| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě, nebo práce? Chci si užít obojí!

[<<Předchozích 410] Příspěvky 411420 z 725 [Dalších 305 >>]
6.2.2008 16:42:06
jejda, došlo k šumu, já se vracela ve 3. měsíci těhotenství, malému je v současnosti 7 měsíců:-) Několikrát, neříkám, že vždy, jsi začala příspěvek něčím, jako "vidím, že my, co žijeme v zahraničí...", tedy poté, cos oslovila adresáta
Kimmy, 2 deti
  • 
6.2.2008 16:41:58
Sylvo - jestlize vam to tak vyhovuje, tak preju, at to vydrzi k vasi plne spokojenosti co nejdele...

Ja proti tradicnimu modelu nic nemam, ale pro me to neni...

Kimmy
Kimmy, 2 deti
  • 
6.2.2008 16:40:49
Ale Rachel - Ty jsi vzdy tak objektivni...

10 hodin tydne s matkou ve vedlejsim pokoji - V 5 MESICICH!

Bumbi se nezminila, jak to vypada nyni ve 2.5 letech krome toho, ze je schopen si s detmi paralelne hrat, takze soudim, ze se to neomezuje jen na tu chuvu ve vedlejsim pokoji...

Kimmy
brzobohatka
6.2.2008 16:37:13
Opravdu nechápu. Mimochodem méně zralá si nepřipadám.
Kimmy, 2 deti
  • 
6.2.2008 16:36:27
Lindo - na svuj nazor mas narok. Ja jsem volila jako chuvu v obou pripadech zenu-ctyricatnici, ktera mela zkusenosti a dostatek energie a sily. Moje mama je uz znacne pokrocila a na nejake behani za lezoucim batoletem nema dostatecnou pruznost v kloubech... no to jen tak jako priklad, ze babicka neni vzdy idealni.

Tvoje srovnani chuvy a prostitutky - i jako priklad placene sluzby je zcela nevhodne. Doufam, ze podobny pristup nebudes mit k ucitelkam ve skolce nebo ve skole, ktere jsou taktez za svou praci s detmi placene. Panenkomarja....

O babickach jsem si navic leccos precetla - kdyz nekdo dela neco zadarmo, tak se tezko prosazuji vlastni pozadavky - kolikrat je lepsi lidi zaplatit, aby to udelali tak, jak chceme, nez se dohadovat s rodinou, jestli je to tak spravne...

Odchod chuvy - asi zalezi pripad od pripadu, jak je to dite na chuvu citove vazane - u nas to probehlo klidne, protoze se to casove krylo s vyletem do Evropy, stehovanim, novou skolkou - takze hromada novych dojmu - hlavni operne body - mama a tata byly beze zmeny a podle mne to je nejdulezitejsi. Kdyz babicka onemocni nebo se rodina prestehuje, taky nastanou zmeny...

Kimmy
Ráchel, 3 děti
  • 
6.2.2008 16:32:54
Jo a k příspěvku Bumbi - asi tam opět čteš jen to, co chceš. Já s tím, co Bumbi psala (typu hlídání na 10 hodin týdne, kdy je matka ve vedlejším pokoji) nemám problém a další diskutující asi taky ne, tak co by na to reagovaly.
Apolena.
6.2.2008 16:31:22
"jenze ja nemam rada tradicni rodinny model, takze u nas doma se sdili jak pece o deti a domacnost, tak povinnost rodinu zajistit..."

U nás, v "tradičním", to funguje úplně stejně... Akorát já dělám o něco víc "neplacené" práce.
Ráchel, 3 děti
  • 
6.2.2008 16:26:51
Kimmy, říkat, jaké máš dojmy, samozřejmě můžeš. Ale asi by pomohlo, pokud bys je prezentovala méně drsným způsobem, odpovídajícím tomu, že o vývojové psychologii mnoho nevíš.
Péče v domácím prostředí (kvalitní) chůvou je skutečně lepší, než jesle, to ano.
Linda
  • 
6.2.2008 16:24:02
Aha, tak to jsem to spletla. Chtěla jsem samozřejmě říct, pokud by si žena NEVYDĚLALA VÍC, než zaplatí chůvě. Příklad: ve svém zaměstnání vydělám 90 Kč/hod čistého. Chůvě bych musela zaplatit 100 - 150 Kč/hod. Čistý výsledek: -10 až -60 Kč/hod. Ať už bych měla rodičovský příspěvek nebo ne, návratem do zaměstnání bych si vydělala mínus.
Apolena.
6.2.2008 16:23:56
Kimmy,
však jo, klidně to necháme plavat, psala jsem to taky Madeleine, můj první příspěvek byl reakce na škatulkování, které já strašně nesnáším.
Teď už chápu, že to byla ironie, nicméně jsem asi definitivně přestala rozumět diskuzím na aktuální téma ;((.
[<<Předchozích 410] Příspěvky 411420 z 725 [Dalších 305 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.