| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Návrat porodu matkám je nutný

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 615 [Dalších 585 >>]
zuzini
22.9.2008 20:35:35
A odpovíš mi v kterém týdnu těhotenství bych se měla do německy vydat? ty bys měla na 4 týdny strávené v německu a ještě k tomu následné zaplatcení porodu?
zuzini
22.9.2008 20:35:25
A odpovíš mi v kterém týdnu těhotenství bych se měla do německy vydat? ty bys měla na 4 týdny strávené ne německu a ještě k tomu následné zaplatcení porodu?
kreditka
22.9.2008 20:32:49
Já nejsem tak natvrdlá, vím jaký je rozdíl mezi dr a porodní asistentkou, zrovna tak nikomu neberu to, že nechce lékaře u porodu!!!!! Jde mi jen o urážky lékařů a výroky typu "rodila mě pipina po škole" :-©:-©:-©
cizinka1
22.9.2008 19:35:14
Kreditko, proboha, nidko tady nekamenuje vsechny lekare. Zrejme spatne neses to, ze pisatelky upozornuji na soubor rizik z nemocnicniho prostredi plynoucich: nemoznost rozhodnout jake lidi ti budou pri porodu pomahat, fyzicke nepohodli, vetsi napor na psychiku kvuli cizich lidi, ktere musis potkat, lidska chyba, pravdepodobnejsi intervence a komplikace z nich plynouci, rutinni nemocnicni intervence a vysetreni, a komplikace z nich plynouci, vetsi pravdepodobnost nebezpecnych nemocnicnich infekci. Ale tyhle rizika jsou, a je zrale s nimi se smirit, stejne tak jak domarodka se smiri se svym souborem rizik: moznost presunu do porodnice a riziko z prodleni pri nekolika vzacnych nahlych komplikaci. Na zaklade toho (a je to prokazano na cele rade vedeckych srovnavacich studii) mluvime, ze nase volby jsou stejne bezpecne. Bezpecne do STEJNE miry rozumis? Mne potkaji komplikace malo pravdepodobne, ale pravdepodobneji pri nej nastane smrt. Tebe potkaji z vyssi pravdepodobnosti (a kazda porodnicni statistika ti to potvrdi, ze ceka te dost vysoka perspektiva operacniho poraneni) ale take te pravdepodobneji zachrani. Je tak tezko s tim se smirit, ze VSECHNO ma svoje rizika?
22.9.2008 19:30:15
Já nemám pocit, že by někdo napadal doktory. Ano, někteří z lékařů veřejně vypouští takové perly, že některé z nás netuší, jestli mají radši brečet nebo se smát... no a tak se smějí, konečně, to je zdraví prospěšnější. Ale to, že PA je ta, která porod zpravidla pouze sleduje a lékař je ten, který do něj zpravidla zasahuje, je prostě dáno jejich profesí. PAtka JE od toho, aby sledovala, lékař JE od toho, aby zasahoval Tenhle důvod taky bývá odpovědí na otázku, proč nechceme lékaře u porodu - no prostě proto, že u normálně probíhajícího porodu je zbytečný, tak co by tam dělal. Je tam PAtka, která porod sleduje, lékař už u něj být nemusí, ptž u normálně probíhajícího porodu není potřeba, aby zasahoval. Pokud je zásahu lékaře potřeba, tak mu PAtka ženu do péče předá... jenže na to se pak ozývají hysterické výkřiky, že najednou nám je ten (krvežíznivý :o) ) lékař dobrý Jenže tenhle postup není nic proti ničemu, to je prosté rozdělení kompetencí podle typu služeb (péče), kterou ta která profese provádí Jenže pokud tuhle základní věc někdo nechápe, tak je s ním potom docela těžký dohovor, ptž já mluvím o voze a on o koze
kreditka
22.9.2008 19:18:08
Na výroky těchto lékařů jsem již v diskusi odpovídala. Navíc na nikoho neútočím, jen už tady poněkolikáté píšu, že se mi nelíbí házení všech lékařů do jednoho pytle. Jejich osočování a leckdy pomalu kamenování! Já jsem měla třeba u porodu ne zrovna milou PA, byla hold přepracovaná, to se stane každému ale kvůli tomu nebudu napadat všechny PA z celého světa!
Beezi,V+J
22.9.2008 17:54:28
Nemluvě o tom, že doma by se porod dost těžko vyvolával, že.
kreditka
22.9.2008 17:49:25
Bohužel, pokud na to nemáš finance, tak ti hold nezbývá, než podepsat petici a jít demonstrovat před Ministerstvo zdravotnictví.
cizinka1
22.9.2008 17:28:49
:-D:-D:-D. Porod doma se nevyvolava, doma se nesmeji podat jakekoliv leky: kazda PA te ve pripade nutnosti vyvolani predala by porodnici (nebo pomahala by ti porodit tam, pokud by to bylo mozny). Pokud je ti myslenka prirozeneho porodu sympaticka, trochu se v tom privzdelej se.
Mlada
22.9.2008 17:17:35
Sama píšete, že jste chtěla bezpečí porodnice. Podobně to cítí většina žen. Uvažovat o tom, co by se stalo, kdybyste byla doma, je trochu mimo - nechtěla jste být doma. (Dítě omotané do pupeční šňury by se poznalo zřejmě signalizoval nepostupující porod, případně klesající ozvy při kontrakcích a odjelo by se do porodnice.)
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 615 [Dalších 585 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.