| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 1000] Příspěvky 10011010 z 1075 [Dalších 65 >>]
9.1.2009 10:41:29
Jarčo, ale jak se Rakušáci chovají tady?! Stejně, jako Němci, překročí hranice, pochopí, že pokuta nebolí a chovají se jako hulváti. Němce jsem viděla kouřit v metru a cestou z Děčína nás předjížděl Rakušák v křižovatce (pro neřidiče: to se fakt nesmí)... Doma je drží jejich pravidla, ale jak jsou z dosahu, je jim to jedno, tak si je neidealizuj~j~ Jak píše Pratchett v opravdové kočce: " ...ano, jsou i kurvy s velkým srdcem... jen je člověk nepotkává denně - ve smyslu, že se najdou takoví i makoví.

A ke článku, taky z něj na mne čiší odpor k vlasti, v tom případě se ale opravdu nemá autot, proč zdržovat, pokud nechce sám přispět svou troškou do mlýna ke zlepšení situace~:(
vendyna (Janinka + Alenka)
9.1.2009 10:41:10
Slovem cimprlich jsem nemyslela ani tak rozmazlenost, jako spíš akurátnost. Jakože takový člověk chce všechno nebo nic. České porodnici mu nenabídly "všechno, co chtěl", tak šel jinam. To jen pro vysvětlení, koukám, že to slovo ledaskoho tady vytočilo~f~.
9.1.2009 10:41:04
Abych řekla pravdu, vůbec mě nenapadlo, že by to takhle šlo. Takže když to jde, proč to nenapsat, aby o tom věděli i další a třeba měli možnost se takhle rozhodnout. Autor s manželku jaksi neměli čas bojovat za tuto možnost v ČR, protože dítě v břiše nepočká, až podmínky budou dle jejich přání, tak to udělali takhle. A tento článek je další důvod pro to, nevzdat ten boj za lepší podmínky a pokračovat v tom. A třeba se i kvůli tomuto článku přidají další a přeju si, aby se co nejdřív kvůli takovémuto porodu nemuselo vyjíždět za hranice místo dovolené a tu skutečnou dovolenou si pak moci i dopřát /třeba, nebo třeba něco jiného/.
moravian-girl
9.1.2009 10:40:50
Tak. Žiji ve Finsku a zrovna dnes mám termín porodu druhého dítěte. Ale mimču v břiše se alespoň prozatím ven nechce :) Pokud se dá Finsko nazvat civilizovaná země, tak můžu prozatím konstatovat, že se porodnice moc neliší od těch v ČR. Ale to budu moci nejlépe popsat až porodím. Na co se opravdu těším, že mi dítě hned po porodu neodnesou ale ošetří ho na lůžku vedle mě. První dítě jsem rodila v ČR a jak už je zvykem, malého mi odnesli hned po porodu zvážit atd. I když to bylo jen krátké odloučení, hodně mi to vadilo.
Mimochodem, známa tu ve Finsku rodila nedávno a jelikož tu není zdravotně pojištěná, dostala účet přes 9000 euro - 235 000 kč. A pokud vím, žádné komplikace neměla, ani žádnou nadstandartní péči.
Grainne
9.1.2009 10:39:52
Naprosto taky nechápu, proč, když už se naše zdravotnictví zmítá ve finanční krizi a Julínek honí koruny kde se dá, proč tedy takový porod není veden jako nadstandartní?
To je jeden z mála případů, kdy bych byla ochotna se pro tu "jistotu" zadlužit.
zuni
9.1.2009 10:39:50
Co když si na základě popisů vyškrtnu všech 12 porodnic v mém blízkém i dalekém okolí?
~d~ Rituna je bohužel stále VŠUDE. Že to lze "nátlakem" nebo dohodu měnit? Co když se nehodlám prát?

BTW na základě komunikace s jednou rodičkou jsem uznala jako celkem "vhodnou" jednu hoooodně vzdálenou porodnici. Není to smutné? Proč je tady bráno jako extrém něco, co je o pár km dál normální? Kvůli rutině, lékařské byrokracii, lékařském nebo dokonce celospolečenském lpění na zaběhlých postupech?
Lenelka
9.1.2009 10:39:24
Vlad., britske zdravotnictvi funguje tak, jak funguje diky spatnemu systemu financovani. Ale pokud jde o pristup (mohu mluvit z vlastni zkusenosti ze dvou porodu), tak takhle bych videla skoro ideal...
vendyna (Janinka + Alenka)
9.1.2009 10:37:57
Já při porodu nepřeváděla zodpovědnost na lékaře. Ale docela jsem si s tou doktorkou pokecala :o))). Byla tam pro jistotu. Já chápu, že někdo neklade důraz na pouhé technické zajištění porodu, ale jde mu i o víc (znovu se vracím k tomu, jak autor psal, že jim nebylo pochuti, aby se matky dotýkal člověk, co možná dělá potraty). Dobře, ať si tedy najde svého porodníka, který mu vyhovuje, já chápu, že to je složitější než dojet do porodnice a dělejte se mnou něco. Ale ať kvůli tomu nekritizuje. To, že jim české porodnice nevyhovují neznamená, že jsou všude úplně špatné. I v Rakousku mohli narazit na "blbce". Blbci jsou po celém světě, víte? Stačilo napsat: "mezi českými porodnicemi jsme nenašli takovou, která by nám vyhověla úplně ve všem, jeli jsme tedy jinam." Hláška, že Česko není civilizovaný svět je vysloveně urážlivá~q~.
Veronika, školák a předškolačka
  • 
9.1.2009 10:37:45
ten termín použila výše vendyna. Je to postoj určité skupiny lidí, kteří nerozumí stížnostem ostatních. Já jsem to pouze rozvinula, jelikož v tom vidím jeden ze základních kamenů těch nedorozumění. Jinak já osobně jsem v tomto smyslu rozhodně cimprlich také, a to velice, zejména na svůj první porod a pobyt v nemocnici vůbec nevzpomínám ráda.
Kimmy, 2 deti
  • 
9.1.2009 10:37:13
na vychod taky ;-)))

ja osobne jsem podle definice vyse totalni cimprlich a moc bych si prala, abych si jako cimprlich mohla zvolit a treba i zaplatit moznost, ktera mi vyhovuje... ale v CR holt neni dostatek cimprlich doktoru...

"zdravotníci se rekrutují (logicky) z lidí podobného založení - praktičtí, věcní, klidní" - tohle me teda opravdu pobavilo... jsem zjevne nelogicky cimprlich...

Kimmy
[<<Předchozích 1000] Příspěvky 10011010 z 1075 [Dalších 65 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.