kreditka |
|
|
21.9.2008 20:55:18
Já tady ale nediskutuji o možnosti volby, každý ať si rodí jak chce, jen se mi nelíbí, že se tady v některých příspěvcích pomalu kamenují lékaři a nemocnice!!! Já netvrdím že každý lékař je dokonalý milý odpovědný člověk, ale zrovna tak není dokonalá porodní asistentka!
|
Beruška9 |
|
|
21.9.2008 20:49:38
Maruško, obdivuji tedy Tvoji výdrž. Sama jsem doma rodila a myslím, že odpovědnost jsem za sebe a dítě měla vyřešenou...myslíš si, že je lépe házet odpovědnost na zdravotníky za nepovedené porody, jaký je v tom pro rodiče rozdíl, když přijdou komplikace...vůbec nechápu, proč tak zarputile nepřijímáš možnost volby pro ty, kteří chtějí něco jinak...
|
Maruška a Kaja 16mes. |
| • |
21.9.2008 20:47:57
Sranda to neni. Dite ma dostavat bilkoviny, potrebne pro jeho rust v prvnich rocich zivota. A tohle rozhodne nemuze dostat v rodine vegatarianu nebo jeste horsi veganu. Uz jsou i tady pripady, kde bylo soudne narizeno zmenit stravu detem...
|
|
|
21.9.2008 20:47:48
neinformované názory o "jiném" porodu coby život ohrožující záležitosti jsou srandovní, ale dle mého méně nebezpečné než srdceryvné přesvědčení, že bez kejty by mělo dítě umřít. Jíme déle než rodíme a je hrůzné, že se v tomto století, při současném stavu vědění, dávají vegetariáni do stejné roviny jako potenciální tyrani dětí a posílá se na ně (byť jen v myslích) sociálka.
Pošlete jednu k nám, nechám to zmedializovat, alespoň uvidíte zdravé, vegetariánské cvaldy. |
kreditka |
|
|
21.9.2008 20:47:38
No mě dr doporučil vyvolání (nenutil mě), po mém souhlasu mi napsal doporučeníí do průkazky a mile se se mnou rozloučil a popřál mi štěstí. Když jsem jela do porodnice, doufala jsem že bude mít službu a ouha, on změnil působiště...no měla jsem se ho zeptat ve které porodnici nyní vypomáhá - hold líná huba holý neštěstí
![]() |
Beezi,V+J |
|
|
21.9.2008 20:47:10
Maruško, nezlob se, ale když už nevíš, o čem mluvíš, čteš aspoň to, co ti tu v diskuzi píší ostatní?
Znovu: 1. PORODNÍ ASISTENTKA NENÍ SESTRA SE STŘEDOŠKOLSKÝM VZDĚLÁNÍM. V dnešní době se pro kvalifikaci PA jedná o vysokoškolské studium. 2. Při výkonu své profese SAMOSTATNÉ PA je tato samozřejmě právně plně odpovědná za svou činnost, neexistuje žádné vymlouvání na nedostatek praxe nebo vzdělání. |
Maruška a Kaja 16mes. |
| • |
21.9.2008 20:45:47
Ne o zene porodivsi doma, ale v pripade komplikaci a moznosti nasledku. Holt je to dalsi odpovednost( a to i pravni) pro Ty, kdo chce rodit doma.
|
Maruška a Kaja 16mes. |
| • |
21.9.2008 20:43:42
Moje rec. Jenze zadny lekar po vice nez 10 letech pripravy za kterou se muze vubec stat lekarem, ktereho pusti samostne k lidem, nemuze si dovolit zadnou chybu, zatimco sestry se strednim vzdelanim ano. Jim to projde min. kvuli vymluve o nedostatku treba praxi nebo i vzdelani. Lekar o licenci pri spatnem postupu prijit muze a sestra ne.
|
Beezi,V+J |
|
|
21.9.2008 20:43:14
Ano, jistě, to nikdo nezaručí. Jak už tady bylo napsáno, porod v porodnici ssebou nese určitá rizika, porod doma ssebou nese zase jiná rizika. Totéž ovšem platí i o porodním domě. Co se týče možnosti přenosu infekce na novorozence, bude nejrizikovější porod (a hlavně následný pobyt) v nemocnici, porodní dům někde mezi a porod doma nejméně rizikový. Je to takhle srozumitelné?
Je na každém, aby zvážil, která rizika jsou pro něj přijatelnější a pak volil. Pokud ovšem bude mít právo a možnost volby, čímž jsme zase na začátku, že? |
Maruška a Kaja 16mes. |
| • |
21.9.2008 20:39:50
Tak mne gynekolozka "vykopla" 6 tydnu pred porodem, ze se mam hlasit do porodnici a chodit tam.
![]() |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.