| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 250] Příspěvky 251260 z 1075 [Dalších 815 >>]
Marcela 1 dítě
  • 
11.1.2009 12:10:46
Rodila jsem v porodnici u Apolináře a byla jsem zde velmi spokojená a to jak s prací lékařu tak i PA. Upřímně nechápu proč manželka tohoto pána nechtěla udělat genetické testy či očkování. Pravě toto se mi jeví jako civilizované. Vždyť přeci pokud by byly testy v pořádku a tedy i dítě - fajn a pokud ne - mohu zjišťovat o jaké jde postižení v jakém rozsahu co a jak se dá dělat dál dělat atd. A pokud jde o očkování tak bych chtěla číst článek od tohoto tatínka, kdyby jeho miminko onemocnělo TBC příp. jinou nemocí a právě z důvodu , že nebylo očkováno.
Dana, dvě děti
  • 
11.1.2009 10:54:16
To vy jste měla štěstí.
11.1.2009 10:38:19
trojtečko,že ty to máš někde uložené a jen měníš slova podle potřeby...akorát by možná chtělo napřed zjistit,co za význam má to které slovo ~y~
Líza
11.1.2009 10:27:33
Nejdřív si někde najdi, co to je supervize a v jakém kontextu se v pomáhajících profesích používá, a pak se zahrab a styď, jo?
...
  • 
11.1.2009 10:18:19
frido, jestlipak budeš psát dopisy vedení nemocnice, kde pracuje Ivana, udáš ji, že potřebuje supervizi, dle tebe? A xanajka se přidá? Že vám není hanba.
Tady aby se každý bál, že když se vám znelíbí a prozradí pracoviště, co vás ani napadne?
...
  • 
11.1.2009 10:17:44
frido, jestlipak budeš psát dopisy vedení nemocnice, kde pracuje Ivana, udáš ji, že potřebuje supervizi, dle tebe? A xanajka se přidá? Že vám není hanba.
Tady aby se každý bál, že když se vám znelíbí a prozradí pracoviště, co vás ani napadne?
11.1.2009 9:15:27
V žádném případě nechci vidět ničí placenty, zejméne ne tu vlastní~;)

No, vcelku není důvod, proč bys měla vidět cizí placenty. Každé oddělení musí mít ledničku na biologický materiál a do té patří jen a pouze biologický materiál, který zas nepatří do žádné jiné ledničky. Pacienti do této ledničky nemají co lízt ;o)

Sice bych řekla, že by placenta měla jít do spalovny, nicméně pokud by si ji rodiče vzali, tak je myslím docela řešitelné, že si ji po porodu tatínek hodí třeba do autochladničky nebo do takové takové té mrazicí tašky a odveze domů ~d~
misapoho
11.1.2009 8:05:13
Ja jsem taky rodila v Podoli, je to necele dva roky dozadu. Na porodnim jsem byla docela spokojena, par veci mi tam rozhodne vadilo, ale potom, ze vsechno dopadlo dobre, zvladla jsem privrit oci, pri dalsim uz bych to chtela jinak. Porodni plan jsem mela, chtela jsem to taky prirodnejsi, ale syn byl velky a tak se to trosku zvrtlo, protoze to nepostupovalo, jak by to postupovalo u ditete, ktere by bylo o 1 - 1,5 mensi, nez byl ten muj obr.
PA super, fakt uzasna, vyborna!!! Horsi byl pan doktor, ty pripominky po porodu si mohl odpustit. Dalsi vec je, ze kdyz jsem porodila, maleho ocistovali a vysetrovali na stolku za myma nohama, tzn. jsem pres doktorku nic nevidela, takze jsem na manzela volala, at to jde filmovat, abych si to mohla prohlidnout, co s nim delaj, alespon potom. Maleho mi taky odvezli, ale za to jsem byla rada, porod byl hodne komplikovany a ja byla tak silene unavena, ze jsem nemohla hnout ani palcem u nohy, takze kdyby s miminkem neco bylo, nevim, jak bych se k nemu zvedala, ale kdybych byla OK a on taky, rada bych si ho u sebe nechala. Ale co vim, v Podoli takhle berou vsechny miminka pryc. Chapu, ze inkubator muze nahrazovat mamincino brisko, ale co jeji naruc, jeji vuni, tlukot jejiho srdce :o( bylo mi fakt lito, ze jsem ho tam musela dat, ale fakt jsem nemela silu.

Vic veci mi ale vadilo na sestinedeli
- kdyz jsem zacala na sestinedeli krvacet, na pokoji nebyly zvonky a ja tam byla sama, fakt super.
- maly mel snizenou glykemii, potreboval vic prisunu zivin, ja nemela jeste mliko, dohoda s dr. znela davat mliko z banky a presto mu bez meho souhlasu sestry zacaly davat bebu!
- kdyz maly brecel, detska sestra rikala, ze je nemame chovat, ze si pak zvyknout na chovani a cely noci prorvou, ze si ne nesmime zhejckat! ~o~ takovy keci! Myslela jsem si svoje!
- kdyz jsem nemela jeste patej den mliko, tak mi sestra rikala "jaktoze nemate mliko? To ja druhej den po porodu kojila 50 a jeste musela odstikavat!" pekna podpora :o(
- Kuba se nechtel prisat, jen jednou to se mnou nekdo trenoval, kdyz mi to neslo znova, prinesli kloboucky, zkuste to s nima a bylo vyrizeno
- kdyz jsem ho nemohla probudit, mel navic jeste silnou zloutenku, pomohla mi detska sestra jen jednou s kecama "a co jako
Tahle detska sestra mi fakt hodne hnula zluci a zkazila mi moc muj pobyt v Podoli, jinak bych to hodnotila relativne dobre. Bylo videt, jak se ji moje spolubydlici, druhorodicka, zamlouva vic, uz to vsechno umela a nebyla s ni prace. Njn :o( Doufam, ze pri dalsim natrefim na lepsi!

Sorry za roman :o) ale autorove manzelce takovej porod zavidim, urcite si to uzili.
Líza
11.1.2009 7:54:07
Libik, kdepak, na minulé kartičce pojištěnce jsem měla titul proto, že mi ho tam prostě opsali z občanky (a v občance ho nemám proto, že bych na něm lpěla, ale že jsou - byť výjimečné - situace, kdy se sakra hodí doložit, že jsem doktor). A jakmile jsem se tou kartičkou někde prokázala, v tu ránu jsem měla o třídu lepší zacházení. Docela :-©.
Pak mi kartičku vyměnili a dneska už to na ní nemám. Takže zažívám to, co tu holky popisují, jistou míru nadřazené neurvalosti do okamžiku, kdy se někdo nad mými argumenty pozastaví, zeptá se, jestli jsem zdravotník, já řeknu že jo, a v tu ránu se opět komunikace a zacházení o třídu zlepší.
11.1.2009 1:17:39
Papayo, já tedy klienství zažívám i jako netitulovaná, ovšem, až mi za 2 roky vnutí Cabada můj první titul, budu na něm lpět. Mimochodem, lidem, kteří nelpí na titulu, se těžko dostane na kartičku pojišťovny~;)
[<<Předchozích 250] Příspěvky 251260 z 1075 [Dalších 815 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.