| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě, nebo práce? Chci si užít obojí!

[<<Předchozích 270] Příspěvky 271280 z 725 [Dalších 445 >>]
madelaine
7.2.2008 16:46:00
Holky, není to vůbec tak, že je další diskuse pod moji úroveň! Ale když vidím, že mluvím dejme tomu španělsky a druhá strana francouzsky, tak prostě končím, protože se míjíme a nevidím naději na nalezení společné řeči! Já už jsem se v mém věku tak nějak naučila odcházet z bitev, které nikam nevedou, a nebrat to jako prohru, která by znamenala konec války :). Možná to působí nevychovaně a sobecky, ale moje duševní rovnováha a smysluplnost trávení volného času je mi přeci jen přednější než virtuální dobrá pověst :). Nikdy jsem neměla touhu a schopnost měnit dějiny, ale vyžívám se ve filozofických debatách.

Lassie, já jsem opravdu nechápala, na co mám reagovat. Když jsi to rozvedla, tak musím říct, že mně se současná úprava vlastně taky docela líbí. Spíš pořád tak nějak podvědomě reaguji na tu předchozí variantu – 7600 na 4 roky, to bylo přehnané, a když to změnili, většina maminek to vnímala jako velku nespravedlnost. Ale stejně jsem pro podporu částečných úvazků a minijesliček! Osobně bych navrhovala 7600 na dva roky, třetí rok 3600 a to co se tím ušetří, investovat právě do podpory výše zmiňovaného. Ale je to prostě můj subjektivní názor, ach jo! :)

Jinak Lassie, jsem strašně ráda, že i když my dvě to nevidíme stejně, tak jsme nikdy neměly potřebu se urážet, to je super, ne?? :)
Kimmy, 2 deti
  • 
7.2.2008 16:36:11
Madelaine - dekuju. Fakt!

Souhlasim s Tebou ve smyslu, ze kdyz se zenske hadaji, chlap se smeje. Na jedne strane by zeny chtely, aby byla ocenovana jejich prace v domacnosti a pece o deti, na druhou stranu starost o to, kde by se na to mely vzit prostredky, prenechaji muzum. Na jedne strane si zeny stezuji na sve matky a tchyne, ktere uznavaji zastarale metody, na druhe strane prohlasuji, ze babicky jsou pro dite jedina snad prijatelna varianta, protoze cizi clovek diteti nemuze dat lasku. Na jeden strane plamenne diskutuji o tom, ze se neda vsechno prevest na penize a ze tu jsou citove hodnoty - ale beda, kdyby jim nekdo na ty penize sahnul...

Zeny si to skutecne delaji samy, je to smutne, ale je to tak. Sila muzu neni v tom, ze jsou chytrejsi, ale v tom, ze se dokazou sjednotit a tahnout za jeden provaz.

Ja taky necekam, ze by nekdo ustoupil ze sveho presvedceni. Ale je to pro me velice dulezity pohled do ceske spolecnosti. I to mne tady drzi.

A lidi jako Ty, jsou takovym tim douskem nadeje...

Kimmy
myš
  • 
7.2.2008 16:33:13
Ráchel
haha, to je vtipné...:-)))...a pravdivé
Ráchel, 3 děti
  • 
7.2.2008 16:26:56
no, ale jak řekl klasik, "blbec mě urazit nemůže" :-) :-) - to není na nikoho osobně mířeno, aby snad nedošlo k nedorozumění :-)
myš
  • 
7.2.2008 16:24:09
Kimmy
jak už jsem psala, vůbec nevím o co v té první větě jde, takže to nedokážu posoudit. Pro mě to vyznělo tak, že pokud si něčím neprojdeš, tak to nepochopíš, což nepovažuju za urážku. Dál se k tomu vyjadřovat nehodlám, protože jsem nějakou vaši diskuzi nesledovala.

Poněkud si domýšlíš, co já považuju za urážlivé, nebo nepovažuji. Můžeš mi říct, kde jsem psala, že je urážlivá nějaká tvoje narážka na neznalost reality západního světa?
A vůbec, nehodlám tady dělat nějakého soudce ohledně toho čí hláška je horší, takže tvoje soudy o dvojím metru jsou poněkud abstraktní, jelikož operuješ pouze svou vlastní představou, co je pro mě urážlivé nebo ne.

Jen jsem psala, že ironie může být stejně urážlivá, jako nadávka.

Mys - jestlize narazky na nedostatek chapavosti a nepriznana traumata z detsvi jako vysvetleni nesouhlasu s autorkou nepovazujes za urazlive a mou narazku na nedostatek znalosti reality zapadniho sveta ano - tak si myslim, ze mas teda dost vyrazny dvoji metr.

Ale urcite v tom nejsi sama.

Kimmy
Ráchel, 3 děti
  • 
7.2.2008 16:14:53
Libiku, myslím, žes to shrnula výstižně.
Kimmy, 2 deti
  • 
7.2.2008 16:02:31
Mys - jestlize narazky na nedostatek chapavosti a nepriznana traumata z detsvi jako vysvetleni nesouhlasu s autorkou nepovazujes za urazlive a mou narazku na nedostatek znalosti reality zapadniho sveta ano - tak si myslim, ze mas teda dost vyrazny dvoji metr.

Ale urcite v tom nejsi sama.

Kimmy
myš
  • 
7.2.2008 15:53:46
Nevím o co se jedná v té první části. A na tom, že něco aspoň zatím nepochopíš, nevidím nic urážlivého.
Kimmy, 2 deti
  • 
7.2.2008 15:49:04
Mys - v tom pripade snad uznas, ze veta:

Vnímám tě stejně jako Ráchel, kdo si něčím v dětství prošel, tak dokud to neuzdraví, stále má tendenci to opakovat. Vím, že to nepochopíš, aspoň zatím.

je urazliva taktez.

Kimmy
myš
  • 
7.2.2008 15:40:28
No ono mezi náma, ironie může být někdy pěkně urážlivá. Je to sice tak trochu zaobalené a skryté a přitom to může někoho pěkně ranit a urazit.

[<<Předchozích 270] Příspěvky 271280 z 725 [Dalších 445 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.