Maruška a Kaja 16mes. |
| • |
21.9.2008 21:38:50
Nazor je nazor. A co znamena po tomhle? Tobe prijde v poho, ze se ublizuje zajmum ditete z vlastniho presvedceni? To je snad pak i kauze z Kurimova je v poho, ze?
|
Maruška a Kaja 16mes. |
| • |
21.9.2008 21:36:47
Jen pro zajimavost napises taky kolik let musi absolvovat jako "pomocna sila" nez ji pusti na lidi? Lekar totiz po skole nejde rovnou, musi pusobit prave jako "pomocna sila" a to nekolik let, nez si udela akkreditaci. A vis kolik taky casu stravi na tom, aby ho bubec prijaly? Urcite kazda Par je na tom hur, ze?...
|
|
|
21.9.2008 21:36:01
Jo, a jenom dodám - já sama jsem zdravotní sestra, takže zdravotnictví znám i zevnitř. O to víc si dávám sakra pozor, komu se dostanu do rukou a jen velmi nerada měním osvědčené zdravotníky
|
|
|
21.9.2008 21:33:54
Já netvrdím že každý lékař je dokonalý milý odpovědný člověk, ale zrovna tak není dokonalá porodní asistentka!
Jj, s tím nelze než souhlasit. A právě proto se mi nelíbí situace, kdy já musím do porodnice, kde narazím na kdovíjaké lékaře, PAtky, sestry a další personál, místo abych si vybrala svoji PAtku s dobrou pověstí, se kterou si sedneme a těhotenství, porod i šestinedělí v ideálním případě prožila s ní. |
|
|
21.9.2008 21:32:24
Ale ne,tady je rozškatulkovaný systém,nemocniční porod,kdy to dr. nedá a při sebemenším náznaku vystartuje a zasáhne a porod nelékařský (tj dr. někde na pokoji lékařů,nebo úplně jine,při porodu doma/v porodním domě) vedený jen zkušenou PA...
MMCh,u mě hloupě zasahovala právě PA,bohužel masírovaná předpisy a zvyky nemocnice,dr. jsem viděla až v závěru,kdy chytal MNOU (ne jím) porozené dítě...já si na dr. nestěžuji,ale stěžuju si na to,že v nemocnici bylo nařízení dělat monitor po 2 hodinách,takže mi přerušili soustředění/tranz a manévrovali mě na monitor... |
|
|
21.9.2008 21:30:28
Kreditko, třeba tady:
http://zdravi.idnes.cz/deti-se-rodi-tezsi-riziko-pri-porodu-je-vyssi-fa2-/tehotenstvi-a-deti.asp?c=A080908_114715_tehotenstvi-a-deti_bad Článek je velmi výživný, pan doktor bude podle všeho lidumil a citlivý člověk, když je schopen vypustit myšlenku, že nějaké to mrtvé dítě se při vyšším celkovém počtu porozených ženě nevadí Mmch na pana doktora jsem se obrátila (velmi slušně) s dotazy ohledně zdrojů ze kterých čerpal, a přes několikeré urgence se dosud neobtěžoval odpovědět. |
|
|
21.9.2008 21:29:21
To je vono, sociálku na nás, mně tu děti taky pobíhaly ještě před 10 minutama... pravda, tý nejmladší už bude 11 let
![]() |
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
21.9.2008 21:29:17
Kreditko, to se samozřejmě zabarveno tím, že proti těm slušným, respektujícím a vysvětlujícím nikdo nic nemá - bohužel jsou často v menšině a jejich názory často umlčovány nadřízenou autoritou, protože instituce musí "držet basu" (fakt si nevymýšlím, občas se nám na diskusi nebo osobně nějaký porodník ozve, že nám fandí, ale nesmí to říkat veřejně ...)
|
|
|
21.9.2008 21:27:30
Jinak z toho usuzuji, ze porodni dum ma byt instituce, ktera uzavira celou rodinu do momentu porodu jako ve vezeni?.
Maruško, snažíš se mi říct, že mě celou dobu tady přesvědčuješ, že u nás ženě nic nebrání v možnosti volby porodních služeb a přitom ani náznakem netušíš, o čem se tu bavíme? Že vlastně nemáš nejmenší představu, o jakých možnostech volby tu je řeč, že jsi prostě vpadla do diskuze a ptž ty o žádnou volbu nestojíš, tak budeš zuby nehty hájit, že v tomhle směru u nás všechno OK, ptž na co tvoje nedostatečné vědomosti stačí, to tu máme? No, mnohé se tím vysvětluje, to je pravda ![]() Pro tvoji informace - porodní domy bývají dvojí. Buď je zakládají občanská sdružení a pak je to v podstatě prostor k pronajmutí, kam si žena může vzít jakoukoli PAtku nebo lékaře, se kterou tam může porodit (nebo kde se mohou konat různé další akce). Tedy podmínka porodu tam - já i PAtka musíme bydlet v dosahu. Já osobně bych dala přednost porodnímu domu založenému skupinou soukromých PA. To je pak prostor, ve kterém PA vedou těhotenskou poradnu, ve kterém pořádají kurzy a setkávání pro nastávající maminky, do kterého přijde žena porodit a kam i posléze může docházet na další kurzy a setkávání maminek. Pro mne podstatné je, že jsem v kontaktu s osobou, která se mnou bude při porodu, máme čas se vzájemně poznat a ujasnit si veškeré záležitosti kolem těhotenství, porodu, šestinedělí. Ovšem logicky - chci-li toho využívat, musím bydlit v blízkosti porodního domu. Navíc do porodního domu rozhodně nemůžu okamžikem porodu vpadnout se zvoláním "Sice jste mě tu v životě neviděli... ale tady mě máte!" ptž pro porody doma platí stejné bezpečnostní podmínky, jako pro porody doma. O nemocniccich uz jsem psala, ze staci tam zajit osobne Záleží na tom, čeho tím chceš docílit. Pokud přístupu, který oni nejsou ochotni akceptovat, tak máš celkem smůlu. O kompromisu něco vím, rodila jsem v ČR. To ale neznamená, že se mi nemožnost základní volby líbí nebo že musím stáhnout zadek a držet pusu. Pokud neřeknu, co mi tu chybí, těžko se někdy dočkám nápravy |
Lenelka |
|
|
21.9.2008 21:26:40
Kreditko, tady takovy clanecek s holandskou sanitkou take probehl, ale myslim, ze uz je to celkem davno. Ovsem pred par tydny se objevila sanitka v clanku na iDnes a informoval o ni jisty pan doktor...
Kritizuji se lekarske postupy, urychlovani atd. , ktere nejsou pri fyziologickem porodu treba a jen zadelavaji na komplikace. |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.