| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dítě, nebo práce? Chci si užít obojí!

[<<Předchozích 710] Příspěvky 711720 z 725 [Dalších 5 >>]
5.2.2008 11:39:19
To, že si to nezvládla ty, neznamená, že to nelze zvládnout. Nechci spekulovat proč, to víš jen ty sama.
Byla jsem na MD necelý rok a půl, a to že pracuji, svědčí jak synovi, tak partnerovi, tak i mne samotné. A neberu to jako zvláštnost. Svědčí o tom spousta příspěvku přede mnou.
A nedá mi to nereagovat na ty rozvody. Kéž by 3-letá nebo 4-letá MD strávena doma s dítětem byla tou zárukou, že se dva lidi vzájemně neodcizí...
Lída+2
5.2.2008 11:29:15
Dá se zvládnout něco i bez babiček a jakýhokoliv hlídání....manžel jezdil dom okolo 19 hodiny a 2 roky z toho jen ve středu a v pátek....

měla jsem živnost na RUČNÍ PRÁCE. kaŽDÝ ZÁŘÍ JSeM BYLA TÝDEN NA TRHU(7-19hodin- to jsem plně zapřáhla manžela)
v sobotu jsem zase prodávala v galanterii.

Prostě ráno děti vstávali brzy..tak okolo 5-max. v 6hodin. Vyprat. Předvařit oběd...hurá ven....na písku jsem pracovala..nebo stavěla hrady podle potřeby...návrat dom..najíst.... někdy jsem po "O" sebrala dítě a uspala ho a v kočáru (venku na dvorku) spalo asi 2,5-3hodiny a já zatím vypomohla v galanterii( nebylo to denně)...
po odpolednách a chvilkách jsem prostě vyráběla svetry, paličkovala obrázky...co kdo potřeboval.... Dokonce jsem zvládla upaličkovat i výstavu....když jsme končila s rodičovskou dovčou.:-)

