| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 990] Příspěvky 9911000 z 1075 [Dalších 75 >>]
MartinaNov (dva rošťáci
9.1.2009 10:46:38
vážený autore, když se Vám Vaše vlast zdá necivilizovaná, proč zde stále se svou jistě vysoce civilizovanou rodinou rodíte??? Proč neodplujete do vod civilizovaných??
Mě osobně už nebaví nářky typu: kterak mi doktoři ublížili (anebo jenom jedna paní povídala, ale co kdyby se to stalo mi...) a proto porodnici a doktora NE, NE, NE!!!

Já jsem rodila 2x, ve fakultní nemocnici a pokaždé bylo přeplněno. Personál se o mně staral naprosto vzorně, vše mi dopředu vysvětlili, nabídli různé možnosti, ze kterých jsem si mohla vybrat. Nebyl problém s ničím.
Porod je o tom, že přivedu na svět dítě. Ano, hodně z toho je v hlavě. Ale také záleží na tom, jak k tomu bude rodička přistupovat. Pokud celé těhotenství myslet na to, jak jsou všichni porodníci připraveni mě týrat a ponižovat, tak porodnice nebude dobrá, ani kdyby byla ze zlata.
Pokud půjdu rodit s tím, že vše bude ok, mám pusu, tak se nějak domluvíme, že..., tak budu mít hezké zážitky.

Ano, připouštím, že se může stát, že je doktor nebo sestra nepříjemná. Ale určitě to není 100% stavu.
A pokud budoucí matka dá přednost svým pocitům před zdravím miminka, tak je to pro mě s prominutím příslušnice domácího kuru.

PS: ještě by mě zajímala jedna věc. Nevím, jakého stupně kvality je Vaše 16 let zaprášená němčina, ale předpokládám, že porodnické termíny jste asi moc dobře neovládali... i tady mě zaráží, jak jste si asi s tou úžasnou porodní asistentkou pokecali...
zuni
9.1.2009 10:46:02
Ivčo, v Česku je nemyslitelné to, aby požadavky rodičky (třeba této v článku) byly brány jako naprostá samozřejmost. Že si je lze vybojovat a tím splnit kritérium "v ČR je to myslitelné"? Děkuji, nechci
Bumbi&05,08,10
9.1.2009 10:45:29
článek není odborné pojednání, je z pochopitelných důvodů emocionální, vždyť je o autorově prožitku o narození jeho dítěte! Uf, to to měl napsat jako odbornou stať bez emocí??? ~a~
Bumbi&05,08,10
9.1.2009 10:44:30
Evik,
máš kliku. Já jsem ještě letos v srpnu musela tvrdě bojovat za to, aby v pražské ÚPMD v Podolí po porodu neodnesla novorozenecká sestra MOJE ZDRAVÉ dítě na své oddělení aby si ONA mohla provést příjem novorozence, miminko umýt a pak ho dát do inkubátoru na prohřátí - což jsem já považovala za zbytečný úkon, miminko bylo čisté.

Dítě nám nakonec nebylo odebráno, ale přišla nám říct doktorka (max. 35 letá), ABYCHOM NEZTĚŽOVALI PRÁCI SESTRÁM.

TOMU NEŘÍKÁM CIVILIZACE, ALE TOTATLITA, BEZ PARDONU.

Komu se to líbí či mu to nevadí, ať se podřizuje a mlčí. Mě se to nelíbí, nechci být od svého dítěte bezdůvodně oddělena, aniž bych měla možnost kontrolovat KDO A CO S NÍM DĚLÁ.

ZA SVOJE DÍTĚ JSEM ZODPOVĚDNÁ JÁ, POKUD LÉKAŘ POCHYBÍ, UMŘE MOJE DÍTĚ, NIKOLI JEHO.
Ivča
  • 
9.1.2009 10:44:30
Takže Česko není civilizovaná země? Že jsme Kocourkov? Že lidský život tu je málo ceněn? Že vstřebávací nitě jsou absurdita?
Jde o to, že autor mohl napsat - "zdejší podmínky pro porod se mi nezdají dobré, proto jsem se rozhodl...." Všichni víme, jak vypadá české porodnictví, tak ten článek měl být o tom, jak se rodí jinde a ne za každou větou, že v Česku je tohle nemyslitelné. Článek mohl být věcný a lepší.
Grainne
9.1.2009 10:44:10
Trefit na blbce až takový problém není, problém nastane v okamžiku, kdy blbce nelze vyměnit, odvolat, či prostě poslat do háje, což je v Čechách počin dost problematický.
vendyna (Janinka + Alenka)
9.1.2009 10:43:23
slovo cimprlich vysvětluju níže, psala jsem to v afektu~;)
Grainne
9.1.2009 10:42:49
Mně nevytočilo, beru jako své právo být cimprlich.
9.1.2009 10:42:07
Vendyno, jistě, i v Rakousku můžeš natrefit na blbce. Rozdíl je v tom, že v Rakousku je úplně normální si konkrétkní pečující osobu předem vybrat, setkat se s ní a vzájemně se oťukat. To v Čechách opravdu obvyklé není.
Grainne
9.1.2009 10:41:38
Urážlivá a odpovídající stavu věci.
[<<Předchozích 990] Příspěvky 9911000 z 1075 [Dalších 75 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.