| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vstup do života

[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 896 [Dalších 776 >>]
12.6.2008 11:12:10
Cizinko,
tenhle blábol byla OTÁZKA. Při vší úctě k názorům ostatních lidí, těžko mi vyvrátíš argument, že k vytvoření potřeby je nutná informace, pokud nejde o pudovou záležitost. :-)
12.6.2008 11:10:12
A ještě poznámka k právu.
Právo pochopitelně není spravedlivé. Spravedlnost je naprosto prázdný a bezobsažný pojem. Právní řád je obvykle (tzn. v demokratickém zřízení) nastaven tak, aby v obecném rámci ochraňoval potřeby a zájmy společnosti, na nějakého jednotlivce sere pes. Rozšíření možnosti výběru s přihlédnutím na potřeby jednotlivce je pouze manipulativní tah na bázi populismu. ;)
cizinka1
12.6.2008 11:09:46
Blaboly Monty byly tvoje predstava o tom, co hleda domarodka, kdyz rodi doma. O zadnem navratu k autenticke zvireci "prirozenosti" tady nejde. Jde o to, ze v bezpecnem prostredi, bez intervenci a zasahu zapoji se ta cast naseho zvireciho mozku, ktera umi ridit rozeni a s tim se da velmi setrne a relativne bezpecne porodit. Alespon podle hlavnich predstavitelu tohoto smeru v porodnictvi:-).

madelaine
12.6.2008 11:07:33
Cizinko, už jsem to psala: říct 17leté holce, že všechno dělá špatně, je silně demotivující a hraničí to s ublížením.

Tvojí druhé otázce nerozumím: o čem nevím, co je a jak se projevuje? Jinak mám samozřejmě respekt i k hysterkám, sama jsem jedna, tak co je na tom nepochopitelného? :-D
Apolena.
12.6.2008 11:07:24
kdysi tu proběhla debata, z níž jasně vyplývalo, že některé matky o pomoc/radu personálu stojí a jiné ne. Konkrétně u Bulovky některým pisatelkám vadilo, že jim nikdo neradil s kojením apod. Mně to nevadilo, stejně jako mi nevadilo, že se tam děti zbytečně neváží před a po kojení, například. Vadilo mi, že mne v šest ráno budila uklízečka. Už si konečně rozumíme? Je možné připustit existenci několika různých druhů rodiček, včetně těch, kterým zavedená praxe nevadí a není to ani z důvodů neinformovanosti, ani strachu a přizdisráčství?

No...o tom to je, Monty, zatímco jedna skupina tvrdí, že jim nepřipadá sladké a činané, co nabízí porodnice v podání Lucky, druhá skupina, kterou ty obhajuješ, tvrdí, že když je Lucka nadšená, tak my jsme hysterky, když se nám nelíbí, co dělá.
Co takhle připustit existenci několika různých druhů rodiček...Monty? A připustit, že proto, že některé mají JINÉ požadavky, než ty, nemusíš je urážet?
cizinka1
12.6.2008 11:05:42
Jiste Madelaine, ja to chapu, proto tady jsem, a z urazek nehroutim. Jen prosim lidi racionalizovat svoje namitky. Kdyz to nedokazou, povazuji to za krok do predu pri prosazovani svych zajmu a tim padem i satisfakci. Tak to beru i s tebou:).
12.6.2008 11:04:42
Cizinko,
nevím sice, na co reaguješ, ale obecně vzato - o čemkoli lze říci, že jsou to bláboly, vč. Shakespearových divadelních her. :-)
12.6.2008 11:02:07
Sylvie,
jenže já neměla na mysli zdvořilé kvákání o čemkoli. To považuji daleko víc za problém etický než právní, resp. problém osobnostní. Někdo je hulvát, někdo měkkota. Jak se má kdo verbálně vyjadřovat, na to sice může existovat předpis, ale jakým tónem se vyjadřuje, jaká volí slova... dvě sestry tě mohou každá požádat o dovolení, dokonce i stejnými slovy, a přesto budeš vědět, která to myslí upřímně a která to dělá jen "pro forma" a myslí si něco o prkenný pavlači. Upřímně, někdy je daleko lepší když dotyčný/dotyčná drží hubu, protože existují i typy, které dokážou popřát dobrý den takovým způsobem, že jdeš a skočíš z Nuseláku.
madelaine
12.6.2008 11:01:20
Cizinko, každý, kdo má nestandardní představy, se občas setkává s nepochopením, o tom ví specielně Monty jistě svoje a kvůli své "odlišnosti" si tady na Rodině musela přečíst daleko horší urážky než nařčení z hysterie.
No, v demokracii to bohudík funguje tak, že se menšina musí vymezovat vůči většině, aby se domohla svých práv, ale úplná spravedlnost je iluze.

cizinka1
12.6.2008 10:59:34
Blaboly Monty, blaboly a blaboly.

Domarodka touzi o moznosti prirozeneho porodu, o sanci porodit normalne. "Prirozeny" a "normalni" je konstrukt, je to metoda moderniho porodnictvi. Jeji zakladni principy je:

1) Nesleduje se postup porodu pravidelnymi vaginalnimi vysetrenemi
2) Preferuje se sluchatko nebo rucni doppler misto CTG,
3) poskytovatel sluzeb je skoleny pozorovat rec tela aby posoudil postup porodu, stav rodicky a blizici se 2. dobu porodni.
4) neprovadi se amniotmie, ani jine nefarmakologicke urychlovaky
5) nepodavaji se zadne urychlovaci nebo bolest tisici leky
6) duraz se klade na pocit bezpece, to se tyka lidi kolem a mista porodu, coz muze byt individualni. Bere ohled na kulturni prostredi odkud rodicka pochazi, a vyhovi i ritualnim pozadavkum, pokud nejake ma,
7) druha doba porodni se neridi, poskytovatel pece je z ticha nebo povzbudivy obecne (dobre, jde ti to, perfektne), zadna komanda "tlacte netlacte, dychejte", hraz se chrani bud aktivne olejem, ohrivanem, nebo se nechrani (pozice ruce ve vzduchu), nastrih vyhrazen pouze pro pripady nouze miminka.
8) Duvok k zmene "prirozeneho" postupu jsou naznak blizici se komplikace, nebo prani rodicky (nekdo treba chce to ukoncit medicinsky po 36 hodinach, jina jiz po 12 - zalezi jak ktera se citi a hodnoti svoje sily).
9) po porodu novorozenec zustava vedle matky, osetruje se a pozoruje se na jeji brisku, pripadne nutnosti, v bezprostredni blizkosti. Klade se duraz na posileni sebevedomi matky v jeji materske kompetence a suverenite. Odebirani ditete, izolace se povazuje za intervence.

Empiricke dukazy prokazuje vysokou bezpecnost pristupu z hlediska mortality novorozencu a matek a take vysoke vyhlidky na porod bez zasahu a dobry dusevni stav matek. To je vse.
[<<Předchozích 110] Příspěvky 111120 z 896 [Dalších 776 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.