Róza |
| • |
5.2.2008 18:39:04
S touto paní jsem se setkala v porodnici. Do dneška si ji pamatuju. Její hrdost na to, že chodí do práce a je v ní úspěšná, tam vypadala opravdu směšně.
|
Kohnova |
| • |
5.2.2008 18:29:09
"Vědomí vlastních hodnot a podobné klišovité heky .. no co na to může normální člověk říct, že jo."
![]() Ve skutecnosti realita nadnarodnich korporaci je takova, ze "vedomi si vlastnich hodnot" je prvni po cem jdou a vedi dobre, proc to delaji. Clovek, ktery si je vedom vlastni hodnoty (a tim padem hodnoty vlastniho zivota), jim ten vykon proste nepoda (a tim padem zisk neprinese).Rikejme si spolu s Georgem Orwellem, jak to pise v 1984: VALKA JE MIR SVOBODA JE OTROCTVI NEVEDOMOST JE SILA funguje to porad stejne, jen herci se zmenili i s kulisama. Kdyz na to clovek zacne moc myslet, je to zkrusujici, ale na druhou stranu v te knizce je popsany i navod co s tim.. no, ja ji mam proste rada :). |
Gabe |
| • |
5.2.2008 18:25:18
Ziji take v zahranici. Mam dve deti - 3 roky a 8 mesicu. Od ctyrech mesicu moji dcery - nyni 3 roky - jsem se vratila do prace na 60 % a jsem opravdu rada, ze jsem to udelala. Vim, ze se ty dva dny, kdy je dcera ve skolce, se ji dostava plna pece a i synovi, kteremu je ted 8 mesicu nic nechybi (dle meho nazoru0. Jsem opravdu rada, ze az dcera pujde do skoly, budu se ji moci plne venovat jak rano, kdyz bude odchazet, tak odpoledne, kdy ji budu vyzvedavat a nebudu ji muset davat do druzin a pod. Diky tomu, ze pracuji tri dny v tydnu, mam ty dva zbyvajici dny opravdu jen pro deti. Nedokazu si predstavit, ze bych ji ve trech letech "odlozila" do skolky na 42.5 hodin v tydnu. Co je lepsi ???? Mit dite od 4-6 mesicu na dva dny v jeslich nebo dite od 3 let na 5 dni ve skolce ?
Pro me je dulezite, ze na detech vidim, ze jsou v rovnovaze, ze nejsou vecer unavene a ze se jim ve skolce ci v jeslich ty dva dny plne venuji.... A to, ze by dite trpelo tim, ze je od 4 mesicu na 2 dny v jeslich mi prijde dost nepodlozene.... Myslim si naopak, ze ve veku 3 let ma matka daleko vetsi vliv na dite nez ve 4 mesicich... |
Kohnova |
| • |
5.2.2008 18:16:05
Valkyro, jeeee, tu mam taky a k ni triko.
Jak zajistit, aby se muzi delili se svymi zenami o udrzovani domova, kdyz oba soucasne na nej i vydelavaji prostredky? Je to blbe, ale muzi to nezaridi (par statecnych jedincu bude rychle uslapano nebo zit vicemene v izolaci ci spolecnosti dalsich dvou stejne orientovanych muzu), musime to udelat my ve chvili, kdy vychovavame sve synatory. A krome vlastniho pusobeni jim umoznit pobyt v civilizacich, kde jsou pecujici otcove beznym jevem (Skandinavie, ale nejen je to tak treba i v Izraeli a lecke jinde). Hodne dulezite je umoznit klukum uz v detstvi zkusenosti s peci o nejmensi deti, tohle skutecne funguje a nejlepsi je to v rodine, ale nemusi to byt tak nutne, treba prave v te Skandinavii jsou deti ve skolce ve vekovem rozmezi 6mes az 5 let ve skupinach, kde je zastoupena kazda vekova kategorie a vetsi jsou vedeni k peci o male (prosim prosim, nepiste mi, ze schvaluji pobyt sestimesicniho ditete ve skolce, protoze to tak neni). Takove veci jako skutecne spravedliva delba domacich ukolu mezi deti ruznych pohlavi, usmernovani ve volbe hracek atd., to jsou veci, ktere se u nas moc nenosi, ale ve skutecnosti maji vliv a bylo toho na nich uz hodne pomereno, provereno, vybadano. A je to zajimave cteni, protoze si pri nem uvedomis SKUTECNE stereotypy v mysleni a konani, ktere by te treba ani jinak nenapadly. Jinak na domaci revoluci neni nikdy pozde a ve fazi vyhoreni je to ten nejucinnejsi lek :). |
|
|
5.2.2008 18:15:37
V článku se neobjevně píše hned v prvním odstavci, že bez aktuálního povědomí azkušeností (myšleno v oboru) se ani neuprdneš, ve svém příspěvku píšu, že to pravda není, že každý, kdykoliv, bude-li chtít, může zkusit (i dokázat) co chce, Ať už se před tím válel, marodil, kojil, nebo vařil přírodní lektvary v Peru. Že odsuzuji masivní názorovou manipulaci s ženskou ve smyslu, že je odkecaná, když nedělá.
