Grainne |
|
|
9.1.2009 10:00:05
Civilizovaní v tomto ohledu budeme až v okamžiku, kdy takový článek vzbudí maximálně reakci typu: no jo, rodili v Rakousku a co já s tím
V okamžiku, kdy nám tento způsob přijde tak samozřejmý, až bude nudný, řeknu ano, jsme civilizovaní. |
zuni |
|
|
9.1.2009 9:59:59
Ivčo, a máš nějaký lepší nápad? Hádat se s doktory - v nejcitlivějším období života ženy?
![]() Pro někoho taky cesta, pro někoho ovšem ne... |
|
|
9.1.2009 9:59:33
Já tedy rodila normálně a porody byly v pohodě. Porody v nemocnicích nejsou ideální, ale tak ostře bych to neodsuzovala. Například co se týká stehů, tak ty mi nikdo nevytahoval, protože automaticky používali samovztřebávací nitě. Navíc prenatální péče je v ČR jedna z nejlepších v Evropě. Například kamarádka v GB rozhodně nebyla pod tak častým dohledem gynekologa jako já tady. Navíc porod jí vyvolávali, zkrátka přišel termín tak se šlo na to. Nikdo nečekal. A rozhodně nedělali přesně to, co si rodička přála. Ona například chtěla klistýr (ať už si o tom každý myslí co chce, tak mě taky vyhovoval, možná jsem moc cimprlich) a řekli jí, že tohle nedělají a měla smůlu.
Souhlasím, že je určitě potřeba ujít kus cesty, než budou všechny porodnice a nemocnice vůbec fungovat tak, jak by si rodičky a pacienti přáli. Zároveň nesouhlasím z tak ostrým odmítáním a haněním systému v České republice. Pokud se vám tady nelíbí, tak odejděte, bez urážky. Opravdu nesnáším výroky na téma "tohle by se na západě stát nemohlo". To víte, že by se to stát mohlo a určitě i stává. Z vašeho článku vyplývá, že v "civilizovaných zemích" žijí samí milí, hodní, slušní, vstřícní a vyrovnaní lidé, zatím co tady žijí analfabeti a neschopní blbci. Jo a vás neurážejí výroky typu "deep comunismus"? Mě to teda urazilo. Znám rakouské občany a vím co si myslí o lidech v ČR a není to nic dobrého. Ale to, že po válce jim Československo pomáhalo dodávkami jídla, aby neumřeli hlady, tak to už zapomněli. Historie je taková jaká je, jsme v nevýhodě, vývoj se u nás zastavil, ale doháníme rychle. Omlouvám se, že jsem se tak "rozjela", ale jsem patriot a tyto názory a výroky mě hluboce urážejí a serou. |
|
|
9.1.2009 9:55:19
![]() |
zuni |
|
|
9.1.2009 9:55:02
Ivčo, před několika dny se tu objevil článek "Jak se rodí pohodově" , jistě jsi četla.
Víš co, ona rodička je zjevně spokojená, ale já a mnozí další ne. Stačí mi jen přečíst si začátek nějakého hodnocení porodnice ve znění "Porod byl skvělý, děkuji všem lékařům. Hned po příjmu mi píchli vodu..." Přotim z popisu porodu vůbec nevyplývá, že by třeba to píchnutí vody bylo nutné. Proč to dělají? Ne, porod, který se rozjíždí bez problémů, a přesto píchají vodu (a to je jen začátek), zažít nechci, i kdyby byla rodička sebespokojenější. Tobě asi stačí, když se v tewxtu objeví "byla jsem spokojena". Když si ale já přečtu zbytek popisu porodu, tak takové rutinní procedury zažít nechci, a spokojená bych s tím nebyla. Mně jen slova "byla jsem spokojená" nestačí. Toliko k tvému příspěvku |
Grainne |
|
|
9.1.2009 9:54:29
a nenamítám vůbec nic proti kritickému tónu vůči českým porodnicím.
Stav našeho porodnictví není dán technickými, nebo finančními prostředky, ale především neochotou personálu cokoliv měnit na zavedených stereotypech a pokud už, tak pod nátlakem ze strany rodičů. Krásný porod v Čechách je pak dílem náhody, nebo důsledného postoje, který je nutno si vynucovat v průběhu porodu. Ne každý na to má náladu a ne každý je ochoten podstoupit úřednické martýrium a tahanice s lékaři po domácím porodu v našem prostředí. Civilizované je právě to, že si svá práva není nutné vynucovat, žebronit o ně, dohadovat se atd., jsou samozřejmá a nikdo se nad nimi ani nepozastavuje, natož aby je kritizoval. |
Ivča |
| • |
9.1.2009 9:54:22
Takže z toho vyplývá, že jediná porodnice, která stojí za to, je vrchlabská? To snad ne....
|
boží žena |
|
|
9.1.2009 9:52:52
ono asi ani v Rakousku to nebude s porodnictvím nějak slavný, když jejich domácí tvrdí, že by ji do porodnice nikdo nedostal
![]() ![]() |
Líza |
|
|
9.1.2009 9:50:00
A nepřipadá mi článek nijak povýšenecký. Jen je mi líto, a autorovi možná taky, že stačí několik desítek kilometrů a hraniční čára, aby byly možné úplně jiné věci a úplně jiné věci byly považované za normální, zatímco v ČR jsou na hranici kriminalizace...
|
|
|
9.1.2009 9:49:53
Janino,
já nejsem žádný extra odborník na porody, ale v ohledu, který jsem zmínila, cit mám. Což je asi to poslední, co k tomu chci v této diskusi říct. |
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1
Labyrintem Malostranských dvorkůPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.