| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě, nebo práce? Chci si užít obojí!

[<<Předchozích 590] Příspěvky 591600 z 725 [Dalších 125 >>]
Lena
  • 
5.2.2008 20:15:22
Mam 2 deti a 2 vysoke skoly, do prace se nechystam drive nez bude detem 13 az 15 let. Ted je jim 4 a 6. Nejsme milionari, ale radsi se uskromnim, nez bych nebyla doma. Kazdy den s dcerou delam 20 minut logopedii, kazdy den jim 20 minut ctu knizku na pokracovani a kazdy den cvicim s dcerou 20 minut na piano, to je hodina denne, kazdy den, krome toho delame plno jinych veci: hry, zpivani, malovani atd. Pri nejlepsi vuli si nedokazu predstavit, ze bychom to stihly, kdybych chodila v 17:oo z prace. A to nemluvim o tom, ze deti chteji chodit na cviceni, plaveni.....a kdo by je tam asi vodil. Chapu matky, ktere nemaji z financnich duvodu jinou volbu, ale ty, ktere jen trochu mohou byt doma a nejsou opravdu nechapu, protoze moje deti jsou pro me mnohem dulezitejsi nez kolegove v praci nebo vlastni uspokojeni, jaka jsem dobra, ze zvladnu deti i praci. Na velmi vysoke urovni se oboji najednou zvladnout neda.
Kohnova
  • 
5.2.2008 20:12:20
Jo, a s Jardikem... Mad, to je slovo do pranice, proti tomu uz fakt nejde nic rict, tady jsi nam to nandala nesestrelitelne vecnym argumentem. Uplne jsi nas znemoznila! Fnuk..
Kohnova
  • 
5.2.2008 20:03:54
Mad.: Na farme ne, na firme :-).
cinnamon
5.2.2008 20:02:47
Valkýro,
naprostý souhlas ;) . Myslím, že bez zapojení obou rodičů to prostě nejde. A nechce-li se druhá polovička zapojit do domácí práce a péče o dítě, pak jsem plně za to, aby na sebe vzala starost o zabezpečení rodiny po finanční stránce. Jinak - přiznejme si to - skončíme jako sice velmi výkonné, ale totálně uštvané manželky vedle sladce vegetujících pánů, kteří si budou (z jejich pohledu právem) stěžovat na naši únavu, nervozitu, vyčerpání, málo času...a strhaný vzhled ~j~ . Takže rozhodně nejsem zastáncem toho, aby si tyhle všechny starosti braly na svá bedra ženy...nakonec - všechno je záležitostí domluvy :-D .
A ta placka nemá chybu.
madelaine
5.2.2008 20:00:20
Děvčata, máte tady Jardu, který to vidí jako vy, a to je vždy zaručenou známkou objektivity :).
Kohnova, ty musíš mít nějaké obzvlášť traumatické zkušenosti z nějaké firmy. To, co popisuješ, platilo na začátku 90. let. No nic, nadnárodní korporace jsou hnusné, počítače jsou hnusné, auta jsou hnusná, vezměme se za ruce a pojďme všichni proti proudu, amen.
Ještě že sem občas napíše nějaká mamina ze zahraničí, jinak bych si myslela, že už žiju na Farmě..
:-D
Bebíčko
  • 
5.2.2008 19:45:09
Tak to potřebuji přeprogramovat!!!!
Je něco velmi špatného v mé osobnosti..........
Winky
  • 
5.2.2008 19:33:10
Souhlasim s tim, ze jediny spravny svetonazor neexistuje........ a i clove sam se meni, a to co povazuje za dulezite pri prvnim diteti treba prehodnoti pri druhem....
Ja jsem jako tehule makala za dva, a po pul roce dcery uz jsem hledala praci na par hodin tydne {vyuka}, resila jsem jezdeni {vlastni auto}, hlidani kojenecka {otcem, lahvicka odstrikaneho mleka atd}... organizovala jsem zivot spouste lidi. Ted pri druhem tehu uz tkova superstar nejsem a nechci byt....
Raduza
5.2.2008 19:09:40
Děkuji Kohnova, fakt jsem se od srdce zasmála :-D
Dana, dvě děti
  • 
5.2.2008 18:44:24
Ano, tohle jsem zažila dvakrát.Částečný úvazek je pro našeho ředitela nestravitelné sousto.
frantina
5.2.2008 18:40:01
Tenhle článek asi není příkladem pro všechny matky,ale jen pro určité profese.Docela by mě zajímal názor třeba prodavačky v supermaketu nebo dělnice u pásu.Takových je asi mezi matkami víc než manažerek,lékařek atd.
Já jsem také pracovala jako dělnice,plat jsem měla o málo vyšší než RP.Také bych se mohla vrátit do práce,máme babičku v důchodu,která by byla v sedmém nebi jen kdyby věděla,že o něčem takovém uvažuji.Chceme začít s přestavbou,takže peníze by se hodili.Ale já chci být první,kdo uvidí první krůčky,kdo uslyší první slovo(těch prvních věcí je spousta),kdo naučí syna chodit na nočník,jíst lžičkou atd.A k tomu nestačí pár hodin odpoledne.
Radši se uskromním,abych mohla být první roky s ním.
[<<Předchozích 590] Příspěvky 591600 z 725 [Dalších 125 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.