| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 260] Příspěvky 261270 z 1075 [Dalších 805 >>]
11.1.2009 0:42:22
No na 35 hodinách s odtečenou PV v Norsku nevidím nic strašného, rodila jsem tam sice v porodnici, ale taky s milou empatickou asistentkou. Od praskutí vody do porodu uplynulo 48,5 hodiny, je to naprosto ok, pokud mimčo není v tísni, k vyvolání se tam přistupuje až po 72 h. Já s tím byla naprosto spokojená (Sylvie ~;) ). Mmch., PV se průběžně dotváří, takže tam mimčo úplně nasuchu nezůstane. Jo....abych nezapomněla, tak samozřejmě jsem celou tu dobu v porodnici trčet nemusela, hned při první kontrole mi přidělili lůžko, na kterým jsem se zase uvelebila při kontrole druhý den (musela jsem tam zůstat, než manžel odtrénuje)...a pak večer, když mě tam odvezl před zápasem, abych evt. nezůstala trčet doma ~t~ ). Představa, že mi v ČR někde po odtoku PV sami nabídnout odchod domů, asi reálná není, co, holky, jakou máte zkušenost?
Jo, a mmch., právě proto, že hodně času trávím v zahraničí, svou rodnou vlast miluji nadevše a nedám na ni dopustit...PŘES shnilost našeho porodnictví, korupční a jiné aféry našich politiků a vůbec celý ten Kocourkov, o kterém se dá číst denně v novinách. ~y~
jedna plus dvě
11.1.2009 0:08:14
Postřeh: Sice nejsem JUDr., ale od té doby, co mám na kartičce pojišťovny titul (na kterém nelpím) se ke mně doktoři chovaj nesrovnatejně slušnějc. Je to smutné, ale je to tak. A využívám toho :-)
10.1.2009 23:56:33
A rakouská porodní asistentka není součástí rakouského porodnictví?
Dle tvého názoru porodnictví = porodnice???
10.1.2009 23:51:06
Ne, Grainne, já jsem největší romantik, stačí mi esence, existence mě obtěžuje, mázky, šnůry, placenty, blueee, co to je? Nepotřebuji to a chci ve své porodnici, aby se mnou bylo zacházeno tak, že hmotná tělesnost není jádrem věci neb duch převažuje:) V žádném případě nechci vidět ničí placenty, zejméne ne tu vlastní~;)
Borny
10.1.2009 23:43:49
Ať si každý pár sám vybere kde chce rodit, i když ne vždy to z různých důvodů jde. Ale ať si nikdo nestěžuje na české nemocnice a zvlášť pokud je to jen z doslechu.
Mám jen pár poznámek tak stručně:
1. nikdo se ke mě nechoval špatně, když jsem odmítla některá genetická vyšetření (ne z náboženských důvodů, ale prostě proto, že mít dítě s určitým druhem postižení by nám nevadilo). Spíš naopak chovali se k nám s obdivem.

2. dát na to co ostatní říkají o porodnicích a zážitcích v nich, tak bych nemohla rodit nikde - a to nejen u nás ale ani v zahraničí. Každý si zážitky z porodu trochu přikrášlí a hlavně slyšet jsou většinou jen ty negativní věci.

3. pokud chce někdo (tak jako vy) domácí porod tak fajn, ale podle mě je to nezodpovědné. Pokud chce někdo hazardovat se svým životem, tak krčím rameny, ale tohle je i hazard se životem dítěte a to je neodpustitelné. A to že byla vaše žena v pořádku je sice fajn, ale to já byla taky a přesto jsem po porodu začala tak prudce krvácet, že to málem nezvládl ani porodník spolu s porodní asistentkou - měli plný ruce práce a v očích strach.

4. navíc by mě zajímalo, jestli když máte tak špatné zkušenosti z lékařskou péčí v této zemi - kam chodila vaše manželka na gynekologii, na genetiku, kam chodí vaše děti k dětskému lékaři?

Já musím řící, že jsem měla (až na ten konec) skvělý porod, přijetí do porodnice, manžel byl celou dobu se mnou (i ve sprše, na budíku ale i po porudu) nebyli jsme nikým a ničím rušeni. A po porodu jsem byla ráda, že si na chvíli odvezli synka a že manžel šel domů abych měla čas nabrat sílu.
*Niki*
10.1.2009 23:01:36
Dobri, můj názor je ten, že ty nemáš poslouchat doktora, ale máš dostat od doktora úplné informace, o všech rizicích a přínosech léčby, o existenci alternativních způsobů řešení problému a budeš to TY, kdo se rozhodne, popř. se k rozhodnutí dopracujete s lékařem spolu.
Dost se mi líbil onehdy rozhovot se Šmuclerem o rozdílnosti pacientů u nás a v zahraničí (kde nějakou dobu "zubařil"). Jinde lékař podá úplné informace a pacient se rozhodne, jakou léčbu pro sebe chce. A pak mnohem více spolupracuje a léčbu neporušuje . U nás lid řekne: vy jste doktor, jste študovanej, vy rozhodněte. A lid méně spolupracuje, za zády léčbu porušuje a pak si stěžuje, že doktor špatně rozhodl a ono to nefunguje. Nejspíš není řeč o nás všech. A možná je to zkušenost pouze páně Šmuclera. Ale i tak stojí za zamyšlení... ~z~
Grainne
10.1.2009 22:57:55
dobri, to mi velice nápadně připomíná scénky z Ordinace - myslím tu v Růžové zahradě, jak se nezodpovědný pacient rozhodl, dobří lékaři se hroutí, aby jim následně bylo dáno za pravdu a pacient se šťastně vrhá do jejich záchranné náruče. Ba, když jde o drama, klidně i umře.

Odmítám dost často, poté co zjistím dostatek informací. Ještě žiju, jsem zdravá a kupodivu i moje děti.
10.1.2009 22:51:43
Dobri, proto existuje revers, aby byli léakři krytí.
Dobra1
10.1.2009 22:44:48
Jo, ale kdyz se tvemu diteti neco stane, protozes neco odmitla i pres upozorneni lekaru, kdo za to ponese odpovednost? Nevim jak ty, ale pro 8 z 10 maminek BUDE MIT ODPOVEDNOST DOKTOR A SESTRA, ZE TI TO JESTE LIP NEVYSVETLILY a tys proste nebyla dostatecne presvedcovana, ze so to opravdu muze stat.
Presne s timhle jsem se setkala, ono mezi lidmi je stale jeste bezne , ze kdyz se neco stane, muze za to doktor a hotovo. Je pak tezke chtit, aby zdravotnici zmenili pristup,kdyz se stale setkavaji s napadenimi typu: Kdybyste mi to lip vysvetlili, urcite bych netrval na svem, ale poslechl bych vas. Vy jste zodpovedni za me spatne rozhodnuti, ne ja. Vy jste prece odbornici, ne ja.
Proste je porad hodne lidi, kteri odpovednost berou na sebe jen slovy, ale beda, jak se neco stane.
Zuzka, syn 3 roky
  • 
10.1.2009 22:44:46
S článkem nesouhlasím, ale je každého věc pro co se rozhodne, jen velice namítám, že vstřebávací nitě měla jen vaše kočka,protože to jsem teda taky kočka - díky :-). Osobně na svůj porod vzpomnínám velice často a v podstatě velice ráda, ale souhlasím, že záleží na personálu a také na každém z nás jak ke všemu přistupuje.
[<<Předchozích 260] Příspěvky 261270 z 1075 [Dalších 805 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.