Kohnova |
| • |
5.2.2008 15:36:55
Ajo, schopna uca nema problem se behem materske udrzet v kondici, je to idealni obdobi pro ziskani dalsiho vzdelani atd. plus je to jedna z mala profesi, ktera realne umoznuje pracovat treba jen dve hodiny denne (maly castecny uvazek).
Jinak mam podobnou zkusenost jako ty, prosla jsem periodou komercniho zamestnani, potrebovali (chteli) jsme penize. Moje zkusenost je, ze ve "velke nadnarodni firme" se blbne daleko rychleji a hloub, nez na materske dovolene, akorat to proste sype (narozdil od materske). Dneska uz by me tam nedostali parem volu. |
|
|
5.2.2008 15:33:39
Tu studentku na úklid ti závidím...
|
Kohnova |
| • |
5.2.2008 15:28:15
.. je ten newspeak, v nemz je cela rec napsana. Lahoda.
|
Míša |
| • |
5.2.2008 15:19:17
Libiku, už jsem ti jednou odpovídala ale někde se to ztratilo, tak znova.
Kde jsi v tom mym příspěvku vzala inspiraci k tvým vtipným připomínkám, zejména ta o škole mě dostala, protože naprosto nechápu jak jsi k tomu došla. Nepleteš si mě s někým jiným???? Docela ráda bych si přečetla tvojí další odpověď, protože mě ta tvoje přechozí fakt dostala. |
Míša |
| • |
5.2.2008 15:18:58
Libiku, už jsem ti jednou odpovídala ale někde se to ztratilo, tak znova.
Kde jsi v tom mym příspěvku vzala inspiraci k tvým vtipným připomínkám, zejména ta o škole mě dostala, protože naprosto nechápu jak jsi k tomu došla. Nepleteš si mě s někým jiným???? Docela ráda bych si přečetla tvojí další odpověď, protože mě ta tvoje přechozí fakt dostala. |
Verča |
| • |
5.2.2008 15:13:59
Omlouvám se za nedopsanou větu.
Mělo být: rozhodně jsem si hlídání nevynucovala. |
|
|
5.2.2008 15:11:01
Cindule jj, už dlouho mě to k tomuhle tématu napadá, ale neměla jsem čas to napsat. Přijde mi to dost sobecké chtít po babičkách hlídání už i při zkráceném úvazku,abych se mohla realizovat či udržovat kontakt s profesí... Teď jsem tu nedávno měla strejdu, který se v padesáti stal dědečkem (takže žádný stařešina, a na dnešní dobu mlaďas) a jelikož se snacha nehodlá vzdát práce, musí celá rodina fungovat, včetně prababičky a říkal mi, že toho mají všichni plné zuby...tak nevím...a není jediný. Ani moje babičky by to nezvládaly. Jesle považuju za nevhodné. A o tom, že na mé dítě by měly významný vliv jiné osoby, snad není třeba psát. Při pol. úvazku v podstatě polovinu doby.
No holky užijte si to... Libiku ![]() ![]() |
Verča |
| • |
5.2.2008 15:09:06
Hmm, určitě máš pravdu, že by člověk neměl babičky zaměstnávat "naplno" bez ohledu na jejich potřeby.
A co když se babička sama hlásí, že by ráda o vnouče pečovala, protože ji to baví? Třeba u nás to fungovalo tak, že babičcce jsem 2x týdně ráno dítko přivezla a kolem páté si ho odvezla. Pokud byla babička nemocná, tak jsem to řešila jinak, ale rozhodně jsem A když teď malý nastoupil do školky, tak si ho babička 1x týdně "vyreklamovala", že spolu budou kuchařit a rýpat se v záhoncích. A je pravda, že babičce nic neplatím. Ale pocitvě se snažím, aby na dětech neprodělávala finančně, takže ji pravidelně zásobuju masem, jogurty, dražším ovocem (tím co má ráda ona), kávou... |
aja, dve deti |
| • |
5.2.2008 15:05:08
Jeste jsem chtela dodat, ze jsem kdysi v prai byla pul roku dlouhodobe nemocna. Po navratu se skutecne mnohe zmenilo-byly nove pocitace a asi dva nove systemy rizeni. Behem cca 10 dnu jsem je ovladala. Nevim, mozna byly moc jednoduche. Nechci pusobit jako nekdo, kdo by snad odrazoval lidi od navratu do prace, pri dvou detech taky mam kolikrat pocit, ze vecer uz vyletim stropem a usilovne uvazuju, jestli by na nejake jazykovce nebylo par hodin, ale proste to nevidim tak tragicky.Moje babicka sla do prace na plny uvazek , kdyz bylo mame sest mesicu a kdyz pak zestarla, stale se ji omlouvala, ze nechape, jak ji neco takoveho mohla udelat a hodne tim trpela az do smrti. Pravda je, ze vztah me matky k babicce byl opravdu chladny. Coz se samozrejme muze stat i tem matkam, ktere budou doma ctyri roky.Zalezi na mnoho jinych faktorech, ale pritomnost materske osoby pro male deti je myslim urcujicim faktorem pro jejich dalsi vyvoj.Jde o to, jak kdo vidi tu pritomnost.
|
Ivik |
| • |
5.2.2008 15:04:37
Holt jsem si vybrala blbou práci, no :-/.
Musím říct, že těch 8 let na MD doma je na mě dost znát :-( a občas jsem měla tendence utýct do práce, ale fakt bych si vůbec nepomohla, byla bych akorát ve stresu. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.