|
|
11.6.2008 23:25:03
Míšo... a tohle jako myslíš vážně?
Vím, že je to pro mé dítě nebezpečné a že se mu něco stane a že to v jeho vývoji může zanechat trvalé následky. Bohužel, je to tak a nic na tom nezměníš, to je zase můj obor. To, že se někdo pomazlí s tvým dítětem, když jsou mu dva dny??? No ty bláho. Radši se ani nebudu ptát, co je tvůj obor. |
jana38 |
|
11.6.2008 23:24:23
Monty nestuduje zdrávku, Monty začala studovat na fildě psychologii...
![]() ![]() ![]() |
|
|
11.6.2008 23:22:40
I když vlastně, proč ne, aspoň si můžete být jistí, že to není nic sprostého.
V podstatě je to podvědomý mindrák z toho, že se někdo snaží vystupovat jako ODBORNÍK, což by např. lékař měl být a že tento člověk ve skutečnosti ví víc než vy (ve svém oboru bezpochyby). Nejde o to, jaký je to odborník/lékař/člověk. Je to něco jako profesor ve škole před žáky. Autorita. Vůči autoritě se lze vymezovat různě. Důchodkyně v parku není pochopitelně žádná autorita, to je nějaká bába. Vaše vymezení proti autoritě lékaře je bojovat s ní, i když bez zjevného smyslu. To, že někdo obleče dítě nebo ho umyje - pozor, nemluvím o očkování nebo braní krve, jen o tom "sahání" a "manipulaci" - je kravina, blbost, není to funkčně důležité... ale svým postojem vůči němu se mohu vymezit. Díky za vysvětlivku, myslím že je mi to celkem jasné. |
Apolena. |
|
11.6.2008 23:20:16
Hm, Monty, v tom bude asi mezi námi rozdíl - já nenechávám lidi, aby zbytečně dělali věci, které moje dítě nesnáší, ale neublíží mu to...
|
Beruška9 |
|
|
11.6.2008 23:19:15
Monty, NE!
Vím, že je to pro mé dítě nebezpečné a že se mu něco stane a že to v jeho vývoji může zanechat trvalé následky. Bohužel, je to tak a nic na tom nezměníš, to je zase můj obor. Oháníš se empatií, se kterou na sebe necháš sahat cizí lidi. To je pokřivené. Myslím, že i hodně hluboko zakořeněné. Jako matka mám výsostné právo a odpovědnost za svoje dítě a ty taky a bud ho využiješ, anebo nevyužiješ, jako třebas Tvoje matka, která tě nechala Tvé babičce, jak jsi sama psala. |
Milada. |
|
|
11.6.2008 23:18:14
Libíku,
napsala jsem Ti dost autorů, na které se tu často čtenáři přímo obraceli. A co oni? Nic. Takže mne to nějak nepřekvapuje, že autorka neodepisuje. Ale co my víme, třeba je autorka někde mimo net a vzhledem k tomu, že na Rodinu dává články robot a ani admin neví!!! kdy se kterej článek přidá, tak je možné, že o tom autorka neví, neboť se každej den na Hl. stránku Rodiny nekouká. |
|
|
11.6.2008 23:15:52
Sylvo, mne nic nežere. Ve svém posledním příspěvku si vcelku přesně - dle mého názoru - popsala skutečný důvod, proč se vůbec tato debata vede. Ono ani tak nejde o sahání na děti jako o fakt, že si někdo dovolí dělat něco bez vašeho vědomí a souhlasu. O to, že vám někdo bere výsostné právo na vaše dítě. Vy víte, že mu neublíží, že se mu nic nestane, ale prostě je VAŠE a VY budete určovat, co se s ním děje nebo neděje. To se dá pochopit. Pojmenovávat to nebudu, není důvod.
![]() |
cizinka1 |
|
11.6.2008 23:12:41
No jo Terezo. Ma na volbu: prizpusobi se, nebude nic cist, nebude studovat, bude poslouchat primare a drzet se jak se to dela - bude to mit snadny, ale s pocitem otupelosti.
Bude studovat a pozorovat, bude se ridit vlastni hlavou, bude mit odvahu diskutovat s kolegynemi a nadrizenymi - nebude to mit snadny, bude muset byt fakt dobra, aby se udrzela, ale bude mit pocit se smysluplne prace. Je to jeji volba, rikam to od zacatku. Ja osobne se drzim te druhe (take pusobim ve statni sfere a velice autoritarskych instituci - VS a veda.) Je to take totez, cobych rekla svym detem. |
jana38 |
|
11.6.2008 23:12:02
Míšo, bingo!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A že se Monty nepochlubila, že začala studovat zdrávku |
|
|
11.6.2008 23:08:40
a víš, že jo
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.