| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě, nebo práce? Chci si užít obojí!

[<<Předchozích 350] Příspěvky 351360 z 725 [Dalších 365 >>]
adelaide k.
6.2.2008 22:11:20
Kimmi a kdo by ti nedovolil pracovat z domova???
Simča
  • 
6.2.2008 22:02:37
Jsem ráda,seveřanko,že jsem tvůj příspěvek pochopila dobře.Taky jsem štastná,že můžu být(z větší části) doma a zaplatit si pomoc v domácnosti,využívám ráda a často,ušetřený čas pak věnuji trochu sobě a z větší části dětem.Uvařeno musím mít do 30-ti minut,což znamená,že vařím hrozně jednoduše.Ale chápu,že ne každý si to může dovolit,já jsem za své výhody vděčná.
6.2.2008 21:26:16
SylvoŠ, většina těch, které přispívaly na druhé straně než Kimmy, nějakým způsobem zpochybňovaly potřebu matky jít z jakýchkoliv jiných důvodů než osobních(tedy to, že chce) do práce. Vyvracely jsme zejména rozšířený mýtus o nezaměstnatelnosti matky a potom jsme se pozastavovaly nad tím jestli se to vyplatí matce nebo šířeji, jestli se to vyplatí společnosti z různých hledisek.
NIKDO tu nekřičel, že chce rodičáky. Já jsem v předchozí sérii dokonce řekla , že bych zrušila všechny dávky.
Byly jsme vykazovány zpět na stromy a jinak půvabně častovány, ale to patří k věci.
Kimmy dokázala obdivuhodné, dokolečka tu mele o částečných úvazcích, které by měl podporovat stát na úkor rodičáku, což jí připadá pro ten stát dobré, jelikož matky a chůvy zdaní svůj příjem. Výdaje(státní) související s institucionální výchovou a pracovním procesem nezapočítává.
Teď mi řekni, s čím z toho souhlasíš. S podporou částečných úvazků?
Jakože, aby mamky mohly radostně pracovat od 9-13, dáme zaměstnavateli dotaci? Kolik a proč? Když ty mamky za stejné peníze mohou ta děcka mít doma? V našem státe je podpora rodinné výchovy formou paušální sazby RP neodvíjející se od příjmu, dostane ho i ta, která hodlá změnit svět bohulibou prací, já v tom nevidím žádné utlačování jedné skupiny, nechť svůj RP věnují zaměstnané matky chůvám, když chtějí.

Po Cizince se mi stýská, málokdo ji v zápalu psaní nesnášíval tak jako já, donutila mě téměř gambleřit, bez jídla a pití. Měla noblesu a byla pedant na argumenty, jednou jsem ji na veřejné diskusi poslala kamsi, to co se tu odehrává teď je chaboučké a nehodno srovnání s ní.

6.2.2008 21:16:35
Já ti poradím: nech domácnost žít svým životem a budeš mít klid :).
6.2.2008 21:12:59
Tak musím zaklepat, že u mě jsou víkendové hovory spíš výjimkou.. Asi bych přestala zvedat mobil, kdyby ho zákazníci zneužívali o víkendu kvůli kravinám.. Stejně tak, jako ho nezvedám v pracovní dny po 18:00 :).
6.2.2008 20:58:42
Já zas chápu velmi dobře, o čem píše Mystik. Bohužel. Můj vztah s matkou byl patologický, přesně v pubertě jsem si sáhla na dno. Doufám, že moje děti budou silnější. Nemusíme si lhát do vlastní kapsy.
6.2.2008 20:45:08
No ale on není ani běžný standard to, že pracující maminka frkne každý den mimino na 8 hod či déle někomu na hlídání a maže do práce. Ne že bych se nesetkala s takovými případy, ale byly to okrajově řídké vyjímky mezi pracujícími maminkami.

Některé reakce tady jsou takové, že pracující maminka automaticky spadá do této sorty. K tomu byl můj příspěvek.

A jinak si nejsem úplně jistá, jestli tuto možnost práce, kterou mám, je zrovna "výhodou" :). Nebýt té možnosti, měla bych asi život pohodlnější. Ambice jsou holt svině (pardon).
Valkýra
6.2.2008 20:33:39
Ivule,
s tím pátkem mám stejnou zkušenost. Zvlášť jedno období to bylo hodně znát - úterý, pátek a sobota dopoledne.
6.2.2008 20:31:49
Tak to já mám zase posledního času dojem, že v pátek se každej snaží dohnat, co nestihnul během týdne..
Soudě podle toho, že mi v pátek mobil zvoní jako na ústředně. Zatímco v pondělí všichni ještě zachrupávají.. Jsem si zrovna tudle říkala, že jsem si měla udělat volné spíš pondělky než pátky..
Valkýra
6.2.2008 20:26:10
Monty,
já jsem měla jednostrannou luxaci a taky se to hodně řešilo, ale popravdě se to spíš babičce "hodilo do krámu".
Buřt jsem ale nebyla, zachránilo mě, že jsem jídlu moc nedala.
[<<Předchozích 350] Příspěvky 351360 z 725 [Dalších 365 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.