| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 1075 [Dalších 945 >>]
Ondra, 3 děti
  • 
12.1.2009 9:03:57
Z čehož vyplývá, že jsme měli přesně stejné. Dolož, která chybí. Netvrď mi prosím, že v Rakousku slouží lékaři a PA nonstop. :-)
MarkétaP + 4 dcerky
12.1.2009 8:39:54
Jen poznamenám, že pravděpodobnost zdravého miminka je u porodničních a zajištěných domácích porodů pro nízkorizikovou rodičku podle rozsáhlých výzkumů stejná, porod v porodnici má svá specifická rizika (vyšší pravděpodobnost zásahu do porodu, které mají jistou pravděpodobnost poškození matky a dítěte). Správné je rodit tam, kde se matka cítí bezpečně, kde má pocit, že udělala vše pro to, aby porod běžel hladce a měl co nejlepší výsledek. Což nemusí být stejné pro všechny.
12.1.2009 8:09:15
taky nic proti Vašemu rozhodnutí, to je každého věc, ale já bych si toto netroufla - ne vůči sobě, ale vůči dítěti. Rodila jsem dvakrát v pražské porodnici a nemůžu si stěžovat. Sice první porod byl zdlouhavý, druhý byl rychlovka, ale narazila jsem na velmi příjemnou mladou PA a doktorku sice ne extra příjemnou ("na co bych Vám dávala epidurál, když máte 3/4 porodu za sebou!"), ale určitě věděla, co říká. Rodila jsem 5 minut po půlnoci a že mi odnesli malou a že jsem se o ni nemusela vyčerpaná porodem (2-krát jsem omdlela po slezení z porodního lůžka) starat a že mi ji přinesli až druhý den dopoledne, jsem jen uvítala.
Pro mě osobně bylo hlavní přivést na svět zdravé miminko a jestli se kolem mě motá 1 nebo 5 lidí mi v té chvíli bylo opravdu jedno nebo jestli jsem na pokoji sama nebo se 2 maminkami. Porodnice pro mě je jistota, vše potřebné je ihned po ruce a on nějaký rychlý převot za kliniku od domácího porodu v případě velkých komplikací se nemusí někdy setsakramentsky vyplatit. To bych si vůči dítěti nikdy neriskla. Radši 4 dny malinkého nepohodlí, ale zato zdravé miminko.:-)
Bumbi&05,08,10
12.1.2009 1:50:10
já jsem přecitlivělá. Porod považuji za zásadní okamžik pro sebe i své dítě. Chci to prožít po svém. Chci svoje dítě porodit, nechci, aby bylo odrozeno doktorem či kýmkoli jiným.

Jo, jsem přecitlivělá. Miluju to. Ráda jsem těhotná. Ráda rodím. ~s~
12.1.2009 0:33:28
No však jsem psala - moč je sterilní ;o) A moje novorozeně ani jedno tedy z břicha posraté nebylo ~d~ (zkalená plodovka značí problém a já měla pocit, že se bavíme o nízkorizikových porodech? Ale možná jenom nejsem v obraze ~d~)
12.1.2009 0:21:08
Dobrou noc, vyháněj mě
12.1.2009 0:20:24
tak Boh ochraňuj doktora, na ktorého si prvýkrát odgrgne ~t~ to bol samozrejme foooor, takto si robiť prdel z mimin ~y~~x~
12.1.2009 0:20:13
Jenže sestři Sylvie, pokud se sajrajtek nedostane do styku se vzduchem(to, co může být neviditelně na tom mázku), tak nehnije,že? Během těhotenství do vody nesere a moč je sterilní.
12.1.2009 0:19:02
Libiku, tak třeba já měla od kožařky koupání malé víceméně zakázáno... a to si ani nemyslím, že by měla nějaké výrazné problémy ~d~ Měla jsem povoleno dvakrát týdně rychlá koupel, nejlépe jenom sprcha a bez mýdel, jinak pouze omývat zadek. MMCH nejmladší kluk neměl rád vodu a nejstarší holka sice byla vodomil, ale musela jsem jí to nejdřív naučit ~d~
12.1.2009 0:18:17
~t~~t~~t~
no skorotchýňu viezol skorotchán motorkou, on chcel s ňou ísť do nemocnice, ale vraj to moc na ceste nadskakovalo a môj drahý by zrejme niekde po ceste vypadol ~d~ takže zaparkoval na dvore a odrodili to doma ~z~
ja zase dodnes počúvam toho môjho, ako jeho bývalá ešte týždeň pred pôrodom okopávala brambory na záhrade a aká som ja neschopná, keď sa malý vypýtal na svet už v 32 tt ~l~
[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 1075 [Dalších 945 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.