|
|
12.1.2009 9:39:31
protože podle něj tu není možno porodit, tak aby bylo vše nejlepší pro dítě a matku a tedy z toho jde zdůvodnit, že my jsme rodily v prostředí, které není dobré pro dítě
Ne,není zde možno porodit tak,aby to bylo z autorova pohledu nejlepší...a jinak,pokud chce autorova manželka rodit tak,jak je doporučováno WHO,tak chce opravdu to nejlepší pro dítě a matku a náš systém tohle často ignoruje,maminky o tom nemají ani tušení,protože jim to zdravotníci nevysvětlí... Taky nevím, proč bych neměla zůstat v porodnici 72 hodin A je v pořádku,že ti to umožní,ale stejně tak by mělo být umožněno odejít těm,kteří domů chtějí,kteří zase "neví,proč by měli zůsta v porodnici 72h" Co trochu respektu a tolerance k jiným pohledům na věc a názorům... Nikdo ti nebrání rodit v českých porodnicích,nechat si odnášet dítě,rodit na koze,urychlovat si porod,zpomalovat porod a být spokojená...ale někdo to prostě tak nechce... |
Lucka 345 |
|
|
12.1.2009 9:32:49
Bumbi, nevěř tomu, že dítě bylo čisté. Myslím, že opravdu základní hygiena v tomto případě nemůže být na škodu. A jestli trváš na přírodnu - i když se narodí tele nebo třeba kůzle, matka ho vždycky pečlivě olíže, protože taky není čisté. Jsme trochu dál, lízat děti asi nebudem, ale umýt ho bych viděla jako přijatelné.
![]() |
*Niki* |
|
|
12.1.2009 9:32:24
To je stále dokola - já byla spokojená, tak ty musíš být taky. Každý jsme přece jiný, máme jiné požadavky, nároky atd....
Koupání - kluci byli okoupaní ještě v porodnici, pak jsem je koupala tak 1-2x týdně... dcerka byla ve vaně poprvé ve 14 dnech a od té doby tento interval držím, no, někdy ji koupu i 1x týdně ![]() Ale tak voňavé dítě, jako byla malá v prvních 14 dnech, jen utřená od mázku, už se mi vytvořit nepovedlo ![]() |
|
|
12.1.2009 9:31:03
Mrňus a nebude to i tím,že ty spokojené byla prostě spokojené jako spousta jiných maminek se standartem péče v české porodnici,a ty nespokojené halt chtěly něco víc,co jim nenabídli,nebo nechtěli poskytnout...
Viz odnášení dětí (někomu to vyhovuje,já bych se zbláznila,prostě nee),porod na koze (někomu se v polosedu rodí dobře,někomu ne a když to neakceptuje personál na tu kozu tě rve dál...) a tak můžu pokračovat... Ano,jsou spokojené maminky,ale když se pak rozepíšou s čím jsou tedy vlastně spokojené,tak mě vstávají vlasy hrůzou,protože já bych tedy spokojená nebyla... |
Hana |
| • |
12.1.2009 9:28:29
Také se mi nelíbí, jak pán uráží naši zem, a vlastně i nás co jsme už rodily, protože podle něj tu není možno porodit, tak aby bylo vše nejlepší pro dítě a matku a tedy z toho jde zdůvodnit, že my jsme rodily v prostředí, které není dobré pro dítě. Já to aspoN tak chápu. Také by mě zajímalo, co znamená dražší dovolená. Každý máme jiné měřítko. Nedovedu si představit, tříleté dítě za dveřmi koupelny, kde probýhal porod. Rodila jsem 3x a nejsem typ, který si nechá vše líbit a vše akceptuje, ale se všemi porody jsem byla v Brně na Obilním trhu naprosto spokojená a stehy jsem měla vždy vstřebávací. Po porodu jsem byla vysílená a brala jsem jako samozřejmé, že sesty dítě omyjí, obléknou a potom donesou na pokoj. Nikdy mě nenapadlo někomu nedůvěřovat. Když jsem měla problém, tak jsem se ozvala a bylo mě vyslyšeno a problém k mé spokojenosti vyřešen. Ale na pokoji se mnou byly maminky, které potřebovaly poradit a pomoci hlavně s kojením, ale ty se neozvaly, na nic se neptaly a tiše trpěly. Některé sestry byly ochotné jiné byly méně ochotné, ale je to vše v nás, jak komunikujeme s okolím. Taky nevím, proč bych neměla zůstat v porodnici 72 hodin a jít domů dříve ráda, byla jsem ráda, že mám nastarosi pouze mimi a můžu jenom dopočívat, pokud je to tak strašná péče a nevím co ještě, můžete se přece před porodem podívat, zeptat. Tento článek fakt nechápu a takový přístup lidí mě vadí. I to, jak se rodiče dívají na ostatní rodiče a děti, jak je hodnotí, straní se od méně odpovídajících a ne dle jejich měřítka, atd.
