Beruška9 |
|
|
11.6.2008 23:39:54
Soňo, a dovedeš si alespoň trochu představit, jak muselo být Tvému synkovi, který se nosil 9 měsíců ve tvém břiše a najednou mu cizí lidi píchali do paty, což bolelo a on Tě ani necítil, ani Tvoji vůni?
|
|
|
11.6.2008 23:38:56
Míšo,
pokud to myslíš vážně, nemám slov. Asi tak, jako když mi moje matka naprosto seriózně tvrdila, že Pábůh neexistuje, protože kosmonauti byli ve vesmíru a žádného tam neviděli. Děkuji za nově otevřený obzor, ale obávám se, že nebudu mít dostatek odvahy pokračovat v jeho prozkoumávání. Zřejmě mne nevratně a trvale poškodily zdravotní sestry v porodnici, které se mnou manipulovaly bez vědomí matky. Zkusím se na to vymluvit třeba u soudu, kdybych náhodou v pominutí smyslů něco ošklivého spáchala. ![]() |
| • |
11.6.2008 23:35:54
Milá Madlo,
byla jsem u toho, když brali mému staršímu synovi krev z patičky. V Plzni v porodnici na Slovanech totiž brali dětem krev z patičky přímo na pokojích a musím přiznat, že jako prvorodičce mi to nebylo vůbec příjemný. A tak špatnej pocit z toho si pamatuji ještě dneska. Jsem ráda, že můj druhý syn přišel na svět v jiné porodnici, kde jsem u toho nemusela být. |
|
|
11.6.2008 23:34:51
Libiku... prokrindáčka... ale tohle jste si do toho článku implantovaly VY! Já v něm nenašla ani zmínku o nějakém protiprávním odnášení dětí nebo neinformování matek. Navíc předpokládám, že o tyhle věci se matka zajímá dopředu, před výběrem porodnice - pomíjím situace, kdy chce rodit v Dolní Lhotě a neplánovaně to na ni přijde měsíc předem v Golčově Jeníkově. Ať se na mne nikdo nezlobí, ale pokud je někde z nějakého důvodu takováto zavedená praxe, i kdyby byla 100x protiprávní, tak se vůči ní nějak vymezím předem! Nebo si vážně myslíš, že ty oblékané a koupané děti byly vytrhávány matkám z náruče násilím nebo tajně odnášeny během jejich spánku?
|
cizinka1 |
|
11.6.2008 23:34:08
Monty, ale pletes hrusky s jabkami a jsi jiz tak zabednena, ze nectes odpovedi.
V diskusich o capajicich duchodcich jsem byla na strane tech duchodcich. Nevadi mi babicky, tchyne, dedeckove, sousedi vsech socialnich kategorii. Nevadi mi lidi ve vlacich, s kterymi travim hodiny spolu se svymi detmi. Nevadi mi lidskost, kontakt, spontannost. Nevadi ani mym detem. Chci mit par dny po porodu svoje hnizdo a bezpeci, a vim z vlastni neblahe zkusenosti, jak snadno je sestinedelku rozhodit, znejistit, zdeptat a odrovnat od jeji viry ve vlastni materskou kompetenci. Chci par dny byt normalni savci samice, a ocekavam od personalu, ktery musi byt vzdelany v prirodovede, pochopeni. Neco k pomazleni na novorozeneckem se vzdy najde: odlozene decko, nebo decko matky na JIPce. Spousta matek s radosti to svoje dite pujci, treba Katka. Az potkam svoji PAtku za par tydnu, dam ji sveho domarozeneho pochovat, ale jsem ji nesmirne vdecna, ze ty prvni dny do naseho vztahu se nevtirala, delala jen svoji zdravotnickou praci citlive, ale s moji asistenci a svolenim. Uz chapes, nebo je zbytecne ti psat, protoze nectes nejen toho Joycea? |
Apolena. |
|
11.6.2008 23:33:22
Monty,
já si nejsem jistá, jestli má cenu v naší debatě pokračovat, protože píšeš úplné kraviny. Nevím, z čeho usuzuješ, že mám problém s odborníky, konkrétně s lékaři. Nemám. Nemám problém s naší dětskou doktorkou, je skvělá, kdyby Aničku chtěla svlékat nebo oblékat, nepípne Anička ani já. Jenže ona mi řekne "svlékněte ji". Mluví se mnou, víš. Ptá se a tak dál. Chová se jako k člověku nejen ke mně, ale, považ, dokonce i k dítěti (ne jako k hračce). Už jsem psala, že mám mezi lékaři přátele. Takže tahle tvoje teorie je špatná. Zkus jinou. |
Milada. |
|
|
11.6.2008 23:32:10
Monty,
já to tady moc nesleduji, ale mohu Ti říct, že mne opravdu dost NASRALO, když moje tak 1 či 2 dny narozené dítě s pozitivní alergickou anamnézou sestra vzala a vykoupala v úžasném Džonsons šampónu a fakt se mne nezeptala, jestli si to přeju, nebo jestli s tím souhlasím. Nepíšu o žádným odběru, píšu o umytí, tak jako ty ![]() |
Beruška9 |
|
|
11.6.2008 23:30:47
Monty, ano, myslím to vážně.
Libik, shrnula jsi ten problém dle mého názoru výborně. |
|
|
11.6.2008 23:29:29
Navíc jste ani ty, ani Sylva nepochopily, co jsem chtěla svým příspěvkem říct. Nestrkám nikomu svoje dítě, aby se s ním cicmal proti jeho vůli, ani se trpně nepodvoluju omakávání od cizích lidí. Existuje mnohem širší škála možností, jak někomu udělat radost. To, že nepyskuju proti tomu, když si nadšená mladá holka pohladí moje dítě je jenom jedna z nich.
![]() |
|
|
11.6.2008 23:26:19
Monty, já jsem třeba známá svojí skepsí k tomu, že porod a věci kolem určují život a v žádném případě bych neřešila u svých dětí odnesení, sáhnutí a další( to bych se taky mohla oběsit, protože 2 z mých dětí nezažily rooming,páč narozeny dávno). Nejsem tak vychovaná ani jsem k tomu nedošla (a to jsem vegetariánka:) Ale na celé diskusi je naprosto šokující, že tak dostupný požadavek, jako je přijatelná informovanost matky o tom, co dělají s jejím děckem, tedy záležitost laciná, nezatěžující a i kdyby nebyla ze zákona tak rozhodně slušná, je tady důvodem k totálnímu odpalu lidí, kteří to prostě pokládají za normální.
To snad není možný. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.