a domácnost...uklízela jsem hlavně ráno a když něco nebylo tak nebylo..s dvěma dětma to doma je stejně pořád plný hraček..ty se sebrali večer důkladně a bylo....prostě si člověk zorganizovat čas...a hlavně jsem zapojila brzy kluky..takže oni chtěli a mě něco i bodlo....v 6 letech si starší uměl na postel natáhnout prostěradlo... a v první třídě povlíct postel....prostě si myslím, že doma nebydlím sama,abych dělala vše....(navíc 1/2 roku jsme živila i manžele, když mu neposílali výplatu....)
5.2.2008 11:28:57
a kde je pak nějaká pohoda? takhle bych žít nechtěla:-©
5.2.2008 11:22:33
ještě na podporu těch, kdo by chtěly mít z tohoto článku nějaké mindráky, že jsou neschopné a nezvládají - text tohoto /já dříve narozená / se hodně podobá komunistickým článkům o úspěšných ženách na Urale, které obdělávaly pole a jezdily na traktorech a všechno zvládaly a jiné a jiné, nechci vyloženě použít jiné propagační filmy, takových se natočilo dost, ale realita je někde jinde
5.2.2008 11:14:13
podle mě se to prostě zvládnout nedá, ten článek je pěkný blábol a to, že to někdo zvládá teď ještě neznamená, že se za pár let nerozvede, a že skutečně vychová dítě...nejsem žádná domácí puťka a šla jsem od prvního syna do práce, když mu bylo půl roku..v práci jsem dosáhla poměrně vysoké kariéry, ale doma katastrofa ve všech směrech...pokud je někdo skutečný odborník a má úspěšnou kariéru - tak ta trvá 40-50 let života a pak není vůbec žádný problém tři roky z tohoto období věnovat svému vlastnímu dítěti
Sylva2
  • 
5.2.2008 10:57:34
Naprosto tě Sylvo chápu. Mám to taky tak, teda dnes už druhý týden jinak. Mám již druhý den paní na úklid a už druhý týden hlídání pro prťavku alespoň občas na dopoledne. Jinak je to spolehlivá cesta do blázince.
Bohužel je to teď ale taky nutnost vydělávat víc, abych to taky byla schopná zaplatit...
Petulina, kluci 11 a půlroční mimi
  • 
5.2.2008 10:55:28
Lze si třeba vzít paní na úklid. Úleva je to opravdu neuvěřitelná, každý týden čistě uklizeno a nikde žádní strašáci. Ovšem vařit, nakupovat, prát a podobné čistě individuální věci stejně musíme udělat sami. Musím říct, že dítě a práce z domova se také dohromady moc zvládnout nedá. S prvním klukem jsem začala něco málo psát když mu byly dva roky (publicista na volné noze) a brala jsem si jen takové závazky, které jsem věděla, že zvládnu napsat, když spí. A i tak jsem byla občas nervní. Někam chodit je vyloučené, odložit roční dítě někam je taky podle mě nevhodné. Jak to vidím teď, je, že si prostě užiju dosytosti každou minutu s mrňousem, kterému je teď rok, budu vklidu a do práce se pohrnu až mu budou tři roky a bude ve školce. A to ještě plánuji nějaký zkrácený úvazek. Pokud mám práci, do které se - jako ta personalistka z článku - vrátit musím, tak se nedá nic dělat. Ale dítě na tom bude vždycky nějakým způsobem, více či méně, bito. Otázkou je, jestli toto riziko přijmu a smířím se s ním, ustojím si ho, ospravedlním si ho. To je totiž ten problém. Takže spíš než zvládat obojí je lepší si ujasnit priority a nezruinovat se. :-)Nejsme robotky.
Martina
  • 
5.2.2008 10:47:42
Ja take zvladam dost tezko. Jsem v praci (od 9 do 18.30/19.00) od peti mesicu veku ditete (ziji v zahranici, zde je to normalni). Mela jsem slecnu na hlidani a jednou tydne pani na uklid. Ted chodi syn do skolky, takze mam pani na vyzvedavani ze skolky. Vecer vari manzel, ktery se vraci domu o neco drive. V nakupech se stridame, vetsinou on se jednou za 14 dni stavi cestou z prace na velky nakup a ja obstaravam mensi nakupy behem poledni prestavky. Snazime se zaridit tak, abychom meli zcela volne vikendy, ktere venujeme jen synovi (zadne domaci prace, nakupy). Samozrejme to vzdycky neni mozne, ale vzdy se mu plne venuje alespon jeden z nas (napr. ja s nim jdu na hriste a tata neco doma opravuje). Chtela bych se synovi venovat vic, ale bohuzel to nejde. To bych se musela prace vzdat uplne - a to zaprve (klidne priznavam) nechci a zadruhe bychom dost spatne vysli pouze s manzelovym platem. Vydelavam totiz o dost vice nez on.
magda, kluk 2,5r, holka 4m
  • 
5.2.2008 10:40:47
Ahoj, chystam se byt na materske/rodicovske dovolene 3 roky a beru tuhle dobu nejenom jako jedinecnou prilezitost uzit si na "plny uvazek" svoje deti, ale i jako vyzvu k vlastnimu sebezdokonaleni. Behem sveho druheho tehotenstvi jsem stihla udelat dalkove maturitu (svoji druhou v zivote, protoze jinak jsem VS, ale potrebovala jsem osvedceni o odborne zpusobilosti...) a dalsi odborne zkousky z dejin umeni a historie, abych se mohla venovat "pruvodcovstvi cizincu" jako privydelek a zpusob odreagovani behem rodicovske. A jak jsem to vsechno zvladla? Nejdulezitejsi byl pravidelny rezim spani meho starsiho ditete, ktery spi pravidelne 2hodiny v poledne a od 20hod do cca 7hod rano. Takze jsem se ucila vzdycky v poledne a vecer od 20h do pulnoci. Zrusila jsem vsechny aktivity, vcetne setkavani s prateli a emailovani, plne jsem se soustredila na intenzivni studium,ktere mi zabralo cely pul rok (vikendove prednasky jsem absolvovala behem 3/4 roku predtim...). A potom jsem taky mela absolutni podporu sveho manzela, takze vecer nepocital s tim, ze bude pro nej pripravena vecere (maximalne nakoupene pecivo), taky jsem nezehlila pradlo a varila jsem dost jidla tak, aby zbylo alespon na 2 dny. Proste jsem si musela jasne stanovit priority, zamerit se na cil a hlavne se naucit hospodarit s casem a soustredit se. Zpetne musim rict, ze to bylo jedno z nejkrasnejsich obdobi behem rodicovske dovolene, studiem jsem se realizovala a procistila si hlavu. Ted uz se tesim na jaro a leto, az zacnu provazet na castecny uvazek, o vikendech budou hlidat babicky, v tydnu bude hlidat "teta", s kterou jsem se seznamila a nabidla ji obcasne hlidani deti jeste pred druhym porodem. Uprimne si myslim, ze staci se OPRAVDU ROZHODNOUT a jit do toho s plnym nasazenim, potom vsechno jde samo, i skloubeni pece o deti s praci nebo studiem. Velmi dulezita je potom taky psychicka podpora manzela a zajisteni hlidani deti. Preju hodne zdaru a stesti! M.
Markéta, syn 6 l.
  • 
5.2.2008 10:32:07
Sylvo, a co si zaplatit někoho, kdo tu domácnost opečuje za tebe?
[<<Předchozích 710] Příspěvky 711720 z 725 [Dalších 5 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.