Apolena. |
|
11.6.2008 23:07:51
Monty,
ufff...celkem prdlajs víš o mém "bezkontaktním, přírodním, sterilním" životě. On je totiž kontaktní docela dost, tedy přesněji řečeno je kontaktní tak, jak to nám vyhovuje. Nevadí mi ani trochu, když Aničku pohladí důchodkyně a řekne, že je hezká holčička, protože to nevadí Aničce, ale vadilo mi, když mi ji dětská sestra doslova a do písmene vyrvala z náruče a provedla s ní cvičení, jehož účelem bylo ji svléknout, Anička řvala děsem a já jsem stála jako opařená a nezmohla jsem se na slovo, čehož dodnes lituju, protože sprostých slov znám docela dost. Kdybys nás (mě) znala, sotva bys napsala, že jsem na prvním místě Já, moje mládě, pak dlouho dlouho nic, pak zase já, potom kupka hnoje a pak teprv ti ostatní...ale neznáš, tak dovozuješ něco stylem "všechny domorodky nosí batikované sukně a jsou vegetariánky". Nasralas mě. Tohle bylo hnusné. Ale dobře, Monty, něco tě žere, potřebovala sis na někom schladit žáhu, tak jsi to udělala, koneckonců nejsi první, člověk, který nepluje s davem, je dobrý terč. Jsem na to zvyklá, ale od tebe mě to docela dost zamrzelo. |
|
|
11.6.2008 23:07:13
Já jsem chtěla říct, že nevěřím v existenci nadšené Lucie, která napsala článek pro Rodinu a teď si rve žíly, protože Cizinka je pro přirozený porody. A že strachy o hodnou nezkaženou sestřičku jsou nevěrohodné jako článeček sám.
Tady se lidi tváří, jakože našli zlatej grál, když objevily sestřičku s nadšením pro své povolání, že je to takový šafrán, že by člověk neměl dýchat. Já znám samý sestry, který dělají svou práci rády, proč by ji jinak dělaly, že jo, za ty prachy. tady nepadla jediná výzva k inzultaci jakékoliv sestry, tady se mluvilo o tom, co je akceptovatelné ze strany systému porodnictví, nikdo neřekl, že Lucie je černá ovce, pro výkon služby ztracená. Pokud se někdo na ní obracel přímo, vidím to jako formu vyjádření k problému, to se přece dělá, ne? |
Beruška9 |
|
|
11.6.2008 23:04:04
Lucka je Monty
![]() ![]() ![]() ![]() |
cizinka1 |
|
11.6.2008 23:00:59
Terezo,
Zakony CR, jak si muzes precist v odkazu od MAdly par stranek zpet, jsou v soucasne dobe naprosto v poradku. Co neni v poradku, je kultura, ktera dovoluje ty zakony nedodrzovat, lakat klientky do zdravotnickych zarizeni falesnou reklamou, obchazet princip informovaneho souhlasu a pod. Ta se meni pouze tak, ze se meni verejne mineni, ze vznika masovejsi citlivost k temto nepravostem. Pak z toho vyviji se samozrejme obcanske iniciativy, jako petice k vedenim nemocnic, stiznosti a tak. Pak v poradku neni to, ze neni konkurence a porodnice maji monopol. Aby vznikle alternativy se udrzely, je treba odvaznych zen a PAtek. A hajit je od pomluv a nespravedlivych narceni, coz take delam. Internet je jeste specificka zbran: na jednou povest jistych porodnic, dr. a PAtek se stalo veci verejnou a psanou, jde tady s nima diskutovat jako s rovnyma. Proudi tady nezavisle informace, stale vice lidi se nauci je ziskat se a overovat. Pokusy o propagandistickou lez, jako ty nesmysly o mimoklinickych porodech v ceskych mediich je snadne odhalitelne. Jen je treba lidi, kteri byly schopny tyhle moznosti ukazat, a snazim se v tom prispet. |
Milada. |
|
|
11.6.2008 22:59:10
Libiku,
co blázníš? JAKO oni sem do diskuze přijdou vždycky všichni, kteří napsali článek na Hlavní stranu? Kolikrát je ten článek i převzatej a autor vůbec neví, že o jeho článku se bouřlivě diskutuje už dva měsíce ![]() A pak jsou zde třeba takoví Karbanové a Náglové, kteří o tom svým článku věděj, ale prostě ze zásady nenapíší. Jo a pak třeba ta chytrá kolistická rodina, co sem do dikuze jenom napíše link na svoje stránky, kde si čtenář může koupit jejich CD s cyklotrasou Jo a ta rodina svoje nereakce zdůvodní tím, že není v jejich silách odepisovat ![]() |
|
|
11.6.2008 22:49:43
Ufff... Sylvo, ale já to dokážu pochopit. Lidem vadí spousta věcí, proč by někomu nemohlo vadit tohle.
