| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vstup do života

[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 896 [Dalších 786 >>]
cizinka1
12.6.2008 11:30:21
pardon, vypadlo mi to: intelektualka doma ma lepsi vyhlidky nez manualni pracujici v FN.
cizinka1
12.6.2008 11:29:23
Zase zjednodusujes recene Monty. Manualni pracujici zena mela lepsi vyhlidky nez intelektualka v Pittiviers u Odenta. Intelektualka doma ma lepsi vyhlidky na normalni porod bez zasahu nez ve FN. Doma rodi prevazne intelektualky (tim nemyslim jen formalni tituly a vzdelani, ale take podle techto kriterii). S vyjimkou Nizozemi. A statistiky mimoklinickych nemeckych porodu (prevazne intelektualek) jsou spickove.
12.6.2008 11:25:28
Cizinko,
jistě, to je logické a lze s tím souhlasit. Potíž je v tom, že tato poslední zpráva od tebe vlastně popírá celou debatu, neboť zastánkyně (pro zjednodušení) "nesahání" naopak informacemi přímo přetékají. Takže pokud přijde do porodnice manuálně pracující žena, která devět měsíců neležela v knihách o porodech ani se nezamýšlela nad nějakými svými právy, z hlediska statistiky/ výzkumu bude mít daleko menší potíže fyzického i psychického rázu než poučená a informovaná intelektuálka. ;)
cizinka1
12.6.2008 11:19:35
No Monty, nejsem vyzkumnice v oboru porodnictvi, znam jedine nazory. Odent treba si mysli (ma to snad odpozorovane), ze nejlepe rodi zeny, ktere o porodu nic nevedi. Pokud maji podminky samozrejme. Existuji take jakysi statisticke vyzkumy, ze intelektualky mivaji tezsi a delsi porody nez zeny jednoduche a manualne pracujici.

Tak pokud jde o tu informovanost: bohuzel musime vystudovat porodnictvi a stat se detektivem v oblasti sluzeb, pokud chceme si ten prirozeny porod zaridit. Pri porodu snazime se mozek vypnout, informace zapomenout, a chovat se pudove. Ku podivu, to jde.
12.6.2008 11:17:50
Madelaine, nepřeháněj.
V sedmnácti člověk vydrží nejvíc, protože blbost je tomu věku vlastní a nikdo se s ní nepáře.
Navíc článek není osobní výpovědí o lásce a boji, nýbrž popisem toho, co se dělá v porodce;)
cizinka1
12.6.2008 11:15:14
Madelaine,

Madla a Hana napsaly ne ze ona vsechno dela spatne, ale ze system pece, ve kterem nadsene funguje nektere matky nadsenim nenaplnuje. Ja jsem ji napsala neco o budoucnosti, a jak se da delat veci lepe.

A o tom jiz bylo. Hodne krat. Ty nemas cas cist, co jiz bylo napsano, ani zacitovat ty zahadne urazky a hystericke projevy, ale ja musim mit cas ti to vysvetlovat. A pak se divis, ze nekdo je hysterka? Ve spolecnosti, ktera nema uctu k nazoru a casu druheho, to nekdy jinak nejde. Ale jsem hysterka jen pokud jde o pravidla te slusne diskuse:-).
12.6.2008 11:15:13
Omlouvám se, píšu v rychlosti. Hlad nebo JINÉ vnější/vnitřní ohrožení.
12.6.2008 11:13:52
Nemluvě o tom, že i v případě pudového jednání vysílá organismus "informaci" do mozku, ať už jde o hlad nebo vnější/vnitřní ohrožení. :-)
12.6.2008 11:12:35
Sylvie, velice věrně popisuješ realitu porodnic, s tím, že sestry čapající prsa i děti jsou ovbykle v dnešní době "nadšené a entuziastické", také mohou být "naivní" (je jich hodně mladých, starší hledají spíš ambulanci než směnný provoz).

A tvoje otázka " proboha, proč by to nešlo?" (zeptat se) by dle mého mohla zajímat i veskrze nepřírodní matky.(jako jsem já, třeba) Při vší úctě k tomu, co ví o porodech Cizinka a ostatní, mě na tom všem zaráží nejvíct fakt, že něco tak samozřejmého je předmětem vášnivé diskuse, která zahrnuje Darwina, anglický román, výlet do středověku a výklady legislativy:)
MSteflova
12.6.2008 11:12:22
Madelaine :-D
[<<Předchozích 100] Příspěvky 101110 z 896 [Dalších 786 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.