Taodvedle |
|
6.2.2008 9:16:10
Ja treba urcite nepujdu nikdy pracovat na plny uvazek, nebot vim ze by tim trpela rodina , parterstvi, nemeli by jsme na sebe cas, a ja nechci byt vystresovana matka. Chci delat co me bavi, a tak z toho mit nejake penize, ale neminim delat karieru na ukor moji rodiny. Myslim, ze najaky pol ta rodina ma mit. a vim ze takhle budeme spokojeny vsichni, ale je to kazdeho volba, jak si to zaridi. Nic neni cerne a bile
|
|
|
6.2.2008 9:14:57
brzobohatko,
zdravím a nerozčiluj se Je to provokatér.. |
|
|
6.2.2008 9:13:45
A to si Lindo, představ, že ve středověku, novověku...šlechta porodila a děcko šlo ke kojné, pak na venkov..a viděly jej sporadicky
)) Ale co, jejich krev.Jinak Martina tráví v práci dost času, ale myslím, že je to její volba a my jí do toho nemůžeme kecat..a vzhledem k platovým podmínkám to i chápu, byť v mém okolí to zpravidla ženy řešily ,,mateřskou" otce. Myslím, že když studentka/ au pair/ chůva dítě pár hodin denně hlídá, nic moc se neděje..mě tedy hlídala babička, osoba příbuzná, ovšem nevidím na tom nic negativního a s matkou mám skvělý a blízký čas odjakživa..Čímž neodsuzuji ty, co jsou doma, jen co člověk to povaha..a pokaždé mě pobaví ty boje tady, co se týče práce při mateřské... ![]() |
Taodvedle |
|
6.2.2008 9:13:06
Lindo preddstav si ze tady pracuji i obycejne zeny, nebot tady neni materska do 3.let! Ale 2-3 mesice, ale delaji na castecny uvazek, max. na 50%, a to uz jak psala Kimm diteti neublizi. Zda se mi horsi byt s ditetem do 3.let doma plne a najdednou supsty dupsy na cely den do skolky.
Ja jsem obcas cele 3 dny pryc k vuli skoly, a moje deti (7, 2) jsou presstastne ze me konecne vidi;vim, ze kdybych chodila do prace kazdy den na plny uvazek, tak by moje deti nebyli tak stastne jako jsou ted. Ony nas potrebuji jeste hodne dlouho ale ne na 100% |
brzobohatka |
|
|
6.2.2008 9:11:18
cha, chááá, pryč jsou ty doby, kdy ženy neměly nárok na vzdělání, říkalo se o nich, že mají menší mozky-tudíš jsou hloupější a měly být doma, mít nejlépe osum až deset dětí a vařit....na nic jiného stejně nejsou dost dobré. Mystiku, smiř se s tím, že toto je minulost. Tělo ženy je sice uzpůsobeno k tomu, aby mohlo otěhotnět a porodit-záleží ovšem na ženě, jestli o to stojí ,a když ano, tak na výchově by se měl podílet i partner a to rovným dílem.
|
Pavla, jen 4 děti |
| • |
6.2.2008 9:11:08
To asi ano nebo bys chtěla aby za nás muži odnosili a porodili dítě? Když se jim chceme za každou cenu vyrovnat, mohlo by to být i opačně, kupodivu není.
|
Linda |
| • |
6.2.2008 8:32:53
Dost dobře nechápu ten systém, kdy žena třeba coby studentka vydělává peníze tím, že hlídá cizí dítě, zatímco když má později vlastní, tak jde do zaměstnání a nechá ho zase hlídat nějaké jiné studentce :-( Je to zřejmě důsledek ekonomické situace, kdy žena si vydělá ve svém zaměstnání víc, než ta au-pair, protože jinak by to už vůbec nedávalo smysl. Zajímalo by mě, jestli to tak v zahraničí dělají i "obyčejné" ženy, třeba prodavačky, uklízečky a já nevím kdo - nebo jenom nějaké "manažerky". Vůbec nechápu, jak někdo může takhle dát vychovávat vlastní dítě cizí osobě, která navíc za pár let (v horším případě za pár měsíců nebo prostě kdykoliv) ze života dítěte najednou zmizí a zase je nahradí jiná osoba :-(((
|
Taodvedle |
|
6.2.2008 8:25:11
Kimmy moc hezky jsi to napsala. Muzu se pod to vse jen podepsat.
|
Kimmy, 2 deti |
| • |
6.2.2008 8:17:42
Jano - ja myslim, ze pravidla jsou pro vsechny stejne, ale firmam stoji za to udrzet si spickove pracovniky za cenu ustupku. Mne by se libilo, kdyby stat motivoval firmy k tomu, aby vytvarely pruznejsi pozice pro matky s detmi - castecne uvazky a prace z domu. Ale matky, ktere by o tohle mely zajem jsou bohuzel v mensine.
Pro zamestnavatele je asi vyhodnejsi mit zamestnance pod dohledem v kanclu, i kdyz je to podle mne dost fuk, pokud jde definovat nejake konkretni vysledky. Dokud nebudou mit motivaci neco menit, nebudou se obtezovat. Kimmy |
Míša + Davídek 05/2 |
| • |
6.2.2008 8:14:29
Tak já mám taky zkušenost s péčí o rodinu skombinovanou s prací. Jsem tělesně postižená. Mám skoro už tříletého chlapečka. Už od jeho 9 měsíců pracuji. Prvně jsem pracovala jen na půl úvazku a to z domu. Minulý rok se mi nabídla skvělá práce v místě bydliště. Dlouho jsem váhala, jestli ji vzít nebo ne. Bohužel to bylo pouze na plný úvazek a to od 7.00 do 16.00. S hodinovou pauzou na oběd. Nakonec jsem práci vzala a už tam pracuji půl roku a jsem moc spokojená. Je pravda, že bez pomoci babičky by to bylo asi složitější. Takže babička mi hlídá synka. Teď už začne chodit každý den do školky, tak si trošku babička odpočine. Na obědovou pauzu si zajedu domů, věnuji se synovi, dám si oběd, někdy hodím do pračky,nebo utřu podlahu apod. Obědy si nechávám dovážet. Takže tuto starost mám z kruku. Na nádobí máme myčku a pračku mám i se sušičkou, takže se mi prádlo vůbec nekupí. K žehlení toho je jen troška, což udělám vždy večer u nějakého seriálu. Po práci si s manželem a Davídkem uděláme kafíčko a kakao. Pak si spolu hrajeme. Obden v šest večer jdu do posilovny apod. Jelikož závodně sportuji a letos mě čeká pravděpodobně paralympiáda. Pak příjdu domů s malým si lehneme do postýlky, přečteme pohádku a od osmi hodiny máme večer s manželem pro sebe. Větší úklidy děláme o víkendu. Takže opravdu to jde. Ale ne každý má pro to podmínky. Jsem ráda, že je mám a že jsme všichni spokojený. A dokonce mám i větší energii a lepší náladu, než když jsem byla jen doma se synem.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.