| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě, nebo práce? Chci si užít obojí!

[<<Předchozích 570] Příspěvky 571580 z 725 [Dalších 145 >>]
&
5.2.2008 22:10:42
Zajimalo by me odkud je ten rozhovor prevzaty. Ze by nejaka brozura z Microsoftu? :o}
Simča
  • 
5.2.2008 22:10:32
Naprosto souhlasím,pokud to jde, zůstat doma nebo částečně doma co nejdéle(klidně i těch patnáct let).Ale nezapomenout na sebe.I v době,kdy máme doma kojence,je fajn zajít si občas zacvičit,do jazykovky,nebo klidně pracovat.Dvě tři hodinky týdně se dají zvládnout klidně hned po příchodu z porodnice.A kdo zajistí péči o miminko?To je individuální,ale podle mne at už babička nebo studentka ze sousedství nebo paní z agentury to zvládnou -aniž by miminko utrpělo újmu-určitě.
5.2.2008 22:01:25
Mrkvochrocht :).

Měsíc teda musí být příjemný. Já jsem spíš měla na mysli takové ty požadavky "chci chodit do práce jenom 4 dny v týdnu, protože mám malé dítě" (případně jen 3 dny), chachá. To bylo kupříkladu ve firmě mého muže naprosto neprůstřelné téma (i za cenu, že by se mu ubralo na platu víc, než kolik odpovídá přímé úměrnosti, aby to teda jako kompenzovalo ty fixní náklady na takového zaměstnance). A vysvětlení? "Zákaník by prostě nepochopil, proč nemůžete uskutečnit jednání v pátek.." (pátek by byl voný). To je zajímavé, že kupříkladu moji zákazníci byli vždy chápaví, a to v mnohem větším rozsahu .. :)
Zdenka
  • 
5.2.2008 21:54:49
Taky souhlasím. Jsem s dítětem sama, rodiče sice mám a dokonce dost při ruce, babička už sice nepracuje naplno, ale stále má mraky aktivit, takže když jsem byla 4 měsíce předem objednaná k zubaři, tak si dědeček bral dovolenou (naštěstí nejen kvůli pohlídání malého). Dědeček už teď teda s prací taky skončil, ale oba mají často dost zdravotních problémů. Před pár dny se v mojí práci dostali do slušného srabu a nabízí mi slušné peníze, ať si vezmu chůvu a jdu naplno do práce. Klukovi je 12 měsíců a já ho nějaké cizí ženské na výchovu nedám a ještě navíc ten čas, který jsem mohla trávit s ním, trávit řešením průserů v práci, fuj. Prachy nejsou všechno, naštěstí z rodičáku vyjdu, trochu mám i našetřeno a začínám po večerech občas tak tu hodinku věnovat práci, ale víc jak pár hodin měsíčně ani omylem. Ještě aspoň rok. Jinak uklízení flákám a vařím tak obden, někdy i 3 dny za sebou jíme totéž.
Simča
  • 
5.2.2008 21:54:05
Já jsem odpověd seveřanky pochopila trochu jinak - možná se mýlím.Mám dojem,že ji právě připadá,že pisatelka nedělá nic jiného,než že jenom vaří do mrazáku,uklízí(i když na velký úklid má studentku atd.)a to je to,co by ji(seveřanku) nebavilo.Docela by mě zajímalo,jak to seveřanka myslela.A ted má zkušenost- na velký úklid mi chodí jedenkrát týdně firma a mám chůvu k miminku-podle potřeby.Vím,že to není samozřejmost,já jsem za tyto výhody štastná.Chůvu využívám hlavně v odpoledních hodinách,abych se plně mohla věnovat starším dětem,jejich kroužkům a přípravě do školy.Jedenkrát týdně dopoledne chodím cvičit a pár hodin týdně(asi čtyři) pracuji z domova.
Hanka, 3 děti
  • 
5.2.2008 21:50:45
Mám 3 děti a 1 VŠ. Nevím, do které skupiny maminek patřím, ale chodím od 1,5 roku každého dítěte do práce na 1 den. Manželovi v práci umožnili, aby se v tento den staral o děti. Kdy si splní svoji práci a svoji pracovní dobu, je na něm. Oba nechceme, hlavně muž, aby nám naše děti hlídal někdo jiný. Takhle nám to naprosto vyhovuje. Já se vždy za ten 1 den ujistím, že ještě něco umím a zároveň opakovaně zjišťuji, že při větším úvazku, natož při plném, bych se dětem opravdu nemohla dostatečně věnovat. Pokud se věnuji naplno práci, příjdu domů "hotová", uvařím večeři, zkontroluji úkoly, ale není jaksi dost času na to, aby mi děti pověděly všechny události, které jsou pro ně za ten den tak důležité.
Takže dokud nám to finanční situace a můj zaměstnavatel dovolí, budeme žít takto. Doufám, že co nejdéle.

K tématu babičky: moje maminka "musela" jít v 1,5 roku mé sestry do práce. Sestru hlídala pořád babička. Sestra je dodnes hodně nejistá a až se stala sama mámou, přišla na to, že ta její životní nejistota pramení asi z toho, jak si ji maminka s babičkou "přehazovaly". No a moje mamka si to dodnes vyčítá.

Nedá mi to, abych se nezeptala, kdo je Kimmy a kde žije. Její názory tu nejsou moc tradiční ..

Omlouvám se za dlouhý příspěvek.
Bumbi&05,08,10
5.2.2008 21:43:19
Katko,
tak já jsem na poradě i kojila :-D

Pravda, sedla jsem si za křeslo, zády k ostatním, abych neuváděla nikoho /včetně sebe, stydlivky/ do rozpaků a byl klid a pohoda. Když jsem měla co k něčemu říct, řekla jsem to i z poza pohovky. S nakrmeným spokojeným miminem jsem se opět přesunula "do party"a dítko odložila buď o vybudovaného pelíšku nebo uvázala do šátku a hopkáním na balonu (byl v zasedačce připravený) mimino uspala...

Je to jen a jen o chtění všech zúčastněných stran...
Kohnova
  • 
5.2.2008 21:37:38
Ivule, Mrkvochrocht to, pokud nemam zastarale info, coz nevylucuju, fakt umoznuje, alespon do te miry, ze treba dava chlapum volno, kdyz se jim narodi mimino snad dokonce na mesic, coz uz, podle mne, musi byt znat.
Kohnova
  • 
5.2.2008 21:33:59
No reagujes jako stado vos, Mad. Coz bys nedelala, kdyby te to nezralo. Vecna diskuse by argumenty razeni "Jardik" neunesla. Ja nemam potrebu te ostouzet, ty tu davas hanliva jmena leckomu. Pritom ja ti fandim. Libi se mi, kdyz ma nekdo jasny cil a v mladi jsou vyhranene nazory dukazem zdraveho zrani osobnosti. Pak se to zmeni. Sem tam se nekdo z dane epochy uz nepohne dal, ale u zenskych je to fakt ridky jev, spis panove..
5.2.2008 21:28:17
Valkýro,
já to ve svém okolí vnímám spíš tak, že tatínkové by to i rádi řešili, ale jim se ty částečné úvazky a flexibilní pracovní doba nenabízí, případně se na ně firma dívá jak na voly, když s něčím takovým přijdou - v článku se sice píše opak, což mě o to víc překvapilo.
[<<Předchozích 570] Příspěvky 571580 z 725 [Dalších 145 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.