| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě, nebo práce? Chci si užít obojí!

[<<Předchozích 420] Příspěvky 421430 z 725 [Dalších 295 >>]
Linda
  • 
6.2.2008 16:23:19
Aha, tak to jsem to spletla. Chtěla jsem samozřejmě říct, pokud by si žena NEVYDĚLALA VÍC, než zaplatí chůvě. Příklad: ve svém zaměstnání vydělám 90 Kč/hod čistého. Chůvě bych musela zaplatit 100 - 150 Kč/hod. Čistý výsledek: -10 až -60 Kč/hod. Ať už bych měla rodičovský příspěvek nebo ne, návratem do zaměstnání bych si vydělala mínus.
Kimmy, 2 deti
  • 
6.2.2008 16:22:18
Majdaleeenko - ja zacinam nejake prispevky "my v zahranici"???? Ja vetsinou zacinam oslovenim prispevatelky, ktere odpovidam... ted jsem zmatena...

Nevidim duvod, proc bych sem nemohla prispivat se svymi nazory jen proto, ze ziju v zahranici... Pisu, protoze chci.

Ja jsem deti do jesli ve trech mesicich dat nemusela, protoze jsem si mohla vybrat z nekolika moznosti... vcetne te nepracovat, jenze ja nemam rada tradicni rodinny model, takze u nas doma se sdili jak pece o deti a domacnost, tak povinnost rodinu zajistit... Ale tim nechci naznacovat, ze tradicni model rodiny je spatny - jen se mi nelibi, ze nekdo ceka, ze tradicni model rodiny bude dotovat stat...

Tvoji uvahu jako utok rozhodne neberu, ja bych taky trimesicni dite do jesli nedala...

Kimmy
6.2.2008 16:19:41
a kde vlastně žiješ v tom zahraničí?
Linda
  • 
6.2.2008 16:17:51
No podle mě je rozdíl, když dítě hlídá babička, než když je hlídá chůva. Nejde o to, jestli je to příbuzný nebo ne, ale o to, že babička zpravidla ze života dítěte nezmizí, narozdíl od chůvy. Navíc ta chůva to dělá pro peníze, babička ze své dobré vůle - a to je pro mě taky podstatný rozdíl. (Trochu odbočím, ale podobný je rozdíl mezi milenkou a prostitutkou :-).
Jinak já to totiž vidím i z pohledu kamarádky, která vypiplala dítě (hlídala ho několik hodin denně od 1 roku do 4 let) a i jí se po té holčičce velmi stýská...Jak to asi cítí ta holčička???
Apolena.
6.2.2008 16:13:55
Madeleine,
Sylvie je ta s čertem ;).
Co konkrétně se mě dotklo? Vadí mi, když mi kdokoli podsouvá, že když udělám NĚCO, musím být TAKOVÁHLE. Když jsem doma s dítětem, protože chci, musím být slépka, která kouká na pitomé seriály a smysl života vidí v úklidu. Žes to nemyslela vážně, to se z příspěvku poznat nedalo, ale jak se tak prokousávám diskuzí, asi bych to stejně nepochopila.
Škatulkování nesnáším odjakživa a od doby, co jsem porodila doma, ho přímo nenávidím.
Až po miliónté uslyším, že jsem doma jen proto, abych mohla zběsile uklízet a vyvařovat, že chodím v lajblíku, nemaluju se a neholím si nohy a ohrozila jsem dítě kvůli svému pohodlí, chudáka nic netušícího spasitele brutálně umlátím :-)). A bude to brzy, už jsem to slyšela asi 958 163x.
Kimmy, 2 deti
  • 
6.2.2008 16:13:41
Lindo - promin, ale davky jsou podstatne - kdyby nebyly podstatne, tak by se jich matky klidne vzdaly, ne?

Taky vetu "Pokud by si žena vydělala v zaměstnání víc, než by dala chůvě, tak by návratem do zaměstnání prodělala" - nechapu - jak by prodelala?

"tady lidi mluví o 2-3 měsících mateřské a pak šup do práce. " - kdo taky o tom mluvi? Ja jsem kdyz uvadela priklad, ze u nas je materska tri mesice, ale nikdy jsem nenavrhovala, ze by se neco podobneho melo zavest v CR.

Nejak jsme kazda jinde...

Kimmy
6.2.2008 16:13:39
Kimmy, pořád mi asi nedochází jedna věc, žiješ v zahraničí, proč teda řešíš situaci tady; ono to asi není úplně ideální, začínat příspěvky slovy "my v zahraničí", může to budit nelibost; chápu, že jsi pořád Češka a záleží ti na ČR, jen to pak může vyznít divně. Já si dobrovolně vybrala ČR, vracela jsem se domů ve 3. měs s tím, že asi budu samoživitelka, ale radši tady než tam. Stejně si pořád nedovedu představit, že bych Adu dala už před měsícem do jeslí, on je prostě miminko, kojím ho, jsem jeho jistota... ta poslední věta už je jen osobní úvaha, ne útok nebo tak.
Linda
  • 
6.2.2008 16:12:11
Ano, obávám se, že to vnímám podobně. Skoro se mi zdá, že dělat chůvu nebo uklízečku jako by bylo OK ("vydělávám peníze";), zatímco být na mateřské - byť to představuje obdobné činnosti - je "flákání se doma". Nějak mi připadá, že za chvíli budou všichni dělat MANAŽERY a obchodníky s vlažnou vodou a nikdo už nebude umět uvařit, opravit auto, apod. :-(
Linda
  • 
6.2.2008 16:08:24
Ale ty dávky vůbec nejsou podstatné. Pokud by si žena vydělala v zaměstnání víc, než by dala chůvě, tak by návratem do zaměstnání prodělala. Pochybuji, že já bych ze svého platu nějakou au-pair zaplatila. Jedině tak ty jesle, ovšem to jsme zase u toho, že jesle pro malá miminka zrovna nejsou to pravé ořechové. Jasně, pro dvou nebo 2,5 leté dítě je to o něčem jiném, ale tady lidi mluví o 2-3 měsících mateřské a pak šup do práce.

Pro malé miminko podle mě opravdu není dobré, když se o něj střídají stále jiní lidé, které už pak v životě nevidí. V případě školky jsou to děti 3-6 leté, a ty už to vnímají opravdu jinak než malá miminka (jakkoliv u vás se v tom asi rozdíl nedělá).
Kimmy, 2 deti
  • 
6.2.2008 16:03:53
Madelaine - pohoda - ja mam dneska leharo, protoze slavime Cinsky Novy Rok a zbytek tydne mame volno (takze pokud se tady vubec ukazu, tak jen na chvilicku) - jestli to do pondelka nevysumi, tak se aktivneji zapojim pak...

Buduj, holka, buduj!

Kimmy
[<<Předchozích 420] Příspěvky 421430 z 725 [Dalších 295 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.