|
|
11.7.2008 10:11:37
Cow daleko od debaty o pravdě a lži, ty máš naprosto nekompromisní názor na to, co je vlastní dítě.
Do jisté míry připustím, že pro matku vzhledem k porodu a těhotenství to roli hraje, ale otec? Není to šálení? Když tenkrát podstrčili v porodnici tu sladkou "cizí" zrzečku cholerickému podezírači, tys jsi byla pro výměnu, navzdory tomu, že to mimi bylo odkojené a vázané na rodiče. Tomu nerozumím. |
tinas |
|
|
11.7.2008 10:02:56
Xantipo,
jak sama píšeš otec má právo......,ale jemu bylo odepřeno záměrnou a účelovou lží. Tady nešlo v první řadě o lež milosrdnou,ale o to,že Slávka potřebovala -chtěla být pro sebe a své dítě zajištěná. Prostě tohle mi přijde neskutečně nízké a amorální neledě na to,že její morálka jistě nebude na vysoké provni,když se vyspí s kým chce nehledě na manžela. |
Cow :-) |
|
|
11.7.2008 9:59:53
Nemám čas dohledávat podle stromu, neoslovuješ, ale hádám, že je to otázka na mě.
Ano, nemám ráda lež, podvody, nevěru a jiné. Nemám to ráda z principu, z podstaty. Mám ráda lidi, je mi jedno jaké rasy, vyznání, kultury, skutků. Nevím, coje na tom k nepochopení. Proč tahle debata? Jediná, která mě v tomto týdnu zaujala. |
Cow :-) |
|
|
11.7.2008 9:55:20
Mad, překrucuješ a ty to víš...
Komentování či nekometování se týkalo menstruace, sousedovic děcka a jiných uvedených příkladů. Jinak jsi nikdy neslyšela, že i mlčení znamená souhlas. Pravděpodobně kdyby Slávka nekometovala, manžel by si myslel své...třeba by si nechal udělat vyšetření o otcovství, tak jako to bylo v případě pochybností jednoho z otců v kauze vyměnění novorozenci... To by byl docela trapas, co? Manžel by mohl celý život vědět, že dítko není jeho, ženě nic neřekl, vzal to tak, jak to je....jen ji v tom nechal a přitom potichu sledoval, jak mu celý život zatloukala v tak zásadní věci ![]() Možná někdy na smrtelné posteli ji řekl, že to celou dobu věděl. Jinak podle moji logiky, když už na to narážíš, by tahle lež opravdu neexistovala, páč by se nestala. |
|
|
11.7.2008 9:55:02
Tinas, slušení a neslušení je přesně ten případ, kdy pravda není. Kdo kodifikoval normu, že slušivé je štíhlé tělo v kvalitním materiálu s vkusnými doplňky?
A navíc jsou dle mínění ideálu slušení typy, který kdyby se zblázníly, budou ve finále takzvaně nehezké. Já bych tedy své kamarádce obavu, že v tom má ránu, nepotvrdila, jednak se to může někomu líbit a druhak, co ona asi tak udělá, když sedíme v kavárně uprostřed města? Shodí sukni, aby jí to slušelo? Pochválit alespoň formálně hostiteli jeho snahu mě uctít zase pokládám za elementární slušnost. U šéfa jde o vlastní pozice, ale také o to, že někdo, kdo dělá mozek, taky trošku pochybuje, váhá a potřebuje podporu. |
+++++ Zuzka + 2 děti 9/2005 a 5/2007 |
| • |
11.7.2008 9:46:48
Já si jako zapšklá hysterka nepřipadám.Mám kamerádku, která svému manželovi nevěrná je a pomáhala jsem ji s tím aby to neprasklo. Kdybych byla zapšklá hysterka asi toto pro ni nedělám. Jenom se mi nevěra příčí a už vůbec nechápu jak se může někdo vyspat s někým bez kondomu. Určitě se stane že manželé mají problémy, ale jde to řešit i jinak ne hned nevěrou.
|
|
|
11.7.2008 9:27:35
Tinas, když to vezmu do důsledku - i otec má právo vědět, zda je Bio otec dítěte. Teď jde o to, jestli to vlastně chce vědět a zda to ustojí. Jestli má někdo pochyby, ať jde na testy - se všemi důsledky. Vy chcete, aby matka dítěte ťala do živého. Proč? Ať už otec dítěte tuší nebo netuší, evidentně mu její vysvětlení stačí. Možná se prostě zeptal a Slávčinu odpověď si vyložil třeba takhle - řekla ano, tudíž ať je to, jak je to, miluje mě, protože kdyby mě nemilovala, přehodí to na mě. Dítě je moje a basta, nebudu v tom šťourat. Tak tohle je další z těch mnoha možná.
|
madelaine |
|
|
11.7.2008 9:03:42
Cow, jistě že nemusíš všechno komentovat. Něco si můžeš nechat pro sebe. Jenže zamlčená informace zásadního významu JE lež. Podle tvé logiky, kdyby Slávka o všem mlčela a nic nekomentovala, tak vlastně žádná lež neexistuje...
|
Verka |
| • |
11.7.2008 8:33:35
A kdy to oznámit manželovi?
Je to opravdu jiný příběh.Vy jste se rozhodli oba dva,manžel s tím,že nebude jeho souhlasil.Ale paní Slávce se narodilo dítě z nevěry a podstrčila ho manželovi tajně. |
tinas |
|
|
11.7.2008 7:54:48
Osvojili si ho,ale se souhlasem OBOU a ne,že ho někdo někomu podstrčil to přece nemůžeš vůbec srovnávat.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.