|
|
21.9.2008 23:05:58
A kde ted vubec jsi, ze natolik nadavas na mistni pomery, lekare..
Já nadávám na lékaře? Kde? Mám pocit, že tak trochu motáš jablka s hruškami ;o) A to nemuzes ten porodni dum zalozit sama nebo zorganizovat, kdyz uz obcanske sdruzeni, kdyz tak perfektne znas principy jeho fungovani? Ale porodní dům už tady roky vzniká (asi tak od roku 2000-2001) a já jeho vznik sleduji a dle svých možností podporuji. Momentálně funguje, "jenom" se v něm nesmí rodit, ptž to úředníci nedovolili s odůvodněním, že nikde v zákonech není výslovně napsáno, že by se smělo rodit i mimo nemocnice. A v nemocniccich je dobry princip To je tvůj názor. Mně se princip nemocnic nelíbí (obecně, nejenom co se porodní péče týká), proto se snažím maximum problémů vyřešit mimo nemocnice. Teprve jsou-li problémy natolik závažné, že je pobyt v nemocnici na místě, nechávám sebe či své děti hospitalizovat. Ale ono to je možná naučené z dětství, co já pamatuji, stejně se chovali i mí rodiče, co šlo vyřešit ambulantně, to se řešilo ambulantně, hospitalizace byla až ta poslední možnost, když už to jinak nešlo. |
Maruška a Kaja 16mes. |
| • |
21.9.2008 23:04:48
Takze podle vseho z toho vypyva, ze osetrovatelka po roce prednasek je plne funkcni porodnice a lekar po 5ti letech(podle mych a vseobecne dostupnych info)? A jeji zkusenosti se pak ma sverit prpvorodicka, napriklad?
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
21.9.2008 23:04:47
Lenelko, asi je musely ale počít v kuchyni nebo v koupelně :)))
|
Lenelka |
|
|
21.9.2008 23:03:58
![]() ![]() ![]() Ty jo, moje dve kamaradky, ktere porodily v manzelske posteli prvni dite, maji kazda dalsi dve a se stejnym chlapem |
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
21.9.2008 23:01:36
:))) Se zeptám manžela, jestli má problém s koupáním v naší vaně, když jsem tam teda porodila :)))
|
Beruška9 |
|
|
21.9.2008 22:57:25
Maruško, chápu, že mi neodpovídáš na osobní otázky, alep orísm odkaz na tu studii o tom, že porod v manželské posteli má nějaký vliv na muže. Díky. M.
|
Maruška a Kaja 16mes. |
| • |
21.9.2008 22:54:27
Misto porodu melo by byt min. dustojne (asi tezko by se dalo povazovat treba hrbitov u nejake pankacky), dale porod v manzelske posteli je psichyckou prekazkou pak pro mnzela v kontaktu s patnerkou. To jsou malo studij. Jinak muj nazor je, ze uz ted zeny maji obrovsky vyber a svobodu volby (jen se nemaji zakriknout, o cemz se tu stale bohate pise). Porody doma nejsou zakazane ze zakona! Tady bych rekla spise se bojuje o to, aby bylo napsano, ze muze se rodit kdekoli. Abychom se pak nedivaly na zpravy o porodu na Snezce, ve vzduchovem balonu nebo 100m pod vodou jako na normalni vec. Jak to bylo pred par lety se svatbami..
|
Beruška9 |
|
|
21.9.2008 22:53:24
Maruško, prosím, odpověz mi, odkud pocházíš a kde jsi rodila? Dík za odpověď.
|
|
|
21.9.2008 22:51:22
No vidíš, tak to jsi se v podstatě zachovala stejně jako domarodička, která pro nepostupující porod odjela do nemocnice.
S tím jediným rozdílem, že Ty jsi do té porodnice někdy chtěla odjet v každém případě. |
|
|
21.9.2008 22:50:16
Maruško, proč je potřeba právník na něco, co není ilegální? Nesvědčí to spíš o tom, že ten problém odněkud smrdí? A z porodního domu to není
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Tvořivá hra pro nejmenšíŽďár nad Sázavou
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.