| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 190] Příspěvky 191200 z 1075 [Dalších 875 >>]
Ivana-porodní asistentka
  • 
11.1.2009 16:58:09
Lído,je to Váš názor.Roďte si kde chcete.Je to zcela ve Vaší režii.Já jsem zde chtěla jen nechat odezvu na článek pana Ctirada.Jinak se mezi Vás nechci vměšova.Můžete si v klídku nadávat na porodnice v Čechách,já mám jiný názor.Třeba i Krč a Apolinář i Motol je krásný a myslím,že je tam i super personál.U nás je obsazeno do termínu -Porod Srpen- a tak nemám strach,že by jsme neměly práci.A naštěstí,nejednám s anonymním lidem,ale s živou maminkou,což je príma.Mějte se krásně a ať rodíte v pohodě a kde chcete a ať se dočkáte jen super lidí kolem sebe.
Grainne
11.1.2009 16:58:04
Já spíš nechci, aby se porod změnil v souboj kdo s koho.
Z čehož plyne, že patrně už nehodlám rodit vůbec. Máte pravdu, představa porodu v porodnici mě v současných podmínkách přímo děsí a šestinedělí v lazaretu na chodbě taky. Chápu, že je babyboom, ale soupeřit o místo v porodnici se mi opravdu nechce.
MarkétaP + 4 dcerky
11.1.2009 16:54:41
V roce 2005 to byla tak maximálně časná novorozenecká úmrtnost do 7 dnů, jinak novorozenecká úmrtnost činí dlouhodobě okolo 2 promile (v tom roce 2005 lehce před 1,8) a perinatální (i s mrtvorozenými) je okolo čtyř, viz zde: www.uzis.cz/download_file.php?file=2525

Až budeš chtít příště něco srovnávat, nejprve si prosím srovnej pojmy.
Omega
11.1.2009 16:54:27
Kde je ta milá Ivana - porodní asistentka ze včerejška?

1,25 promile - Ano, snad u vás, ale i v ČR jsou kraje, kde je toto číslo několika násobné.
11.1.2009 16:54:16
A jinak úmrtnost novorozenců je opravdu v Česku velice nízká,máme stejné výsledky jako třeba Finsko - kde se ovšem rodí doma a ambulantně...

Zato mateřská úmrtnost je o dost horší (v roce 2006 jsem byli na 4 místě v Evropě) a bohužel má stoupající tendenci se stoupajícími porody sekcí.
11.1.2009 16:52:08
Zenska byla nezodpovedna a nemocnice se snazila to resit

Ale jdi, ty brepto. Podle toho, co proběhlo médii, tak paní MĚLA pediatra. Akorát že pediatra zrovna ten víkend byla mimo město. Což ovšem neznamená, že matka byla NEZODPOVĚDNÁ a pediatra si NESEHNALA. Naopak mám pocit, že dalšího sháněli za pochodu. A MMCH kdysi na stránkách české neonatologické společnosti visel návrh doporučení pro ambulantní porod a ohledně pediatra v něm bylo uvedeno, že pediatr by v takovém případě měl být informovaný o propuštění z nemocnice a novorozeně prohlédnout do 72 hodin. Takže žádný kvalt ;o)
Grainne
11.1.2009 16:51:27
Kreditko, nečekám, že někdo bude happy, očekávám, že bude profesionálně konat svou práci a já nepoznám, že není zrovna happy, to je mi celkem jedno.
Pokud někdo není tak "happy", aby se mu při výkonu netřásly ruce a neudržel jazyk za zuby, když si potřebuje ulevit, má si vzít volno. Toť vše.
11.1.2009 16:51:06
Ivano nepřehlídla,ale nebyla jsem si jistá,zda jsme se pochopily,tak jsem požádala o odpověd na mail...jde mi o porod jen s PA...jen s tou jednou,kterou budu znát předem a se kterou se domluvím na podmínkách porodu - PP a zajímá mě,jak by se to řešilo technicky v porodnici,která to oficiálně neumožňuje,navíc v porodnici,která odmítá i rodičky,které jsou u ní registrované - chápejte,mě nejde o "možná",potřebuju jistotu...a protože je to dlouhé,bylo by to jistě lepší řešit přes mail.

A jinak ke stehům,nástřih byl opravdu šitý nevstřebatelným stehem,klasikou,stehy byly normálně vytáhnuty...ruptura labií byla podle zprávy šitá "nití" vstřebatelnou,která se ovšem za 3 týdne vstřebat odmítla,musela jsem dojet na vyndání a byl to opět klasický nylon - chyba lékaře,no možná,ale důkaz,že se i toto může stát...že není všechno ideální (a co by mi pomohlo,že bych si stěžovala,vrátil by to někdo zpět a zašil mě správně?)
Ivana-porodní asistentka
  • 
11.1.2009 16:50:36
Já myslím,že Vy,Grainne ani v porodnici rodit nechcete.Pokud ano,přeji Vám jen skvělé zážitky.
[<<Předchozích 190] Příspěvky 191200 z 1075 [Dalších 875 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.