| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Návrat porodu matkám je nutný

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 615 [Dalších 555 >>]
kreditka
22.9.2008 12:26:22
No nevím jaký mají systém vzdělávání ve Francii, fakticky mě to ani nezajímá, pokud něco z toho nebudu v životě potřebovat - Ale přijde mi to, že se chtěl lékař pouze zviditelnit systémem já nic já muzikant, to všichni ostatní! Už mě to kamenování lékařů na diskusi štve - ano lékaři dělají zákroky, někdy tyto zákroky jsou i zbytečné to je fakt, ale nedělejme z nich masochisty - ano porodní asistentka v tomto vychází s čistým štítem, protože fakticky funguje u porodu jako dozor, když je problém šup s rodičkou do špitálu, tam ať si to ti krvežízniví doktoři dodělají!
luckabo
22.9.2008 11:35:46
Ano, ale všimněme si pečlivě opakovaného sousloví "zdravá těhotná". Jak se pozná, že těhotná je zdravá, pokud je v péči pouze porodní asistentky a bez testů?

V Nizozemsku jsem byla právě v péči asistentek a se zdravotními problémy jsem měla navštěvovat svého "rodinného" lékaře. Byla jsem u něho pouze jednou, kdy mi sdělil, že ten výtok je jen změna flory v těhotenství a ať nepanikařím.

Porodní asistentky - pokaždé jiná, vaše návštěvy nemohou korespondovat s termíny, kdy musí ta vaše asistentka k porodům - pouze ve 3. měsíci odebraly krev a udělaly ultrazvuk a dále jen měřily tlak a pohmatem určovaly polohu plodu.
Když jsem si ve 27.týdnu stěžovala na bolesti břicha, sdělila mi - bez prohlídky, že to jsou vazy a že to je normální a ať nejsem nervózní a nepanikařím.

Ale to už jsem si pro jistotu koupila letenku a týž den se nechala prohlédnout gynekologem v Čechách. Bohužel ten už jen shledal, že jsem otevřená 3 cm.
V Podolí na JIPu, kde jsem zvládla ještě odležet dva týdny, něž se malý musel narodit, mě pak provedli různá vyšetření a zjistili, že mám - sníženou funkci štítné žlázy, těhotenskou cukrovku a vaginální infekci.

Nicméně pro Nizozemský porodní systém jsem byla zdravou a pouze 27letou těhotnou.

Snad už jen k porodním domům. Ty jsou v Nizozemsku také, ale neříká se jim domy, nýbrž hotely a také se tam jako za pobyt v hotelu platí.

Takže moje varování je, maminky, abychom v rámci boje za možnost rodit doma nebyly nakonec odkázány na to rodit pouze doma a jen ve výjimečných případech nám nebyla dopřána lékařská péče.
zuzini
22.9.2008 11:33:57
Tady nejde o to si do někoho říznout, ale o to, aby vůbec měli při porodu co dělat. Francouzský porodník Michel Odent, který je proti zbytečným a rutinním zásahům u porodu, píše toto.

"Většina lékařů se naneštěstí více zajímá o nemoc než o zdraví. Domnívají se, že dobré zdraví je pouhá nepřítomnost nemoci.Výsledkem bývá, že lékaři a studenti medicíny se často dívají na porodnictví jako na součást patologie. Většinu času stráví přípravou na všechny ty příšerné věci, které se během těhotenství a porodu mohou stát. Studenti se učí o anomálním uložení placenty a o akutní toxémii, ale dokud se nestanou lékaři, naučí se jen málo o fyziologii normálního porodu a jsou ignoranty, pokud jde o naprosto běžné faktory, které by mohly změnit průběh porodu, aniž by bybyly důvodem k poplachu nebo k lékařskému zásahu. Konečným výsledkem je, že na samotný porod jako takový se pohlíží jako potenciální problém."
Martina+Berťas+?
  • 
22.9.2008 11:03:43
hahaha, takže ty tvrdíš že všechny ženy v čr mají svobodnou volbu jak chtějí porodit. ale pokud to udělají a svobodně si vyberou jinou možnost než porod v porodnici a dle (zkostnatělých a zastaralých) pravidel té porodnice, tak je správné na ně volat sociálku a policii jako na sobě a okolí nebezpečné (když pominu že si za to ještě musí samy zaplatit). ty si nevidíš do pusy.
jojo, tomu řikám svoboda....
zuni
22.9.2008 9:59:55
pokud tohle je jediný důvod chování, tak ať tam nedělají.
Já mám na svém pracovišti (ne nemocnicničním) také občas spousta práce a hodilo by se mi, aby mou práci dělalo více lidí. Také mám za ní "h****". Ale kdybych se k zákazníkům chovala tak, jak je podle některých lidí u zdr. sester přípustné, vyletěla bych na minutu.
cizinka1
22.9.2008 9:53:26
Viktorie, a videla jsi nekde studii, ktera by dokazala, ze nastrih (a dalsi lekarske opatreni na ochranu hraze vcetne poloze na zadech nebo v polosede, kderou propaguje "autorita" Parizek) chrani proti inkontinence mocovych cest nebo konecniku? Ja jsem hledala, a nenasla jsem. Co se tyka konecniku, je to spise naopak. CO se tyka uvolneni svalu dolni panve, ty se proste uvolnuji s kazdym dalsim porodem a neda se s tim nic delat. TO je mimochodem, dedicne, kdybys mela tolik deti jak tvoje prababky, zrejme bys mela stejne problemy, a zadny Parizek s tim nic nezmuze, to pomuze az operace proti specifickym problemum zamerena (mozna).
Chranit hraz sikovne umeji nezavisle porodni asistentky, podivej se na nemeckou statistiku www.quag.de