|
D |
| • |
12.1.2009 9:25:39
Svatá pravda
|
Mrňus |
|
|
12.1.2009 9:24:40
Souhlasím s tím, že je text trošku přehnaný tím, jak uráží a degraduje české porodnictví. V březnu se chystám porodit své první dítě, také jsem slyšela o negativních zážitcích žen, které rodily v českých porodnicích, ale také jsem slyšela mnoho pozitivních a myslím, že nejde všechny porodnice a lidi, kteří v těchto podmínkách a za tyto peníze pracují hodit do jednoho pytle s tím, že jsou špatní. Navíc si nemyslím, že všude v Rakousku (či jinde na západě)pracují dokonalé porodní asistentky, jsou zde dokonale věřící, čestní a milý lidé a péče je dokonalejší všude a ve všem. Také jsem tam párkrát byla...
|
Mrňus |
|
|
12.1.2009 9:23:20
Souhlasím s tím, že je text trošku přehnaný tím, jak uráží a degraduje české porodnictví. V březnu se chystám porodit své první dítě, také jsem slyšela o negativních zážitcích žen, které rodily v českých porodnicích, ale také jsem slyšela mnoho pozitivních a myslím, že nejde všechny porodnice a lidi, kteří v těchto podmínkách a za tyto peníze pracují hodit do jednoho pytle s tím, že jsou špatní. Navíc si nemyslím, že všude v rakousku pracují dokonalé porodní asistentky, jsou zde dokonale věřící, čestní a milý lidé a péče je dokonalejší všude a ve všem. Také jsem tam párkrát byla...
|
Dana |
| • |
12.1.2009 9:13:41
Naprosto souhlasím s tím, že házet špínu paušálně na všechny porodnice není žádné umění. Já jsem rodila dvakrát v Čechách a byla jsem spokojená, na druhou stranu chápu, že ne všechny ženy mají na porod hezké vzpomínky, ale tak je to prostě v životě se vším. Zajímalo by mě, jak autor řeší třeba následnou péči o děti, jezdí taky k lékaři do zahraničí, protože tady může bohužel i v dětské péči narazit na neschopné lékaře ? A tak je to se vším, asi bychom spíš měli dělat něco proto, aby ta péče fungovala u nás a ne utíkat do ciziny, chápu to u zákroků, které české nemocnice nedělají. A mimochodem můžeme začít například s placením poplatků, protože zrušit je byla největší blbost jakou mohl náš nový hejtman udělat. Kdby se tady platily poplatky už dřívě, tak by se možná nemuselo jezdit rodit do ciziny. Ať žije komunismus, že ?
|
|
|
12.1.2009 9:06:04
Taky vložím trochu svých pocitů z jedné české porodnice. Rocila jsem v Praze v Podolí a musím říct, že jsem byla opravdu spokojená. Myslím, že vždy záleží na rodičce a taky průběhu porodu. Maminky by především měly naslouchat svým pocitům a ne tomu, co si kde přečtou. Každý porod je naprosto jiný. U prvního porodu jsem byla ráda za přítomnost lékařů. Bohužel tady nic nešlo moc přirozeně a miminku se muselo na svět pomáhat. I kdybych se přethla, tak by to stejně přirozený průběh nemělo a než 25 hodin doslova trpět někde, kde mi budou neustále říkat, že všecno půjde, tak bych myslím své dítě začala spíše nenávidět. Byla jsem ráda za klistýr, alespoň jsem se uvolnila, byla jsem ráda za epidurál, protože po 2 probdělích nocích jsem toho měla opravdu dost, byla jsem ráda za nástřih, protože jsem měla v pochvě jakousi přepážku o které jsem ani nevěděla, to se zjistilo až u porodu, tedy já se to dozvěděla, gynekolog to možná věděl, možná to nebylo partný, nevím. Byla jsem ráda, že malého odvezli asi po 2 hodinách a udělali mu další vyšetření, protože bez toho by se nepřišlo na to, že má nějaký problém s cukrem a že díky dlouhému porodu se hodně nalokal vody a tyto 2 věci dohromady prostě je potřeba řešit a pod. V porodnici, kde jsou jen asistentky a doporučují mi všechno možné přirozené bych tedy rodit nechtěla. Druhý porod byl o necelé 3 roky později ve stejné porodnici. Celou první dobu porodní jsem byla doma, prostě jsem to tak cítila, vše probíhalo v pořádku, sama jsem vycítila, kdy mám jet do porodnice a přijela akorát včas. Na přijmu mi jen udělali monitor a šlo se rodit, bez klistýru, bez nástřihu, beze všeho. Miminko odvezli už po půl hodině, to je pravda, ale prostě se potřebovalo ohřát, po dalších 2 hodinách už jsme byly jen a jen spolu. Takže prostě záleží na pocitech rodičky, ale ne na tom, co si kde přečte a tvrdohlavě si stojí za svým, protože tak je to přirozené, někdy to prostě nejde podle představ.
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.