| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Vstup do života

[<<Předchozích 170] Příspěvky 171180 z 896 [Dalších 716 >>]
11.6.2008 23:59:51
Takže předpokládáš, že ze své literatury vypustila nezáživné povídání o tom, jak se zeptala maminek, jestli může cpát jejich kojencům lžíci do pusy a tak je krmit (a něžně se divit jaký mají malý tlamy k poměru tý lžíce), hm
No a hele, když je tak nadšená, jak to, že nenapsala, jak byla šťastná, že ty rozechvělé novopečené maminky jí něžně podaly ta svá voňavá miminečka s dojetím, že se o ně tak hezky postará?
Dyk to musel být pro tu perspektivní sestřičku, co svou práci bude vykonávat s láskou a empatií, krásný zážitek, ne?
Ba ne, tady něco nesedí. Lucie (předpokládejme, že je autentická) ani nevzdechla na nějaký maminky, protože v každé rp. ve většině českých porodnic, je to, bohužel, úplná normálka.

Pokud opakovaně vyzýváš, ať si kdo chce, vybere, co chce a nekafrá, dovol půlnoční otázku. Zrušili ti Cap, otřáslo se Vrchlabí, prosím tě, ty nám tedy píšeš z Marsu? Pořád nevím o jakých volbách je tu totiž řeč.
11.6.2008 23:59:01
Sylvo,
já už nechci ani číst, ani psát. Nikam to nevede. Pochopit jeden druhého nemůžeme a přesvědčit už vůbec ne (aniž bych se o cokoli podobného snažila). Myslím, že jsem už asi tak před půl milionem příspěvků psala, že s podobným přístupem bych do žádné porodnice nelezla a rodila doma. To je z mé strany vše, dobrou noc a hezké sny. :-)
Beruška9
11.6.2008 23:58:13
Monty, schopnost ohradit se s ohledem na zachování tělesné a duševní integrity své a svého dítěte dle montologie je hysterie R^R^R^R^R^R^R^R^
11.6.2008 23:55:27
Cizinko,
na čtení mne moc neužije, já si radši prohlížím obrázky. Čtení je moc náročný a navíc u spousty slov bych si ani nebyla jistá, co znamenají. Navíc mi někdo tuhle vyprávěl, že v některejch knihách se píšou děsný ptákoviny. Třeba o tom, že když někdo jinej než matka sáhne na novorozený dítě, tak se z toho ubožátka pozdějš stane debilek nebo zločinec. Tak to uznej, že fakt nemá cenu číst, takový blbostě. :-)
Apolena.
11.6.2008 23:53:27
Bydlíš v Praze, takže máš na výběr; kdybys žila jinde, měla starší dítě, které chodí do školy, nejbližší porodnice byla 10 minut pěšky a ta další hodinu autem, které nemáš, kam bys jela, kdybys v noci začala rodit? Do porodnice, kterou máš blíž, nebo do té, kde dodržují zákony?
Monty, někdy fakt nemá cenu psát argumenty, když je ten druhý nechce číst.
cizinka1
11.6.2008 23:50:40
Monty, a kdo tady komu nenecha prostor a cim? Bere pozadavek ZEPTAT SE o svoleni tolik prostoru jinym lidem? Ja neberu zivot dramaticky, naopak, beru ho tak vecne, ze dokazu pojmenovat svoje problemy, ktere jsem mela, a pochopit jejich koreni. To treba spousta lidi nedokazou, tvrdi, ze nemaji problem s bliznimi, nepriznaji se v depresi ani v neuroze a tvrdi, ze jsou se vsem spokojene, ale je tezky jim verit. Tady na Rodine je takovych spousta.

Vzdyt pisi, ze si myslim, ze jsi toho v zivote tolik moc nenactes, nejen toho Joyce.
11.6.2008 23:45:05
Neschopnost empatie = chybějící hysterické reakce? ;) Tak to potom jo.
11.6.2008 23:43:39
cizinko,
opakuji, nikdy jsem nečetla Joyce.
Chápu, jasně, prostě někdo (např. ty) to prožívá na moje poměry příliš dramaticky, někdo to bere věcně. Nejsem si ale jistá, jestli je tvůj přístup řekněme většinově platný. V reálném světě neznám ani jednu matku, která by zastávala tvé (Madly, Sylvy apod.) stanovisko. A znám jich dost. Takže nezbývá než opakovat - zasazujte se vší silou o alternativu ke klasické porodnici, ať je vám vyhověno ve všech vašich požadavcích, ale nechte taky nějaký prostor k porodu pro ty, které jsou za každou pomoc s miminem v prvních dnech jeho života rády. ;)
Beruška9
11.6.2008 23:41:12
Ano, Monty, vyzkoušej to, ale myslím, že by to nevyšlo, protože neschonost empatie tě bohužel nečiní neodpovědnou za Tvé činy. M.
Apolena.
11.6.2008 23:40:44
Však já taky ne, Monty.
Ale když mi nadšená holka bez mého vědomí a souhlasu natře novorozené dítě něčím, co bych si já sama dobrovolně nenamazala ani na nohy, když mi po kojení odebere dítě, abych si ho náhodou nepodržela déle, než je zvykem, když mi odveze dítě kamsi, protože to tak je zvykem, atd. atd., tak TO mě nasere.

[<<Předchozích 170] Příspěvky 171180 z 896 [Dalších 716 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.