| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vstup do života

[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 896 [Dalších 726 >>]
cizinka1
12.6.2008 0:42:16
Take jsem si to zbezne precetla, a ze zaveru jeste jsem vycetla, ze psychicke potize matky (ktere bezpochybne vznikaji z porodnich a poporodnich zazitku) jsou rizikovy faktor pro vyvoj kojence. No prave;).
Beruška9
12.6.2008 0:34:09
Zběžně jsem si článek pročetla a závěry se povětšinou týkají kojence, nikoliv novorozence, Monty.

Novorozenec je mladší, než-li kojenec.

Chce to ještě nějaké elementární znalosti vývojové psychologie.
12.6.2008 0:22:31
Cow,
taky nejsem zarytý Darwinista, ale předpokládám, že Míša asi kreacionista nebude. ;)

A ještě hezký článeček na dobrou noc.
cizinka1
12.6.2008 0:21:44
Mas ohromujici znalosti ze zoologie, Monty, ale ti uniklo, ze jde o prvni tydni zivota, ve kterem mlade opice zustava s matkou opici. Mimochodem lidske mimina jeste maji dost dobry reflex aby si drzela za kozich, sve matky.

Faktem je, ze matka a mlade zije v tlupe samic, ale coz je problematicky na porodnicnich sestrach, ze je tezko je chapat jako soucasti tlupy, kdyz je nekdo vidi poprve. Spise nejaky instinkty rikaji, ze je to vtirava mrcha z cizi tlupy. A asi jinak to vyresit nejde nez moznost 1) zavest kontinualni peci, moznost 2) zeptat se o svoleni provest cokoliv (ptat se, jestli mi vezmes do tlupy, nemusi se).
Cow :-)
12.6.2008 0:17:57
A to máš zase Monty pravdu, taky jsem to tu včera zmínila.
Konkrétně simpanzi samice se starají o svá mláďata jak individuálně, tak kolektivně.
Není tam neobvyklé, že babička kojí svoje vnouče, nebo teta svoji neteř.
Jenže já nevěřím na evoluci.
12.6.2008 0:09:23
Tobě ještě odpovím, Míšo. Hysterie se mimo jiné vyznačuje určitým primitivismem v chování i uvažování. Nejsem žádný profesor Matějček, ale vcelku si dovedu představit, na jaké úrovni je vnímání novorozence. Když už jsme u těch - tuším - tvých oblíbených samic, co nenechávají olizovat své děti, tak naši nejbližší příbuzní v přírodě nejsou pro tvou informaci ani psi, ani kočky, ani kravičky, nýbrž opice. Opice žijí v tlupách a taková opičí maminka nikomu neurazí pracku, když chce na její dítě sáhnout V DOBRÉM ÚMYSLU. Do určité míry se dá říct, že mládě je od narození členem širší skupiny a péče o něj nespočívá výlučně na matce. Naši méně civilizovaní předkové, které již můžeme zařadit do rodu Homo, žili tak nějak podobně jako ty opičky. Takže záleží čistě na tobě, zda se cítíš být víc opicí nebo pejskem, kočičkou či kravičkou. :-)
cizinka1
12.6.2008 0:06:45
Aaa Monty, a ve ktere to knizce se to prosim pise, o tom debilkovi posahanym? Vlastne slovo "posahany" vzniklo od porodnicnich zazitku s osahavajicimi sestrami? Ktera je ta srandovni knizka, kterou nechces cist?
Apolena.
12.6.2008 0:06:27
Monty,
a jaké je prosímtě moje stanovisko? Že chci vědět, co se zrovna teď děje s mým dítětem? Že chci být u vyšetření, která mu dělají? Že chci, aby mě informovali, kam a proč ho odnášejí a sama se rozhodnout, jestli půjdu taky? Že se chci sama rozhodnout, jestli má někdo dítě zvláčnit či jestli se smířím s nezvláčněným? Že se mi nelíbí, když se probudím a zjistím, že dítě, vedle kterého jsem usnula, zmizelo?
No to jsem fakt sterilní úchyl teda.
jana38
12.6.2008 0:03:30
Monty a když nemůžeš z nějakýho důvodu rodit doma a musíš v porodnici? Tak co?
cizinka1
12.6.2008 0:00:39
Monty, ty tak rada obstastnujes lidi, udelej radost i mne, zacni cist odpovedi, ok? Mi fakt staci malo.

Na neco takoveho odpovidam v teto diskusi nekonecne krat, jednou i ti osobne:

"Nebo si vážně myslíš, že ty oblékané a koupané děti byly vytrhávány matkám z náruče násilím nebo tajně odnášeny během jejich spánku?"

Muzes mi vysvetlit, proc v bezne FN, prave ve vsech, ktere znam, o tyhle veci musi sestinedelka dohadovat se? Otazka neni o tom, jestli mezi temi roztomilymi miminkami ve voziku bylo nekdo ukradeno matce ve spanku, jsem se jista ze par jich tam bylo. Jde o to, kolik tech miminek ve voziku by bylo, jestli by bylo normalni se zeptat, a preferovat asistenci matky pri vsem co zdravotnik s ditetem provadi, a to nejlepe v pokoji? To neni problem Lucky, ale je dobry, aby Lucka to vedela, ze tenhle postup je proste problematicky.
[<<Předchozích 160] Příspěvky 161170 z 896 [Dalších 726 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.