| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 1030] Příspěvky 10311040 z 1075 [Dalších 35 >>]
zuni
9.1.2009 10:20:59
"jenom myslím, že je potřeba učit doktory a sestřičky "

Hele, v době porodu nikoho nic učit nehodlám~Rv~Rv
9.1.2009 10:20:53
Veroniko, velmi s tebou souhlasím s existencí více možností.
Ale hrubě nesouhlasím s výkladem toho proč je kdo spokojený a nespokojený v porodnici, a tím pádem cimprlich.
Osobně považuji za velmi racionální požadavek zabránit rutinním zásahům do průběhu porodu (ke kterým v porodnici opravdu dochází), protože již bylo prokázáno že zvyšují riziko vzniku komplikací. Na tom žádnou cimprlichovost nevidím, tady jde opravdu o podstatu věci- o zdravé dítě a matku.
Ivča
  • 
9.1.2009 10:18:28
Nevadí, pochopila jsem.
V tomhle máš asi pravdu, problém bude v tom, že mně nějaké píchání vody, oxytocin ani klystýr zkrátka nevadí.
Ale pokud bych měla takové pochybnosti o tom, že neexistuje v ČR dobrá porodnice kromě vrchlabské, že bych uvažovala o porodu v cizině, tak bych spíš věnovala čas tomu, zda opravdu zde neexistuje nějaká, kde to chodí podobně jako ve Vrchlabí. Příspěvků je na internetu mraky.
Ale v pohodě, ať si tam klidně rodí, mně se prostě nelíbí, jak šmahem všechny porodnice odsoudil. Ve všem.
Kaja
  • 
9.1.2009 10:18:17
Myslím, že na autora článku i na mnoho podobných padla mediální bublina o porodnicích. Sama jsem první dítě porodila v Benešově (před3 lety), porod jsem si domluvila jako přirozený, a co jsem chtěla jsem dostala, i když byl dvoudenní a velmi náročný. Dokonce si myslím, že jinde by měl synek velké problémy, neotevřela jsem se víc než na 8cm, procházel ven, i když branka nebyla zcela zašlá a měl pupečník 2x okolo krku. Vylezl ovšem s Apgar skore 10 díky naší dr. A následná péče o oba - naprosto vyčerpanou mě a neustále spícího synka - mě vyhovovala (vzala jsem to jako něco za něco - jsem v nemocnici, vstává se tam brzo, vaří hnusná jídla, ale pečují o mne, všechno mám na zvonek, můžem odpočívat a kontrolují nás 24 h denně). Na lidský přístup si nemůžu stěžovat už vůbec.
A ať si kdo chce co chce říká, vyhovoval mi i yal gel a oholení (sama jsem tam už nedosáhla, vše jsem si přála a mohla odmítnout, vše bylo čisté atd.).Ale bylo mi to příjemnější takto.

Jenom myslím, že je potřeba učit doktory a sestřičky při každém kroku, který s vámi zamýšlí, mluvit s vámi, nechat vás pokud možno rozhodnout o tom,co a jak s vámi bude(většinou to přeci jde), což mě se stalo a proto jsem spokojená. Druhý porod plánuji tamtéž.
zuni
9.1.2009 10:16:54
"Pokud se vám tady nelíbí, tak odejděte, bez urážky"

ať žije komunismus.
Snad není v dnešní moderní době, 20 let po změně systému, jediné možné řešení odchod???????:-©:-©:-©
Grainne
9.1.2009 10:16:33
Výborně, požadavek jednotnosti, neboli shánění do stáda...to je přesně jádro pudla a je to přesně to, co by mělo přestat.
9.1.2009 10:15:42
Trosku mimo misu, ale kdyz vidim jak se Cesi v Rakousku chovaji, tak se ani nedivim, ze o nich Rakusaci nemaji zrovna vysoke mineni. Ted pisu o tech, co sem jezdi jako turiste, ne ti co tu ziji. Kdyz je vidim tady v obchodacich pri vyprodejich, tak se za ne i stydim, mysli si, ze jim nikdo nerozumi, jsou sprosti a neomaleni, o zbozi by se malem pobili. Posledne se mi v obchode stalo, ze obrovsky pes bez voditka a nahubku lezel v ulicce a ja nemohla kolem projit s kocarkem. Pani majitelku jsem slusne nemecky pozadala, at si psa zavola (ze je ceska jsem netusila), ona si psa odvolala a za zady mi cesky odpovedela, aby jsi se neposrala blba rakusacko, a jak se pak divila, jak blba rakusacka mluvi cesky. A to nebyla vyjimka. To jen k tomu, jak cesi sami vytvari pohled na cesko v zahranici.

Veronika, školák a předškolačka
  • 
9.1.2009 10:14:25
To je ono. V tom je celý nekonečný spor okolo porodů u nás. Jsou lidé, kteří nejsou "cimprlich", jde jim o podstatu věci, tedy zachování života a zdraví rodičky i dítěte a oceňují vysoký standard péče o tuto hlavní podstatu. S podružnými okolnostmi se snadno vypořádají a přehnaně je neřeší. Takoví většinou bývají s průběhem porodu i pobytem v nemocnici spokojení, jelikož zdravotníci se rekrutují (logicky) z lidí podobného založení - praktičtí, věcní, klidní - takže si padnou do noty a dobře se jim spolupracuje. Problém mívají lidé, kteří "cimprlich" jsou - jsou více citliví až přecitlivělí, intelektuálněji či duchovněji (či jak to nejlépe vyjádřit) zaměření, více na ně působí nemocniční prostředí, hůře snáší anonymní a rutinní kontakt s cizím personálem, vše hodně prožívají, vadí jim přehnané zásahy do jejich intimity ... Takoví lidé většinou s klasickými porody v porodnicích spokojení nejsou a mají snahu vyhledávat alternativu. Jediným řešením je paralelní existence různých možností, aby si každý mohl vybrat podle svého. Ke stoprocentní shodě nikdy nedojde a výměny názorů budou trvat věčně, protože lidé jsou prostě různí. S tou snahou o jednotnost všech a všeho je u nás stále problém.
Grainne
9.1.2009 10:12:53
Ivčo, to je právě ta svoboda, když se mi něco nelíbí tady, hledám to jidne.
V tomto případě je na zdravotnickém personálu, aby se nad tím zamyslel, nebo jim ke štěstí budou stačit právě ty ženy: děkujivámpřevelice,že jsteudělalicojsteudělai - bez ohledu na potřeby apřání dalších klientek (nebo stále ještě pacientek)
9.1.2009 10:12:28
Ha zůstal mi tam omylem kus věty z původního textu~f~
[<<Předchozích 1030] Příspěvky 10311040 z 1075 [Dalších 35 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.