|
|
23.9.2008 19:12:02
No nevím zda by prvorodičky měli rodit doma.Já měla těhu OK a až při porodu se rozběhli komplikace.M"j názor na porody doma je ten,že rodit by doma měli vícerodičky.Ty vědí do čeho jdou.Prvorodička je vykulená.Ač je na porod připravena sebe lépe zkušenost je nejlepší škola.
Pokud chceš rodit dle tvých představ tak to lze.Znám tři porodnice kde to umožňují.Ve Vrchlabí v Českém Krumlově a Prachaticích.Určitě jich bude více.Jen já o nich nevím.Záleží na tom od kud jsi.Prostě si sestav porodní plán a obejdi si sním jednostlivé porodnice v okolí a uvidíš co ti kde řeknou. |
|
23.9.2008 18:32:57
S obsahem článku souhlasím, sama čekám své první miminko a prahnu po přirozeném porodu, úplně nejlépe v bezpečí a známém prostředí domova. JE sprosté, že to je považované za nezodpovědné a rizikové - já za nezodpovědné a obrovskou křivdu považuji to, že mimi krátce nebo hned po porodu odtrhnou od maminky a hurá s ním pod sprchu a natahovat, apod. Cítím to někde v hloubi duše, nevěděla jsem, že to ve mě je, dokud jsem neotěhotněla - najednou to tak silně cítím... ale nezbývá mi než doufat, že v porodnici (kde deklarují podporu alternativně vedených porodů) budou svolní spolupracovat i oni se mnou ( ne jen vyžadovat spolupráci z mé strany) , že je bude zajímat, že si masíruji hráz speciálním olejem ve snaze ubránit se nástřihu, že chci aby první hodiny miminko bylo se mnou a tatínkem, nikoli v cizích rukách potažených silikonem a vůbec - že budou respektovat mé přání.
|
|
|
22.9.2008 21:47:41
Kreditko, otevřela jsem si pod článkem celou diskuzi a nějak v ní nemůžu najít, že by někdo urážel doktory. Jedině snad ViktorieC a ty směrem k nim používáte pojmy jako "hnusní" či "krvelační" - samo, zrovna od vás to má být ironie
|
kreditka |
|
|
22.9.2008 21:27:31
Věřím v to, že v ČR konečně ubydou ty byrokratické překážky, které každý den ničí tisíce lidí! Bohužel to asi ještě potrvá.......zatím nic jiného nezbývá než psát petice a domáhat se práva a svobody všemi možnými prostředky.....Já se toho nebyrokratického dne asi dočkám jen těžko, ale věřím, že moje dcerka si jednoho dne bude moci vybrat....
![]() |
Emilka. |
|
|
22.9.2008 21:25:44
"Pipina" není slovo vulgární. A pokud se tak chovala, jak ji mám nazvat? A víš co? Máš pravdu! Nebyla to pipina, ale arogantní, nerozhodná, neoprávněně suverénní a nepříjemná nositelka titulu MUDr. krátce po absolvování studia.
|
Lída |
| • |
22.9.2008 21:20:15
Před pár lety jsem porovnávala novorozeneckou úmrtnost Česka a Nizozemí. Zajímavé bylo, že v úmrtnosti do 1 měsíce věku byla ČR opravdu o dost lepší, ale v úmrtnosti do 12 měsíců to bylo stejné. Tj. zdá se, že jen vážně nemocné děti nejsou v Nizozemí tak dlouho udržovány při životě.
Od té doby se úmrtnost v ČR zlepšila, ale otázkou je z jakého důvodu se zlepšila. Za hlavní důvod je uváděna perinatální diagnostika, tj. úmrnost dětí se zmenšuje tím, že jsou plody s vrozenými vadami vyhledávány a potráceny (tj. včas usmrcovány), aby ty statistiky nekazily. |
kreditka |
|
|
22.9.2008 21:16:02
Chápu, že na porod jen tak nezapomeneš, přesto si myslím, nazývání dotyčné lékařky tak vulgárními výrazy se mi nelíbí. Já nezapomenu na svou PA, která nebyla k sehnání právě v době, kdy šla malá na svět. A to i po mém upozornění, že cítím, že malá jde ven. Zachraňovala to její kolegyně (která byla u vedlejšího porodu) a to po zvolání manžela, že vidí hlavičku, ať tam někdo jde. Naštěstí vše dobře dopadlo a malá měla 10-10-10. Přesto, že na dotyčnou PA nevzpomínám zrovna s láskou rozhodně bych jí vulgárně netitulovala, když už tak bych na ni podala stížnost vedení nemocnice!
|
cizinka1 |
|
22.9.2008 21:14:23
Kreditky, myslim, ze vsichni, kdo rodily doma, to se svoji PA prodiskutovaly a se rozhodly, co je pro nej prijatelne riziko, a co neni. To se musi.
Jsem moc rada ze se rozumime, a pevne doufam, ze vybojovana svoboda volby a konkurencni sluzby porodnicim zlepsi pomery i v porodnicich . |
kreditka |
|
|
22.9.2008 20:52:15
Náznaky kamenování lékařů se v diskusi objevily to mi nikdo nevymluví - znovu kvůli tomu diskusi pročítat nebudu abych uvedla vše co jsem měla na mysli, to bych ani nešla dneska spát
Jen dodám, že tvůj příspěvek se mi velice líbil z hlediska toho, že jako jedna z mála přispivatelek uvádíš rizika plynoucí jak z nemocničního tak z domaporodu Tímto se s Vámi loučím, asi už tu není ani co diskutovat. Nashle v další diskusi ![]() PS: Demonstrovat nikam nejdu, ale držím všem maminkám palce, aby si vybojovali právo na svobodu volby ![]() |
Emilka. |
|
|
22.9.2008 20:44:57
Nepřeju ti aby ti taková pipina stála u porodu a jen koukala co že se to děje. Abys kvůli jejímu rozhodnutí musela být bez půlhodiny čtyři hodiny na monitoru. Ještěže někoho napadlo zavolat jiného doktora. Zajímavé je, že díky jeho profesionálnímu přístupu jsem do deseti minut porodila. Malej měl 8-10-10.
|
Rybářský denČeské Budějovice
Povídání o bylinkáchChrudim
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.