| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 180] Příspěvky 181190 z 1075 [Dalších 885 >>]
Omega
11.1.2009 17:24:00
No to je moc hezké, Ivana se nemá sílu s máma dohadovat a to nemá ani kontrakce nebo rozbouřené hormony po porodu.
Ivana-porodní asistentka
  • 
11.1.2009 17:23:32
Frido,prohnilé jsou jiné věci,ale ne práce v porodnicích.Supervize máme každé 3 měsíce,kdy se věnuji doprovázení lidí s maligním lymfomem,který i já mám za sebou a prohnilé je chování některých lidí.Ale práci,kterou dělám přes 3O let,mám velmi ráda.Porod je nejúžasnější zážitek na světě a já jsem šťastná,že se můžu ještě nyní radovat,že se narodilo zdravé miminko.A pokud vím,tato práce je tak málo zaplacená,že nyní se v mnoha nemocnicích schánějí porodní asistentky,ale i sestry z ukrajiny a z vietnamu.Mnoho sester odchází do zahraničí a tak i víme,jaké jsou poměry v Rakousku,v Německu,v Anglii či v USA.Jsme s nimi ve spojení.a PŘEDSTAVTE SI,RODÍ TYTO SESTRY,POKUD OTĚHOTNÍ RADŠI DOMA,TEDY V čESKU. A opravu nevím,proč mě napadáte,snad se s Váma nesetkám.Jak mám ráda lidi,Vám bych se nechtěla dostat do "rukou"Ivana
MarkétaP + 4 dcerky
11.1.2009 17:22:27
Vidím údaje o ČNÚ (1,6) a PÚ (4.4) do roku 2000, které zcela odpovídají tomu, co jsem psala - něco přes promile u ČNÚ (která se celosvětově nesrovnává), 4 promile PÚ. Váš údaj 1,25 pro rok 2005 tam není (a asi nebude nikde, když ČSÚ uvádí jiný, 1,05, viz předchozí odkaz).

Prostě ty 2 a 3 promile neokecáte, a ještě jse se nevyjádřila k těm potratům. I kdyby jen desetina těch potracených dětí zemřela do prvního měsíce, hned vám ta novorozenecká úmrtnost vyskočí o půl promile.
11.1.2009 17:21:52
Ivano,mail mám pod nickem,stačí kliknout...jinak co se týká lékaře,nejsem z Prahy a nebudu tedy chodit k pražskému lékaři,jde mi o porod...a pokud bude porod probíhat fyziologicky,tak ani lékař není potřeba,pokud bude problém,tak je to potom něco jiného.

A technicky "osobní asistetka" se v UPMD řeší jak? (pokud by to šlo,tak amazonka01@seznam.cz) Tady to opravdu asi nevyřešíme...

A ne,není tu rozhodně v plán u nadávat na zdravotníky (i když by si to někteří zasloužili) spíš na rutinu a neochotu dělat věci jinak (to se týká zdravotníků) a na systém,který je opravdu dost příšerný (a to už se zase týká těch "výš")
MarkétaP + 4 dcerky
11.1.2009 17:16:07
Doplňuji údaje, WHO, 2004: ČR 2 promile, Německo i Rakousko 3 promile.

Data o potratech se mi dohledávají hůř, ale Německo má 8x více obyvatel, zhruba tolikrát více proodů ročně, a počet potratů z medicínských důvodů je u nás okolo 4700 ročně (tj. 4,5 procenta! - 45 promile - na počet narozených dětí), zatímco v Německu to číslo bylo řádově srovnatelné - něco mezi 3 a 6 tisíci, to znamená maximálně 0,75 procenta - 7.5 promile).
Ivana-porodní asistentka
  • 
11.1.2009 17:11:57
Odpověď pro Amazonku:
Je možné rodit s osobní porodní asistentkou i s lékařem,ke kterému chodíte.Je to podle mě nejlepší.Váš mail nemám,ale takhle jsem Vám odpověděla.Omlouvám se,že jsem se opět a nechtěně vmísila do Vašeho písání,ale zdá se mi,že je tu většina žen v boji proti zdravotníkům a v tomto s Váma nemůžu soupeřit.A ani nechci.Naopak,asi se stýkám s jinými ženami před porodem,protože vědí,že mi můžou kdykoliv zavolat a já se snažím pomoct.Tady pomoct nepotřebujete,vše je Vaše pravda.Neznáte sice práci porodní asistentky,ani dnešní chod porodnice,ale vše je podle Vás špatné.Je mi smutno,ale nemám sílu se s Váma dohadovat.Opravdu se loučím.Mějte se dobře a přeji všem hodně zdraví a porody dle Vašich představ.
11.1.2009 17:08:49
Frido,ale včera to vypadalo dost nadějně,ne?

Tak ti nevím,neproběhla ta změna po příspěvku čísi neteře ZZairy?
zdravotnice porodnicodomorodka
11.1.2009 17:05:32
Až porodní asistentka Ivana připustí, že je cosi prohnilého v našem porodnictví, potažmo zdravotnictví, které dosti prohnilostí páchne, až připustí, že její i jiné proodnice nejsou jen krásné, až připustí, že život není jenom nádherný, až připustí, že slzy ze stresu mohou být úlevné...tak se stane možná opravdu dobrou a empatickou porodní asistentkou. Prozatím hrůza třese mým kurníkem při představě, že bych se s ní potkala, rodící, či nerodící...tedy jako klientka. Supervize by jí mohla být v lecčems nápomocná, např. zde:

http://mamicentrum.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=69&Itemid=78
Ivana-porodní asistentka
  • 
11.1.2009 17:01:07
http://www.porodnici.cz/perinatatalni-mortalita-a-morbidita-v-ceske-republ
Je to v České republice
Líza
11.1.2009 17:00:04
Přesně. Máš plno do srpna, tak není potřeba, abys nad něčím přemýšlela...
[<<Předchozích 180] Příspěvky 181190 z 1075 [Dalších 885 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.