Neupírá mi to ale právo myslet si o těchto lidech své, stejně jako si každý člověk může myslet co chce o mojí osobě. Takže pro upřesnění - ano, dokážu pochopit, že někomu vadí kdejaká (z mého úhlu pohledu) pitomost. Dokonce dovedu i pochopit, že je ochoten za dodržování svých práv bojovat slovy i činy. Moje právo je myslet si, že je to projev hysterie, emoční lability, event. jakéhosi pomýleného fanatismu. Smím se domnívat, že společnost, složená z jedinců, kteří jsou sice perfektně obeznámeni o svých právech a právech svých novorozených dětí, ale chybí jim - z mého úhlu pohledu - empatie, pochopení, prostá schopnost potěšit bližního (neboť Lucka se s těmi miminky nechce cicmat z žádného jiného důvodu) něčím, co nic nestojí, co je upřímně míněným projevem náklonnosti a něhy k bezbrannému, dojemnému miminku, je společností, v níž by se mi nedobře žilo. Není to jen případ této diskuse, už to proběhlo pár podobných, například o sápajících se důchodcích. Osobně nejsem moc kontaktní člověk a nesahám na cizí lidi ani děti. Nemám ani ráda, když někdo hrabe na mne. Ale - možná na rozdíl od vás - jsem poměrně empatická a vím, kdy můj ústupek nebo tolerance může přinést druhému trochu radosti. Rozlišuji, přesně jak už tu padlo, kdy je zákon či předpis na prvním místě a kdy je na tomto místě lidskost. Prostá, nekomplikovaná a přirozená. Respektování práv druhého je fajn, ale pro mne je daleko víc fajn pocit, že si někdo díky mně nebo i díky tomu, že se - teoreticky - poňuchňal s mým dítětem mohl vyplnit políčko "radostný prožitek", jak to bylo v Rychlých šípech. Svět, který popisuješ ty, Madla, Bambi, cizinka apod. je opravdu hodně "přírodní" v tom smyslu, že v přírodě se nikdo s nikým nesere a hraje si na vlastním písečku. Já, moje mládě, pak dlouho dlouho nic, pak zase já, potom kupka hnoje a pak teprv ti ostatní. Pokud vůbec. Nikdo vám nebere vaše práva, probůh. Prosazujte si je jak chcete a kde chcete, znevažujte koho chcete... vybrali jste si tento způsob sebeprezentace a vezdejší existence, budiž vám to přáno. Jste-li ve svém sterilním právním bezdotykovém světě šťastní, nezbývá mi než vám gratulovat. ![]() |
Teraza Horáková |
|
11.6.2008 22:49:13
Libi, třeba sem vlítla náhodou a chtěla se vypovídat.
Třeba je to stálá návštěvnice a tenhle rachot sleduje... Třeba je to reportér z Mladý fronty )) |
Teraza Horáková |
|
11.6.2008 22:46:38
a zcela MMCH - cizinko, i mně debata s Tebou dost dala, prostě jiný názor, jiný náhled...... a myslím, že jsem si z ní odnesla svoje...
jenže, láduješ-li do někoho "profesní principy a pravidla" a to se zase vrátím k Lucii - tak je nějak pojme. A pak si tu realitu takhle krásně užije. Já jí fakt fandím, protože otrávenýho zdravotnickýho personálu krom soukromých klinik jsou plné ordinace...... pokud je tak nadšená, jak vypadala, přijme dobré rady, alespoň některé z těch, které tu zazněly.... A možná bude za bílou vránu, které to ostatní dají sežrat. |
|
|
11.6.2008 22:45:28
Já začínám trochu pochybovat o existenci Lucie. Jednak nepřišla a za druhé její vyjadřování je neadekvátní tomu, jak se i velmi citliví teenageři projevují. Pak si také nedovedu představit, co by jí k takovému sepsání vedlo.
Ale dejme tomu, že je to nějaká slohovka či co, rozhodně si nemyslím, že chtěla primárně těhotným na Rodině říct, že jejich vyklopená bříška bude opečovávat s láskou a teď někde šokovaně pláče. Já vím, že tady je zvykem publikovat osobní příběhy. Dělají to ale holky, co tu mají nějaké zázemí. Pak jsou sem vkládány texty s nějakým obecnějším sdělením, o nichž se diskutuje, případně literární pokusy. To, co přišlo jako "Vstup do života" je kočkopes. Nese to nějakou sice juchavou emoci, ale nikterak zásadní a hlavně to popisuje, co se děje v porodnici. V tom duchu je naprosto legitimní to probírat, děje se to kultivovaně a diskutují se jevy nikoliv Lucina. Nemám o ni strach a vzývání její křehkosti mně v tomto ohledu připadá falešné. Řekla bych, že odpůrkyně informovaného konání s děckem, žere něco jiného. Měly by Lucku vynechat a držet se toho svého "Abyste se,nány, neposraly" To je fér a o tom se dá bavit. |
cizinka1 |
|
11.6.2008 22:42:42
Ale Monty nikoliv.
Jedna cast lidi je schopna ocenit nadseni z prace teto studentky, nicmene upozornila ji na fakt, ze cast matek si preje, aby s jejich detma bylo by jednano jinak, nez to bylo popsano. Zarazilo je plne voziky nekam odvazenych miminek, hromadne jejich prevlikani zakynkou se zahadnych duvodu (maminka po cisari byla zminena pouze jedna), mimina rvouci jako tur po odberu krve, ktery nemusi byt tak drasticky a sokujici, a citove vtirani se do role matek (sislani a pod.). Neni znamo, jestli matky na to daly souhlas jakoukoliv formou, ale verejnym tajemstvim je, ze ve FN ten souhlas se nedava, a obecne rozsirena mentalita nic zleho v jednani bez souhlasu nevidi. Takze zakon se vsi pravdepodobnosti byl porusen, a to prave znepokojuje tuto cast lidi. Druha cast lidi, ktera ma problem s jakoukoliv odlisnosti, zvlast ve sfere materstvi, dalo se do obhajoby mlade nadsene naivni sestricky, a je schopna urvat se k smrti: "neublizujte tomu decku" pri tom implicitne davaji vedet, ze je jim jedno jak je zachazeno s jejim miminkem, coz je vlastne paradox. Zadna neodpovedela, na otazky, zda opravdu necha se ucit svoje deti z vlastnich chyb, a jestli necha svoje nevinne nadsene decka tyrat zvireci mladata, a to jen aby neprisly o naivitu a nadseni z roztomilych kotat. Cim konkretne te sestricce bylo ublizeno, cim byla otravena aby zapskla do monstra a tak, nikdo nedokazal specifikovat. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.