| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 320] Příspěvky 321330 z 1075 [Dalších 745 >>]
Líza
10.1.2009 21:21:04
Takže není třeba brát vážně tvé argumenty, žejo, protože je to jenom plácání do vody. Taky informace.
kreditka
10.1.2009 21:19:34
ČEHO????
Grainne
10.1.2009 21:19:27
Libik, na tom titulu myslím není třeba trvat, ale paní+příjmení je snad samozřejmost.

Co se týče té placenty, asi bych si taky nevěděla rady s praktickou stránkou věci v porodnici, ale jako symbol sepětí se stromem mi to připadá krásný a dovedu si představit ten prožitek, když člověk za pár let k tomu stromu přijde. Libik, prostě nejsi romantik, ani trochu.~;)
kreditka
10.1.2009 21:17:59
Z jakého důvodu, abych utěšila tvé ego? Už jsem ti psdala že nemám důvod nic hledat a můj čas je dost vzácný na to abych hledala porodnici, když ji hledat nepotřebuji
MarkétaP + 4 dcerky
10.1.2009 21:12:42
Libiku, průšvih je v tom, že u spousty lidí je způsob oslovení úzce provázaný s vnímáním nadřazenosti - podřízenosti - parnerským přístupem a podle toho pak upravují i svoje další jednání. U někoho je to vědomé, u někoho podvědomé, ale pokud někdo prodávajícímu Asiatovi tyká, obvykle to nebývá z nedostatku sociálních schopností, ale z (pod)vědomé nadřazenosti. Stejně tak může familiérní oslovení personálem vyvolávat pocit, že mohu udílet nevyžádané rady, případně rovnou zatlačit rodičku/pacienta do podřízené pozice. Zatímco když si musí uvědomit tu "paní Vonáskovou", pomůže to i k sebereflexi - jen težko se pak říkají věty jako "paní Vonásková, neřvěte mi tu, když jste to dělala, taky jste neječela". Teda uznávám, jsou typy, u kterých nepomůže ani svěcená voda ;)
Ivana-porodní asistentka
  • 
10.1.2009 21:08:14
Frido,maminky co mě znají,vědí,že při mé službě nejsou nikým a ničím omezované.Sama to nesnáším,a klidně si přijdou ke mně poplakat a popovídat a to je pro mě odměna.Já se domnívám,že každá žena je sama sebou a dovede se za sebe a mimi postavit a pokud chce rodit v jiné zemi,může.Může rodit jak chce a nemusí se nikomu podřizova a je na jejím úsudku,zda bude rodit v porodnici,či doma.Já mám na to svůj názor,který je ovlivněný tím,že jsem zažila i to,kdy maminka měla komplikace a do 5 minut musela být operována.A kdy jsem viděla děti z domácích porodů...Ale každá žena si může určit jak bude rodit.Tak dotoho.Mějte se nádherně.Ivana
MarkétaP + 4 dcerky
10.1.2009 21:06:16
Ty voe, s Korbelářovou? To je dobrý ~R^
10.1.2009 21:04:18
Myslím si, že oslovení (nemám na mysli hrubé) není v kategorii porodních poranění a trvání na tom, že jsem JUDr. Nováková mi připadá správné nicméně ve vztahu k porodu malicherné.
zdravotnice porodnicodomorodka
10.1.2009 21:04:04
Ivano dobrou noc a dobrou kachnu, budu čekat na odpověď, předem díky.
zdravotnice porodnicodomorodka
10.1.2009 21:02:50
Ivano, tak pokud jsi přesvědčená o tom ,že slzy ze stresu škodí, tak bys měla opravdu podstoupit supervizi. Slzy jsou obecně velmi, velmi očistné...

Sylvo, při představě, že by Ti Korbelářová poplácala po ramenou se slovy, neplač děvenko, slzy škodí Tvému dítěti, jsem se málem smíchy rozplakala...už si z toho musím dělat trochu legraci, protože je to pro mne velmi, velmi smutná situace...
[<<Předchozích 320] Příspěvky 321330 z 1075 [Dalších 745 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.