Vědomí vlastních hodnot a podobné klišovité heky .. no co na to může normální člověk říct, že jo. Míšo, nevylučuju, že jsem přehlédla jméno nebo nezkontrolovala při modrém IP. Kohnová, přečtu si tě, těším se na to. |
Líza |
|
|
5.2.2008 18:04:54
Val, nevím, co to mám doma, ale MM mi kouká přes rameno na tu placku a říká, čím ho napadlo, že by se dalo nahradit slovo WORKING. ;-)
|
Valkýra |
|
|
5.2.2008 18:01:49
Mmmysho,
naprosto souhlasím s tím, že každý má jiné podmínky, jiné možnosti, jiného zaměstnavatele. Pro některou matku je návrat do práce celkem snadný, pro některou nastávají několikaleté galeje - pokud nechce ošidit ani práci, ani děti. Řešení vidím ve větším zapojení otců do výchovy a každodenních povinností v rodině. Zdálo se mi, že už je to tady na lepší cestě, ale tady se všechny superženy chlubí, jak ony pracují, ony shání chůvy, ony hasí požáry, když něco nevyjde, ony zamražují jídlo... Upřímně řečeno, chlapi by se na takový zápřah zvysoka vykašlali. Klidně budou pracovat X hodin denně, ale k sezení jedním zadkem na několika židlích se jen tak uvázat nedají. Stejně si nenechají upřít svůj pravidelný sport, sedánky s kamarády... Jen my ženy si myslíme, že musíme zvládnout vše současně, na úkor sebe. K tomu ocenění práce ženy v domácnosti je hezká tahle feministická "placka" |
Katka,kluci 5 a 9 |
| • |
5.2.2008 17:57:55
Můj muž se teda docela zapojil, vyzvedává, pere (teda vkládá prádlo do automatky), sem tam něco uvaří,ba i uklízí. Asi mám kliku.
Ale vím, že to zase tak automatické není - mám v práci třeba kolegyni, která má doma muže + 2 syny 18 a 22 let (!!) a ti jsou ji schopni pokud se zdrží, volat každou čtvrt hodinu, kdy už přijede, že "maj hlad..." Holt jak si to kdo zařídí.... Ale já bych je musela zabít. |
Kohnova |
| • |
5.2.2008 17:54:39
Jo, a jeste k terminu "mensinova matka". Pokud je nejaka matka vubec "mensinova", tak je to prave ta parazitujici na systemu, jak ji popsala Mmmmysha. Vetsina zenskych dela na plnou paru to, co povazuji za nejlepsi, at uz chodi do zamestnani (nebo podnikaji) a nebo jsou matkami na plny uvazek. Rodice nejsou ti, kteri rujnuji statni a nejsou to ani romove (duchodci, chodci, dusevne pracujici atd..), ale to uz Mmmm. napsala.
|
Kohnova |
| • |
5.2.2008 17:47:25
Mmm.: to je MOC HEZKY napsano a je to i muj nazor na vec. Nejsi prvni, kdo se tu tuhle "koncepci
" pokousel nastinit, ale tys to napsala uplne pregnantne a navic hezky. Kdybys chtela kandidovat, chtela bych ti jako dobrovolnik vylepovat plakaty . |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.