| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě, nebo práce? Chci si užít obojí!

[<<Předchozích 390] Příspěvky 391400 z 725 [Dalších 325 >>]
Kimmy, 2 deti
  • 
6.2.2008 17:09:50
Hanko - dekuji, ze nad mymi nazory alespon uvazujes.

Nazory bych zmenila, kdyby se prokazalo, ze v zemich, kde RP do tri let neni, hromadne vyrustaji nejak narusene deti nebo kdyby naprosta vetsina deti, jejichz matky se vraci do prace drive nez ve trech letech, byla problematicka. Nebo kdyby se prokazala nejaka skutecne vyznamna vyhoda ceskych deti nad temi zahranicnimi. Proste kdyby byly nejake konkretni vysledky dlouheho RP.

Moc nerozumim Tvym prikladum (deti samozrejme napodobuji rodice a kdyz neuklizi rodice, nebudou uklizet deti - no ale pokud rodice nebudou svym dvacetiletym ditkum platit uklizecku, tak se to deticky budou muset naucit). U nas napriklad pomocnice hracky neuklizi a deti po sobe hezky vysavaji drobky... je to na pristupu matky, ale materska s tim nema nic spolecneho...

Druhy priklad take nechapu - ale nechces je komentovat a ja to respektuju...

Kimmy
Apolena.
6.2.2008 17:06:04
Madelaine,
možná bude problém ve vyjadřování, Cizinka i Kimmy se občas nevyjadřují úplně nejšťastněji. Mně Kimmy ze začátku připadala jako údernice, která nás nabádá k vyšším výkonům ;). Teď už to asi chápu líp, ale tenkrát jsem si taky připadala jako vyžírka, ačkoli to takhle Kimmy nikdy nenapsala.
Já jsem za čtyřletou MD vděčná. Udělala jsem si kurzy, na které bych jinak asi sotva měla čas. A měla jsem čas připravit se na dobu, kdy mi MD skončí a já budu neperspektivní stařičká matka s maličkým dítětěm a neupotřebitelným vzděláním.
Jojo, porod doma...myslela jsem si, že jsem celkem drsňák, ale párkrát to bylo tak hnusný a tak osobní, že jsem to obrečela...
Ráchel, 3 děti
  • 
6.2.2008 17:05:04
to jo, lpí, protože jejich "psychologickým úkolem" je paradoxně se od matky oddělit. Pokud se ovšem matka odděluje od nich a nemají tu základní vazbu, oddělení je příliš časné a o to víc se kluk přimkne - aby se pak zase mohl oddělit. No, to zní teda zamotaně, co? :-)
Ráchel, 3 děti
  • 
6.2.2008 17:01:58
Kimmy, jestli skutečně bez ironie obdivuješ mou sloní paměť, tak se ti tímto omlouvám a tvou poklonu přijímám :-)
A mohla bys mi prosím poradit, na jaké nevhodné příspěvky bych se ještě tak měla zaměřit? Akorát, že to asi nebudu stíhat :-)
6.2.2008 16:57:40
A ještě jsem chtěla poznamenat - s tou citovou vazbou to není tak jednoznačný, záleží asi taky hodně na povaze dítěte. Mne vychovala babička a celý život jsem měla nejsilnější citovou vazbu na ni, oproti tomu můj syn, který je odkládaný prakticky od narození má stejně nejsilnější citovou vazbu na mne... bavila jsem se o tom s několika kamarádkami a v podstatě mi potvrdily, že ten model z okolí znají taky, že zejména kluci lpí na matkách paradoxně tím víc, čím míň se jim reálně věnujou. :-)
Katka,kluci 5 a 9
  • 
6.2.2008 16:57:40
Též se přidám.Velmi dobré.
Ráchel, 3 děti
  • 
6.2.2008 16:56:35
inu, k tomu by se musela vyjádřit Bumbi...
Kimmy, 2 deti
  • 
6.2.2008 16:56:35
Sylvo - ja delam na plny uvazek, ale rozlozeny tak, ze polovinu prace delam, kdyz deti spi. Ale stejne mam mensi plat.

Modely se asi lisi v definici tradicniho modelu - pri mne to je model, kdyz muz zajisti finance a zena peci o deti a domacnost, ale neprispiva do rodinne pokladny. Ty mas asi jinou definici.

Kimmy
Kimmy, 2 deti
  • 
6.2.2008 16:53:43
Rachel - uz to opravdu prehanis - pokud nemuzu napsat ze neco nebo nekoho obdivuju, tak je to hodne prisna cenzura...

Vidis ironii i tam, kde vubec neni, narazkou na vlastni deprivovany mozek jsem si delala legraci sama ze sebe

prestan analyzovat kazde moje slovo ....

Nevidim, ze bys tu tak kritizovala jine nevhodne prispevky.

Kimmy
[<<Předchozích 390] Příspěvky 391400 z 725 [Dalších 325 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.