Ty veris kazdemu sarlatanovi;((. Neni se skolstvim horsi nez s porodnictvim? Asi ne, totiz tahle nanebevolajici duverivost a neschopnost kritickeho mysleni a dohledavani informaci se projevuje pouze u nekterych zen v porodnickych diskusi. Psycholog by to vysvetlil.
Shayla a 3 kluci
22.9.2008 8:57:54
Maruško, mám mezi svými známými několik vegetariánek a živí své děti mnohem lépe než klasikové, protože vegetariánství není jen o tom nejíst maso. Naopak, děti z rodin, kde se jí obvyklé maso, mlíko, cukr, bílá mouka se pak diví, že mají děti málo železa a špatnou imunitu. Protože strava založená jen na tomhle asi opravdu není to pravé ořechové, existuje přece mnohem více potravin. Ale nerada bych, aby se tahle diskuse zvrhla v diskusi o jídle. Pokud vím, tak opravdu nebezpečné je vitariánství (pouze syrová strava). Americká dietologická společnost říká, že vyvážená veget. nebo veganská strava je vhodná i pro děti. Kdysi to vyšlo na britských listech, ale nemůžu to teď najít.
  • 
22.9.2008 8:49:03
Zdravím všechny. Já sama mám termín v listopadu a čekáme druhého prcka. První miminko se nám narodilo ve Vrchlabí a musím říct, že pro nás celý porod a pobyt v porodnici byl jeden z neopakovatelných zážitků. Nadějně jsem tehdy doufala, že za pár let dojde k větší svobodě matky a volby toho jak chtějí rodit a výběr alternativních porodů bude větší. Bohužel v posledním týdnu jsme zjistila, že i porodnice, kde fungovala asistence dul, tak jejich činnost /pro mě z naprosto nepochopitelných důvodů/ byla zakázána. Já sama nemám odvahu rodit doma a uznáván nutnost být nablízku lékařskému zásahu. Nikdy nemůžu věďet co se při pordu stane a zda rychlý zásah lékaře mně či miminku nazachrání život. Na druhou stranu si myslím, že porod je a vždy byl zcela přirozená věc a sama příroda má tento proces tak nastavený, aby proběhl v pořádku. Uznávám, že u rodičky, která měla rizikové těhotenství, je potřeba vyšší lékařská sledovanosta dohled. A v těchto případech, sama osobně jsme pro aistence lékařů. Myslím si, že úspěšný porod z velké míry ovlivňuje psychika nastávající maminky. Pro mě osobně pohodová psychika je jistota toho, že vím, kdo mi bude při porodu asistovat. Tento člověk by měl znát dopředu mé přání a zároveň me informovat co je splnitelné a co ne, ty v průběhu porodu prosazovat, že daná osoba bude mít na mě čas, poradí mi možnosti jak si ulevit od bolesti bez zbytečného používání utišujícíhc léků, budu se mu moct svěřit se svými pocity, on mě bude seznamovat s průběhem porodu a zároveň kontrolovat jeho průběh a zajišťovat mi bezpečí moje a miminka. Tedy zkráceně, budu věďet, že během produ se budu moci 100% soustředit na miminko a porod a nebudu muset s personálem nemocnice řešit co, kdy, jak a proč. Nevidím důvod proč by u bezproblémově probíhajícího porodu nestačila asistence "pouze" porodních sester a lékař by byl informován o průběhu porodu a v případě komplikací by byl k porodu přivolán. V poslední době, mi přijde, že obecně české zdravotnictví poněkud opomíná důležitou roli psychické stránky pacienta v jeho léčbě a prvořadé pro naše lékaře je vyléčit podle daných postupů, často i dnes dost moderních a profesionálních, ale pomalu s pacientem nepromluvit a nenajít si na něj čas. Snad přijde doba, kdy i lékaři a porodníci si všimnou kolik reakcí vzniká na dané téma a budou se snažit vyslechnout přání českých rodiček.
Líza
22.9.2008 8:36:29
Ano, některé psychologické teorie o tom mluví. Co je na tom? Císařský řez by měl být metodou, která se volí v případě nutnosti, a tam jdou tyhle možné nežádoucí účinky stranou, protože jde o život a zdraví dítěte a matky.
ViktorieC
22.9.2008 8:32:35
"Cisarsky rez je mimo jine danajskym darem do vinku deti. Na pocatku zivota jim nekdo otevre cestu, a ony prichazeji na svet oklikou. Je to prvni reakce na zkousku. Pravdepodobne se tak v zivote budou stavet i k jinym prekazkam." Hovory s porodni babou, strana 101

Tamtez dale: "Deti porozene cisarskym rezem se proto casto od prirozene narozenych lisi citovou deprivaci zpusobenou nasilnym odtrzenim od matky, casem zmatku z osameni v prvnich hodinach ci dokonce dnech po porodu... a pokud se jim nedostane adekvatni premiry materske pece, lasky a pritomnosti v nasledujichc mesicich, pak si tento handicap mohou nest s sebou az do dospelosti."
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 615 [Dalších 555 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.