|
|
11.1.2009 23:40:08
Holky, jak to, že neni novorozenec špinavej, když do tý plodovky čůrá a někdy je zelená, tím jak ředí stolici? A ne vždy zvládne průchod bez styku s krví?
|
|
|
11.1.2009 23:33:21
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() suchý a trefný humor,díky, už ani neviem, kedy som sa takto zasmiala ![]() ![]() |
|
|
11.1.2009 23:30:48
Lulu, nezdá se mi tvé sdělení tak naléhavé, aby bylo psáno velkými písmeny. Blbě se to čte. Jinak ve stejném duchu by tu mohla zacapslockovat moje máma a vykládat, jak se jí líbilo, že dostala vynadáno, když dle čichu poznala, že jsem posraná a rozbalila mě, když se v té smolce chtěly rochat ty báječné sestřičky místo ní.
Já jsem tu včera napsala, že je o přístupu nejen zdravotníků, ale i sebe a že dokonalost není, tvoje spokojenost je OK. Z druhé stránky, odhlédnu-li od problematického textu článku, vždyť ty, které chtějí rodit jinak, nechtěj žádné zvláštnosti. |
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
11.1.2009 23:09:11
Kreditko, což mají některé PA zařízeno například tak, že mají kolegyni "v záloze" (nejen pro případ těch milenek v posteli, ale třeba také náhlé nemoci nebo když je u jiného porodu - s tím musí počítat i ta rodička, která si PA vybírá). Takže pravda, není to ideální v tom, že nerodíš se svou PA, ale alespň s někým, kdo je tvojí PA názorově blízký, a s kým se případně seznámíš ještě během těhotenství. Například PA z Domu u čápa jsou tři nebo čtyři a pracují jako tým (s tím, že máš třeba jednu preferovanou, ale znáš i ostatní).
|
Grainne |
|
|
11.1.2009 23:02:55
Kreditko, já si nějak nedovedu představit, že se někdo, kdo je zavislý na příjmu díky přímo odvedené práci, nechová profi. To dost dobře nejde tam, kde je přímá vazba výkon = peníze.
Totéž platí i o tom volnu. Když už si zaplatím něco, na co mám vpodstatě nárok, aby bylo hrazeno ze zdravotního pojištění, zcela logicky očekávám perfektní služby a předpokládala bych, že PA, které takto pracují, to tak i chápou. Myslím, že do toho by nevstoupila žena, která není naprosto perfektně připravená po všech stránkách. |
*Niki* |
|
|
11.1.2009 22:48:50
Hanele, zbytečně křičíš. Nikdo nepsal, že to tady nestojí za nic. Jen že měl jisté požadavky (nic nesplnitelného, pokud se chce), které žádná z okolních porodnic nesplňovala, tak prostě odjel jinam. Co je na tom tak strašně divného, co na tom tak všechny štve? Že k tomu sami neměli odvahu? Nebo že je ani nenapadlo, že je možné u porodu něco chtít? Něco víc než jen si po "přípravě" lehnout, řízeně vytlačit dítě a dostat ho za 2 hodiny krásně vymydlené a v zavinovačce? Nikomu není bráno, aby mu tohle nestačilo. Ale ať bere na vědomí, že existují lidé náročnější.
Já osobně bych do zahraničí rodit neodjela. Ale autor s manželkou na to měli právo a nijak mě to nepopuzuje. Samozřejmě nikomu neberu právo cítit se popuzen, jen je to zbytečné ![]() |
kreditka |
|
|
11.1.2009 22:42:53
No to si může vzít možná tak v porodnici, ale pokud bude chtět rodička po celé těhu jednu PA a pak v den D si vezme PA volno, tak z toho asi rodička šťastná zrovna nebude - víš on i profesionál je člověk a není to stroj
|
hanele,dvě-tři děti |
| • |
11.1.2009 22:38:59
NUTNO ŘÍCI ŽE AUTOR ČLÁNKU MĚL SPÍŠE ŠTĚSTÍ.ZAJÍMALO BY MĚ CO BY NAPSAL V PŘÍPADĚ VÁŽNÝCH KOMPLIKACÍ KDE BY ZA PĚT MINUT BYLO POZDĚ?! NAVÍC PROČ BY ASI DO ČECH JEZDILO RODIT PLNO CIZINEK ZE ZÁPADU,KDYBY TADY TA PÉČE STÁLA ZA NIC JAK PÍŠE? MYSLÍM ŽE VŠE JE V LIDECH A KDYBY HLEDALY TAK BY I TADY NAŠLY VHODNÉ PODMÍNKY PRO SVŮJ POROD. SPÍŠE CHTĚLY VYZKOUŠET NĚCO NETRADIČNÍHO ABY SE MOHLY CHLUBIT.TO SE PAK ROVNOU MŮŽOU ODSTĚHOVAT DO CIZINY PROTOŽE I V JINÝCH OBLASTECH ŽIVOTA TO TADY NESTOJÍ ZA NIC-NEMYSLÍTE?
|
|
|
11.1.2009 22:36:54
NĚKDO JE ASI MOC PŘECITLIVĚLÝ A VÝMLOUVÁ SE NA ŠPATNÉ ČESKÉ PORODNICE.
Ale houbec. Někdo se jenom namlsal toho, že lze rodit i jinak a něco takového, co popisuješ, za "krásný porod" rozhodně nepovažuje (mluvím teď konkrétně o sobě). Tobě se porod líbil - OK, přeji ti to. Mně by se nelíbil a než jít do "tvojí" porodnice, hledala bych jinde - neznamená to ovšem, že jsem "přecitlivělá". Jenom mám nároky postavené trochu jinde a vcelku nevidím důvod, proč z nich slevovat, když to vůbec není nutné ![]() |
kreditka |
|
|
11.1.2009 22:27:31
S tím souhlasím, jen jsem chtěla poznamenat, že když má člověk den blbec tak ho prostě má a i kdyby byl profesionál každým coulem tak to na něm může nechat následky aniž by chtěl. Jen mě napadá otázka (nemyslím to nijak rejpavě) teď když je PA málo (samostatných) chovají se profesionálně, ale otázka jestli by tomu tak bylo v případě, když by rodily třeba 60 % žen v ČR a PA by bylo při dnešním baby boomu nedostatek - chovali by se profi, nebo by se některé nechaly ukolébat jako třeba dnes někteří lékaři?
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Vítání sv. MartinaBlansko
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.