Milada. |
|
|
21.9.2008 22:03:44
He, pletu si Třebíč s Třincem
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
21.9.2008 22:02:05
Maruško, stačí si přečíst pár poměrně čerstvých zkušeností v různých diskusích. To, že jsi o tom neslyšela, nic na realitě nemění. Např. v jisté porodnici, kam jsem uvažovala záložně rodit, tak činila jedna pediatra a nejel přes to prostě vlak - leda dítě z toho inkubátoru ukrást. Ověřeno z několika zdrojů včetně zaměstnankyně porodnice. Datum: červen 2008.
|
Milada. |
|
|
21.9.2008 22:01:42
Maruško,
a kde Ty to žiješ? O záměně novorozenců v Třinci jsi taky už hezkých pár let neslyšela? Nebyli ti novorozenci matkám odejmuti, co? |
Maruška a Kaja 16mes. |
| • |
21.9.2008 21:58:44
Nevim kdo Ti kdo kde odjimal dite (pokud ovsem jsi sama nechtela si odpocinout), ale uz bych rekla, ze par let jsem o tom urcitre neslysela. Naopak i po tezkem porodu Ti hned nabizeji dite, mas ho s sebou na pokoji a kdykoli jsou pripraveni Ti pomct, pokud si chces odpocinout (ze odborny personal tvoji ratolest Ti pohlida), veskerych analyzu jsi pritomna, mimo poporodni zvazeni apod., kde muze byt pritomen Tvuj partner (pokud je u porodu) a hned pote jste zase spolecne.
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
21.9.2008 21:58:43
Bože, Maruško, tys to snad ani nečetla - o založení porodního domu se tu snaží jedno sdružení už cca šest let, ne-li déle, a stále naráží na byrokratické překážky (přeloženo - pražští radní jsou předpo.aní).
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
21.9.2008 21:56:59
Maruško, to je demagogie.
Sama přece musíš vidět, že mezi podle svého svědomí maximálně zajištěnou péčí o novorozence nebo vyváženou vegetariánskou stravou a surovým týraním dětí je propastný rozdíl. Pokud ovšem nemáš pocit, že cokoli dělá někdo jinak než ty vyžaduje zásah shůry ... |
jana38 |
|
21.9.2008 21:55:57
Viktorie, nečetla jsem ani jedno z těch dvou děl a přesto jsem porodila jednou ambulantně v porodnici a jednou doma. My "alternativní dámy", jak hanlivě nazýváš ty, co nestojí o porod v porodnici s následnou hospitalizací, žádnou povinnou četbu nemáme. To leda tak ve škole
![]() |
Maruška a Kaja 16mes. |
| • |
21.9.2008 21:53:13
Jo, jasne.. to je jednoduche. Sorry jsem omezenec, co rusi ten krouzek spokojenyh s porodami doma. Vzkazy holek, co chteli rodit doma a zvrtl se to, nechcete ani vsimat a kdyz uz tady zavita nekdo, kdo to nemuze zastavat(ale tomu ani nebrani nejak - viz. zacatek diskusi) - tak pryc s nim. Budeme napadat, dokud nestastnika to neunavi. Pokud vim, sama jsi psala, ze nemuzes sbalit deti, vzit manzela jinam... Priznavas, ze jsi rodila v Cesku.. A kde ted vubec jsi, ze natolik nadavas na mistni pomery, lekare.. A to nemuzes ten porodni dum zalozit sama nebo zorganizovat, kdyz uz obcanske sdruzeni, kdyz tak perfektne znas principy jeho fungovani? Nebo spise smysl vseho jen je nadavat jak je zle?
A v nemocniccich je dobry princip, jak jsem jiz tu psala, staci mit dobry pristup k personalu. Jsou to vse docela ochotni lide, nyvic vzhledem k tomu, co se jim vse prisuzuje,uz pomalu maji strach ze svych pacientu. |
|
|
21.9.2008 21:49:05
Nevím, kde bereš jistotu, že matky, které chtějí rodit jinak, než v porodnici s následnou několikadenní hospitalizací ubližují svým dětem nebo je přímo ohrožují?!
Pokud Ti vadí, že taková žena "ublizuje zajmum ditete z vlastniho presvedceni", proč už Ti např. nevadí, že dítě je v porodnicích rutinně odnímáno matce (i když třeba "jen" na první hodiny po porodu)? Podotýkám, že mám na mysli fyziologického zdravého novorozence. Takové dítě potřebuje primárně matku, její náruč, prso a ne inkubátor. Nemluvě o ošetřeních a vyšetřeních, které jsou často prováděny bez matčina vědomí (o svolení nemluvě). A to i přesto, že za dítě je, co vím, ze zákona zodpovědný rodič - a ne nějaká v podstatě anonymní sestra. Je snad v zájmu dítěte být oddělován od rodiče? |
Beezi,V+J |
|
|
21.9.2008 21:41:57
K tomu bych ještě dodala to, že nikdo netvrdí, že lékaři jsou z hloubi duše darebáci, kteří se snaží za každou cenu ublížit.
Jde o to, že současný systém (který je ovšem do značné míry v jejich rukou) lékaře automaticky staví do situace, kdy zasahují do něčeho, co v tu chvíli zásah ještě nepotřebuje. Lékaři jsou určitě potřební k tomu, aby řešili problémy v momentě, kdy nastanou. A věřím, že spousta českých lékařů umí řešit problémy opravdu velmi dobře - to říkám bez ironie. Neměli by ovšem automaticky a rutinně zasahovat do procesu, který problémový není. A to bohužel platí v současnosti i pro některé PA zaměstnané v porodnicích, protože často ty rutinní zásahy provádějí i ony, "protože se to tak dělá". |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.