kousava a chvilemi namirena do citlivych mist - ale ne urazliva. Ke konkretnimu prikladu - kdyz mi nekdo v zahranici nezije, ale dela o techto spolecnostech dlouhodobe prognosticke odhady, tak ironie o kristalove kouli neni urazkou...

jestlize by bylo prijatelna forma "Vím, že ekonomicke zakonitosi zapadniho sveta nepochopíš, aspoň zatím" je prijatelna jako zcela neurazliva, pokusim se to pro priste zapamatovat, ale fakt by mi pomohly nejake smernice k tomu, co je a co neni povoleno.

Takze moje nepochopeni Tveho prispevku bylo zpusobeno tim, v jake souvislosti se zobrazil...

Kimmy
[<<Předchozích 260] Příspěvky 261270 z 725 [Dalších 455 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.