Verča 2děti |
| • |
5.2.2008 10:29:26
Je to skutečně kolotoč, který se nezastaví, u obou dětí jsem nastoupila v jejich 1.5 roce. Manžel jezdí domů jenom na víkendy, takže s jeho pomocí moc nepočítám. Nicméně se to dá zvládnout.
Musíš se vzdát představy, že bude všechno dokonalé a rozhodnout se, co můžeš "fláknout", co naopak musíš dělat pořádně atp. Snaž se odhadnout, co děláš zbytečně moc složitě a co se dá zjednodušit. Čas si můžeš ušetřit při vaření - vař do mrazáku (když vařím polívku, tak jí dělám kotel a na jeden oběd vždycky zamrazím, palačinky proložím folií a šup do mrazáku, nezahuštěné omáčky....). Žehlení - spoustu věcí jsem přestala žehlit, když se pořádně pověsí a poskládají, tak nejsou zmačkané. Úklid - jednou týdně k nám chodí studentka, která si ráda přivydělá (agentura mi přišla drahá) a udělá "týdeňák". Já potom přes týden jenom udržuju a řeším katastrofy. Taky jsem si zvykla, že při přechodu z místnosti do místnosti nechodím s prázdnýma rukama, vždycky je něco, co je potřeba vrátit na místo. |
|
|
5.2.2008 10:25:47
Budu tady za škarohlída, ale na 100% se všechno opravdu zvládnout nedá - tj. rodina, domácnost, dítě a práce. Práce se ošulit nedá, to je pak k ničemu. Na úkor svého volného času a spánku jsem musela řešit to ostatní. Děti jsem odbývat nechtěla /ale stejně určitým způsobem jsem musela/, i když se manžel zapojoval opravdu nadstandartně, prostě to nešlo. Vidím to jedině tak, že je doma potřeba paní na úklid a paní na hlídání. Pak se těmito oblastmi není potřeba zabývat a můžu se věnovat práci, ve zbývajícím čase dětem a večer manželovi. Pak to lze. Jenže ............. já jsem na poněkud jiné pozici, než ona manažerka, takže jsem vytloukala klín klínem a říkám - není to dobré řešení. Žila jsem na dluh a teď platím - penězi to ale není, bohužel.
|
katka+katka |
| • |
5.2.2008 10:25:47
Skutečně krásný článek, konečně někdo poukázal na to, že když se chce, tak to jde. Jenže chtít musí obě strany. A v tom je v ČR veliký problém.
Já sama jsem žádnou mateřskou dovolenou neměla, když nepočítám týden strávený v porodnici a nelituju, naopak jsem ráda. |
Sylva + Dada 9/05 + mimi |
|
5.2.2008 10:14:57
Dobře napsaný článek. Nicméně sama ze své zkušenosti nechápu, jak se dá zvládnout péče o dvouleté dítě, domácnost a práce, třeba jen na část úvazku. Sama to neustále řeším a snažím se přijít na to, kde dělám chybu - shrnu to že buď je doma uklizeno, uvařeno, spokojené dítě a manžel, ale to už nestíhám svoji práci, nebo dělám práci, ale doma nastává i přes veškerou pomoc manžela chaos, který se hromadí a stejně jej musím nakonec odstranit já, takže zase není čas a klid na tu práci tak, jak bych potřebovala. Uvítám jakékoli rady a tipy, jak zvládáte dítě a práci, třeba i na část úvazku a z domu. Děkuji.
|
Sylva + Dada 9/05 + mimi |
|
5.2.2008 10:14:39
Dobře napsaný článek. Nicméně sama ze své zkušenosti nechápu, jak se dá zvládnout péče o dvouleté dítě, domácnost a práce, třeba jen na část úvazku. Sama to neustále řeším a snažím se přijít na to, kde dělám chybu - shrnu to že buď je doma uklizeno, uvařeno, spokojené dítě a manžel, ale to už nestíhám svoji práci, nebo dělám práci, ale doma nastává i přes veškerou pomoc manžela chaos, který se hromadí a stejně jej musím nakonec odstranit já, takže zase není čas a klid na tu práci tak, jak bych potřebovala. Uvítám jakékoli rady a tipy, jak zvládáte dítě a práci, třeba i na část úvazku a z domu. Děkuji.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.