Glance |
|
|
10.1.2009 21:55:31
Ahoj Ctirade, Tvuj clanek se mi moc libil. Chtela jsem Te poprosit, zda se mi muzes ozvat na rona12@seznam.cz. Take chci rodit doma a vzhledem k tomu, ze nechci ockovat svoje dite a tady me k tomu nuti, premyslim o porodu v zahranici. Diky predem. Radka
|
Glance |
|
|
10.1.2009 21:51:21
zkouska
|
|
|
10.1.2009 21:49:40
V diskusi Článek se mi nelíbí se často pozastavujete nad tím, že autor označil Česko v podstatě za necivilizovanou zemi. Hm, ale co se týče zdravotnictví (a nejenom jeho!) s ním souhlasím. Nemluvím o vybavení, možná ani o vzdělání a schopnostech lékařů, ale o přístupu k pacientovi. A to nejen v porodnicích, ale i v jiných zdravotnických zařízeních. Člověk - pacient, je často považován za méněcennou stranu při rozhodování o něm samotném. A samozřejmě, že si mohu lékaře vybírat, ne vždy to ale tak docela jde, ne každý má tu možnost. A ne každý se chce s lékařem dohadovat. Takže jiný přístup k lidem by opravdu byl na místě. Navíc podle mne je problém i to, že žena - rodička je v podstatě považována za pacienta, což obvykle není.
|
Grainne |
|
|
10.1.2009 21:49:12
Ta věta, že jsi proti domácím porodům, protože v Cechách na to nejsme připravení je fakt skvělá. Takže proti porodům doma odehravajícím se v Rakousku nic nemáš?
By mě technicky vzato zajímalo, jaký je v tom rozdíl. Patrně v tom, že většina to ještě nepřijala jako možnost. |
kreditka |
|
|
10.1.2009 21:49:01
Přece se tu nebude trpět schopná PA pracující v porodnici, která není 100 % nakloněna porodům doma že...tak se jí musí nechat sežrat kde co, ať už oslovení pacientky, za chvilku ji zde budou peskovat za nevhodné barvy na povlečení v porodnici
![]() |
myš |
| • |
10.1.2009 21:48:42
Kreditka
Ale tady nikdo netvrdí, že nejsou milé sestry, spokojené rodičky a příjemné prostředí v porodnici a že se něco takového nemůže stát v ČR. Jen že pravděpodobnost, že narazíš zrovna na milou sestru není vůbec 100% a že pokud máš takové požadavky jako autor článku, tak ti to systém neumožní a pravděpodobnost, že všechny tyto požadavky budou splněny taky není 100% a prostě přesně takovou porodnici tady nenajdeš. Je to všechno věc náhod, štěstí, protekce atd a to autorovi a jiným tady nestačí. |
|
|
10.1.2009 21:46:43
Ach jo,já věděla,že to nepochopíš...
Ona v tom taky hraje roli jistá profesionalita...a třeba i peníze. Pokud si kdekoliv zaplatím přímo nějakou službu,tak je reálná šance,že jí dostanu,pokud je ten dotyčný profesionál... Bohužel,u nás je PA většinou zaměstanec (píšu většinou,aby ses toho nechytla...jsou i soukromé) a tak jí jedna rodička,která nebyla s její službou spokojená,žíly netrhá,není na ní závislá... Určitě jsou i profesionálky duší,které byť zaměstané si váží každé rodičky,ale kde máš jistotu,že právě na tuhle narazíš... |
Kočanská |
| • |
10.1.2009 21:44:05
Ctirade, předně gratuluji, že jste si mohli porod takto užít. Já také sdílím názor, že porod je především intimní rodinná záležitost a ať už se odehrává kdekoliv, tak by toto mělo být respektováno. Je to především o respektu a ten mi v českých porodnicích velmi schází. S ženami tam spíše jednají jako s nesvéprávnými blbečky :-( Velmi hodně reakcí na Váš článek je negativních, což bohužel pouze potvrzuje, jaká je v naší zemi převládající atmosféra co se porodů týče (nebudu zobecňovat). Myslím, že se rychle nic nezmění, protože poptávka po změně je dle mého názoru stále velmi slabá. Zdá se mi, že je to do jisté míry kvůli nedostatku objektivních informací. Informace které šíří čeští porodníci jsou vesměs takové, které se jim hodí do krámu a bohužel pro českého člověk je lékař stále ještě něco jako bůh. Většina lidí se proto neodhodlá se zeptat nebo dokonce pochybovat, pokud náhodou slyšeli něco jiného než jim lékař tvrdí.
Tak good luck a zase sem něco napište, abyste zašťoural do vosího ![]() |
kreditka |
|
|
10.1.2009 21:40:05
Oprava: manžela v posteli s milenkou
|
kreditka |
|
|
10.1.2009 21:39:21
Teď si mě fakt pobavila - a kde máš záruku, že ta tvoje PA třeba v cizině, ten den kdy budeš rodit nenačape třeba manžela v posteli a bude protivná??? - taky ruská ruleta
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.