Kohnova |
| • |
5.2.2008 21:24:42
Libiku: to teda nevim s tou spiralou, ja mam sklon vninat cas jaxi taxi mnohovrstevne, cimz fikane eliminuju spiralu a mam klid
. Ale sufrazetky jsou moje holky a nedam je . To s tema hercema jsem myslela tak, ze princip totality je vzdycky stejny, rekvizity se meni. Ne tak, ze zmena neni mozna, to ja prave zase verim, ze mozna je, koneckoncu dneska zazivame prece daleko mensi totalitu nez pred dvaceti lety, minimalne muzeme beztrestne a nekam i bez pasu vycestovat a mit vlastni byznys, coz nemusi byt nutne nadnarodni firma. Konkretne u muzikanta to mas, ze uz tvuj zivot neridi Pragokoncert (velmi letmo, ale prece jsem to zazila na vlastni kuzi), atd., atp. Ma cenu se snazit? Ma. Delam s detma toho Orwela kazdej rok (nejdriv film, potom spolecne cteni na pokracovani, diskuse, presahy, vlastni vyrazove ztvarneni). Kazdy rok mam minimalne dva lidi, ktery to pochopi. Ty uz o tom pak budou vedet cely zivot. A kdyz je dobrej rok, je jich treba sest . |
madelaine |
|
|
5.2.2008 21:22:37
Kohnova, tobě naposledy říkám, že mě to nežere, jen na to reaguji. I já, stejně jako ty, si sem budu psát co chci.
|
madelaine |
|
|
5.2.2008 21:19:35
Libik, seš ubohá.
|
|
|
5.2.2008 21:16:54
Tak moment, do toho se musím vložit.
Když se žena vrátí dřív do práce, tak samozřejmě, že se může věnovat svému dítěti - přeci "návrat do práce" neznamená nutně to, že je žena každý den 8 či déle hodin během bílého dne někde v prčicích a dítě vychováva místo toho babička nebo chůva. Jestli ti postačí můj příklad, tak moje pracovní doba na MD začínala v osm večer, a dokud dítě spalo během dne, tak jsem pracovala i v tuto dobu. Na nutná občasná "odskočení" do práce během dne jsem měla chůvu, ale to si snad dovolí i většina nepracujících matek, že si od dětí občas odskočí. |
Kohnova |
| • |
5.2.2008 21:10:23
Jeste znovu, Mad, ja NEPOVAZUJU svuj nazor ani za pravdu, natoz za dogma a uz vubec ho neprosazuju. Ja ho sem pisu, protoze to jde a zrovna se mi chce. Jo? Ze te to zere, je tvuj problem. Mne tvoje nazory nevadi ani v pripade, ze by z nich bylo utvoreno statni paradigma. Ja pravdu nevlastnim, cili ti ji tu nemuzu (byt virtualne) predat, jinak bych to i rada udelala. Mlade energicke zeny jasne vyhranenych nazoru jsou uzky profil. Muzes to brat i tak, ze kdyz se domaci brecy zasijou u kolebek, zbyde na ostatni vetsi podil trhu. Jo, a pro tvoje info, RP nepobiram, cili ani nevysavam statni kasu, naopak, me honorare jsou pekne zdaneny.
|
|
|
5.2.2008 21:09:58
Kohnová, a dostáváme se zpátky k tomu, jestli ty tvý sufražetky ovlivnily postavení ženy, když je otázka, jestli se vůbec něco mění:), kromě kulis a aktérů.
Řekla bych, že ne, že změna je mýtus, podvrh korporací, aut, faministek, logistek, blondýn a zhroucených matek. Nevzlykej nad tím, že tě béčka (jakože bezzásadoví) hoděj k rasisticko-šovinistiskému nicku do jednoho pytle, přece jsi velká, abys věděla, že pokud si píšeme o tom, že NENÍ PRAVDA, že pokud je ženská chvilku s děckem, tak se zarve na celej život ke sporáku, tak, že Madelaine na to odpoví, že Mystikův výstřik o předurčenosti pohlaví nám dává za pravdu. Co ta spirála času? Máme šanci? |
madelaine |
|
|
5.2.2008 21:05:37
Jo, mě to baví, já se hrozně ráda hádám, doma nechci a ve firmě moc nemůžu, to by mně vykořisťovatelé dali!
Ještě jsem našla další příspěvek pro mě, tak odpovím. No vidíš, já si to třeba neuvědomuji, že často spojuji slovo feministka s přívlastkem blbá. To jsou právě ty stereotypy, které sami nevnímáme, a já oceňuji, když mě na ně někdo upozorní. A proč to tedy dělám? Hmm, no původně jsem byla na to pyšná, že jsem feministka. Ale vzhledem k tomu, jakých reakcí se dostává ženě, která se považuje v Česku za feministku, už to říkám jen ironicky. Je to obrana. Vzhledem k tomu, jaký zvuk toto slovo v české společnosti má, je sama považuji za přežité a spíš se kloním k pojmu Gender Studies. |
Kohnova |
| • |
5.2.2008 21:02:03
Mad.: ano, nadnarodni koncerny mi lezi v zaludku. Proc, to jsem napsala nize a nejen dnes, je to druh totality mekci jen o to, ze vstup je dobrovolny. Nevadi mi, kdyz si to nekdo jiny nemysli a naopak mu firmy vyhovuji. A jinak nevim, kde jsi cerpala info, ode mne to nebylo, ja pracuji pri materske dovolene na castecny uvazek. A opakovala jsem tu mnohokrat, ze je mi uplne sumak, jak to ma kdo jinak.
Porad te to jeste bavi? Me uz za chvili prestane. |
madelaine |
|
|
5.2.2008 20:52:24
Tak ještě dočítám.
Kohnova, no, že nikoho neshazuješ… To si myslí většina z nás, že jeho příspěvky jsou objektivní, že. Moc nechápu, o jakém bohulibém motivu mluvíš, jelikož si myslím, že každá matka má právo na svůj vlastní motiv, ať už je bohulibý nebo ne. Mně nepřipadá vaše generační zkušenost blbá, mně to prostě připadá jen jako jedna z možností. Zatímco tady se to prosazuje téměř jako dogma. Mám sestřenici, která byla 8 roků s dětma doma, a fakt si to užívala a byla šťastná. Taky mám kamarádku, která byla 6 roků doma a pak se zhroutila a rok docházela na psychoterapii. A to jen proto, že jí okolí neustále opakovalo, jak to má mít správná matka, a ona to tak necítila. Takže jsem v tomhle fakt opatrná soudit někoho za to, když nechce být jen s dětma. Jinak, já si na sebe nic nevztahuji, já to mám za sebe vyřešené, prostě reaguji na věci, s nimiž nesouhlasím, pokud ti to vadí, tak si piště s Libikem maily, slibuji, že na k nim ani nepípnu! ![]() |
madelaine |
|
|
5.2.2008 20:35:24
Kohnova, tys dnes pojedla ftipnou kaši.
Hele, proč ti ty firmy tak leží v žaludku? Chceš spasit svět, nebo jen potřebuješ nepřítele? Já jen nějak pořád nechápu, proč někdo, kdo neustále proklamuje, jak je doma šťastný a vyrovnaný, má potřebu to těm druhým nandat... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.