| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě, nebo práce? Chci si užít obojí!

[<<Předchozích 680] Příspěvky 681690 z 725 [Dalších 35 >>]
Kimmy, 2 deti
  • 
5.2.2008 14:23:21
Katko - ja to mam dost podobne - je to vsechno o sefovi a taky o konkretni pozici - pokud mas na starosti zakazniky, tak si asi nemuzes diktovat tak moc, jako kdyz mas proste urcite ukoly a kdy si je udelas, tehdy si je udelas, pokud jsou splneny v terminu. Ja mam za posledni dva roky uz tretiho sefa a proste berou, ze pracuju tak, jak pracuju a zadny si nestezoval.

V pulce porady se zvednout neda, ale ja si treba ty sve planuju tak, aby se mi vesly do pracovni casti dne.... - tukam na drevo, zatim se dari. Ale fakt to nejde aplikovat na kazdy druh prace. Nicmene si myslim, ze hodne mist ma potencial aspon na castecnou pruznost.

Mozna zkus pohledat jinde... ?

Kimmy
5.2.2008 14:14:55
Míšo, nic osobního.
Verča
  • 
5.2.2008 14:11:59
Já se vždycky musím zasmát, jak ženské, které nemají problém z platu zaplatit chůvu radí těm, které z platu sotva utáhnou domácnost. Já ze svéh platu (poloviční úvazek) odečtu dopravu, studentku na úklid, občasné hlídání (stejná studentka) a už mi moc nezbývá. Kdybych měla platit celodenní hlídání, tak bych byla ztrátová. Jinými slovy - kdyby mi nepomohla babička, tak bych asi do práce tak brzo jít nemohla, teda rozhodně ne na plný úvazek.
Teď už může malý do školky každý den a to je skutečně obrovská úleva.
Katka,kluci 5 a 9
  • 
5.2.2008 14:11:17
Takhle vstřícný zaměstnavatel je fakt asi jen v pohádce. Já si tedy alespoň nedokážu představit, že bych se zvedla v půlce porady s ředitelem s tím, že mám po šichtě a jdu se věnovat dítěti.Nebo že bych dostávala jen polovinu úkolů, pokud bych se po MD byla vrátila jen na půl úvazku. Dopadlo by to tak, že bych dělala všechno to co před MD,ale za méně peněz.Alespoń u nás je to nastaveno tak, že na nějaké úlevy pro maminky opravdu nikdo "není zvědavý".....Já se vrátila brzo, také bych doma nevydržela, ale o přístupu zmiňovaném v článku se mi mohlo tak leda zdát.
5.2.2008 14:11:02
chachá, když se člověk nepochválí, nikdo to za něj neudělá, co,

Jenom mi je divný, že k osobnímu rozvoji takový genius jako ty potřebuje systém povinností a drilů, jakým studium a práce bezpochyby je. Jinak by tě svět nezajímal? Trochu divný, ne?

Jednu připomínku mám, zhola nic ti není do toho, že tvoje kámoška pije kafčo, misto toho aby (mně se to chce říct:-D:-D:-D:-D) místo toho ABY STÁLA U KOPÍRKY.

Jen se z té práce platné, milá devčata, nepotento...
Kimmy, 2 deti
  • 
5.2.2008 14:10:40
Mystik - na mne to pusobi spis, ze se snazi ukazat, ze to jde i jinak. Bohuzel mas pravdu, ze diky tomu, jak je system nastaveny dneska, na podobne podminky mnoho zen nedosahne.

Ty bys nechtela zamestnavatele, ktery by Ti umoznil pracovat z domu nebo s pruznou pracovni dobou?

Ja mam treba dost jiny pocit - ze spousta zen rychly navrat do prace nechce - takze to asi nebude tak horke.

Kimmy
Kimmy, 2 deti
  • 
5.2.2008 14:06:54
Terko - verim Ti a souhlasim, ze jit takhle hlavou proti zdi je frustrujici - kor takovi reditele-muzove. Moc Ti preju, abys nasla chapavou reditelku.

Ja taky nerozumim tomu, proc si to clovek musi v praci odsedet - prece sefy by mely predevsim zajimat vysledky a ne to, kdy se k nim clovek dopracuje. Pokud vysledky nejsou, tak je samozrejme treba sahnout k opatrenim, ale chce to dat matkam aspon sanci! Jenze bohuzel spolecnost je nastavena tak, ze matka proste patri prvni tri roky k diteti a pres to vlak nejede.

Dneska jsem cetla zajimavou diskusi na MF Dnes k clanku, kde nekolik zen rikalo, ze deti nechteji vubec - ty to taky pekne schytaly. Proste v CR porad plati to stare dobre "nevybocovat z rady"... - teda aspon ja mam takovy dojem.

Kimmy
Kimmy, 2 deti
  • 
5.2.2008 13:59:21
Ahoj Katko - taky Te rada vidim!!

Ja myslim, ze jsou tri druhy zamestnavatelu - jedni jsou chapavi, druzi by radi byli chapavi, ale system jim haze klacky pod nohy a treti proste chapavi byt nechteji a vychazet zenam vstric je to posledni, co je zajima.

Mne osobne stve ten system a cela ta "tradice" ktera tolik lidi drzi zpatky. K psychologum uz se vyjadrovat nebudu, bylo toho dost. Je videt, ze zdaleka kazda zena ma pocit, ze musi byt s ditetem naplno az do tri let a ze lecktera by privitala moznost castecneho uvazku. Ale bohuzel dokud to budou jen takove ostruvky, tak holt musi spolehat na Necase, ze mu to casem dojde...

Kimmy
5.2.2008 13:53:02
Přeju paní ředitelce Microsoft, aby se jí v práci líbilo.

Ale odmítám neustálé podsouvání myšlenky, že kdo nežehlí jednu židli nostop zadkem bez přerušení, ztrácí kontakt a možnosti. Odrazuje to nekonvenční lidi, které věnují třeba 5 let života cestování, straší to dlouhodobě nemocné a pak ty, které mají po třiceti letech úspěšné práce pocit vyhoření a chtějí změnit obor.

A není to pravda, rozhodně ne obecná. To, čemu říkáme životní klika, si nikde nevysedíme. Záleží na nátuře, na tom koho potkáte, co kdy chcete a potřebujete. Vytváření atmosféry, že mateřství vyřazuje matky z možnosti kvalitně pracovat, je blábol, zvláště při tom, jak se jednotlivé obory rychle vyvíjí, je to logický nesmysl.

Tento nezaujatý příspěvek směruji k matkám, které by měly tendenci propadat panice, že už jsou 2 roky s dítětem doma, takže se asi nestanou ředitelkami Microsoftu. Vůbec, ale vůbec to nemusí být pravda.

Jinak neznám autorku, ale trochu ji podezírám z masochismu, fakt se těší na to, jak nám nejmenovaná dočasná obyvatelka záhadné lokality bude v nekonečné diskusi vnucovat svá úžasná systémová řešení zakládající se na tom, že to, co se líbí jí, milují její 2 děti a měl by to milovat každý. Nu, užijte si to.
[<<Předchozích 680] Příspěvky 681690 z 725 [Dalších 35 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.