| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě, nebo práce? Chci si užít obojí!

[<<Předchozích 340] Příspěvky 341350 z 725 [Dalších 375 >>]
6.2.2008 23:31:19
Ráchel,
také mě to fascinuje.
Matka v ČR dostává od státu peníze buď na provoz rodiny nebo chůvy. Je-li to málo na hlídání, je to asi i málo na život, je to tolik, kolik to je, ve vztahu k tomu, že žijeme zde a teď. Naprosto spravedlivé a nediskriminující nikoho.
K tomu mají zaměstnané matky jako bonus ještě státní předškolní zařízení z peněz nás všech.(vím, že tím přijdou o rodičák, nicméně je to volba pro ty, které nevydělají až takový majlant, ale chtějí zkrátka do práce)

Takže povýšenectví s odkazem na pohodlnost, rozmazlenost a nízké sebevědomí žen, které jsou s dětmi doma, stojí na jejich svatém přesvědčení, že 1+1=3 nebo, že ony ví nejlíp, co je pro většinu nejlepší a kudy se má svět ubírat.
Vážný
  • 
6.2.2008 23:30:39
Kimmy, docela by mne zajímalo, jak to funguje v těchto zemích, když má někdo dítě nemocné, nebo zvláštní (např. ADDH). Znamená to, že au-pair s ním chodí k lékařům?

My máme děti extrémně nemocné (poruchy imunity a tak.)a syna navíc chtěli ze školky dát do zvláštní školy kvůli ADDH. Jedna základní škola nás odmítla, na druhé jen to, že se třídní našeho syna vsadil s ředitelem té druhé, že to zvládne (měl specializaci) přesvědčilo ředitelku k přijetí. Dcera byla v první třídě byla za pololetí kolem 30 dnů ve škole, zbytek nemocná doma. Čili jsme museli dělat takovou neoficiální domácí školu a ona pak skládala zkoušku. K tomu samozřejmě tak 4x doktor týdně pro obě děti (včetně logopedie obou dětí). Takže jsme extrém.

Ale podle posudkové lékařky (na dceru jsme měli POB), je 8 týdnů nemocnosti ročně u průměrného předškolního dítěte normální. Ve školce víc. Jak se to u Vás řeší? Někde jsem četl, že v USA děti jdou do školy 2 den po podání antibiotik. Vzhledem k poruše imunity jsme chodili 1x týdně do školky, ale stejně jsme v duchu škrtili rodiče dávající smrkající a kašlající děti do školky... Jak se řeší třeba pobyt v lázních a ozdravovnách u dětí?
Irena, 2 deti
  • 
6.2.2008 22:53:00
Souhlas.
6.2.2008 22:52:42
to bych ji pak ráda viděla ve dne, kdo by hlídal potom? skoro každý den se náš malý něco naučí, už je v tom "zábavnějším" věku a já to chci sledovat a pomáhat mu uchopovat ten veliký svět, vždyť takhle poprvé je to jen jednou, zdá se to až neuvěřitelné, že opravdu vidí všechno poprvé a já jsem šťastná, že mu můžu být průvodcem a pofoukat bolístky a smát se, když najde palec u nohy a zjistí, že má dokonce dva a že se vejdou do pusy oba najednou (teda to zjistil už dávno).
Ráchel, 3 děti
  • 
6.2.2008 22:50:27
takže se ty samý prachy místo do RP nastrkaj do podpory jeslí... a to jako proč?
Ráchel, 3 děti
  • 
6.2.2008 22:42:39
Monty, obávám se, že bys byla "divná, i kdybys chodila do školky... a kdo ví, třeba ještě víc :-) ročník 74? Jo, to je dobrej ročník... :-)
Ráchel, 3 děti
  • 
6.2.2008 22:39:55
madelaine: "Buď budou peníze na čtyřletý rodičák, nebo na zajištění minijesliček rodinného typu."
nojo, madelaine, ale tak jako je jedna strana zarytě přesvědčená, že je vhodná jedna varianta (RP) a do žádných jeslí své dítě strkat nechce, tak druhá je zas přesvědčená, že ta druhá varianta je žádoucí...
Ráchel, 3 děti
  • 
6.2.2008 22:34:30
díky, naprostý souhlas
madelaine
6.2.2008 22:27:15
Kimmy, souhlas. Co komu která manažerka kdy udělala… Víš jak se to říká, žena ženě vlkem. Třeba jsou to kyselé hrozny, kdo ví. Já na druhé straně asi taky nikdy nejsem schopná pochopit, jak můžou někoho bavit domácí práce. Vaření to jo, to je tvůrčí činnost. Taky se říká, že kdo má stále potřebu uklízet, potřeboval by především uklidit sám v sobě.

A že někdo neuznává matky… Tomu já nerozumím, děti mám kvůli sobě a vůbec by mě nenapadlo po někom chtít, aby to oceňoval, proč jako? Jen proto, že jsem následovala své pudy a počala dvě děti? Já jsem matka, a kdo je víc? Nevím, mně to pořád evokuje nízké sebevědomí.

Já nečekám, že by tady někdo ustoupil ze svého přesvědčení. V této fázi ještě ne. Ale jsem ráda, že tady potkávám holky jako seš ty, i když jich není moc.
Ivana
  • 
6.2.2008 22:11:57
Lasslie,
jenze dokud bude moznost trileteho rodicaku,
tak zadna velka pozitivni motivace pro matky nebude. Ta chut a motivace musi vychazet prave od matek, pak se teprve zacne neco dit. Brat rodicak je proste jednoussi a pokud ma nekdo 3 deti po 2-3 letech, tak muze byt doma az 9 let a to uz potom nejake penize jsou, ne? Jinak souhlasim, ze v miliardy utikaji uplne na jinych mistech a do jinych kapes nez by mely : ((( Ja jsem pro rok placeneho rodicaku a pak uz by se ale rodice meli opravdu starat sami, jsou to prece jejich deti. Tim starat se, znamena, ze se musi mluvit o vzniku dobrych jeslicek, ktere zaviraji treba v 6 vecer, aby byla moznost pro maminky pracovat i na odpoledni zkraceny uvazek.
[<<Předchozích 340] Příspěvky 341350 z 725 [Dalších 375 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.