| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 330] Příspěvky 331340 z 1075 [Dalších 735 >>]
10.1.2009 21:00:04
Holky, ale vy jste na paní porodní asistentku v přesile, to není hezký.

Jinak mě zaujala představa odnosu vlastní placenty, vidím to v barvách - povijan, pugét, placenta:)))

Vím, že to jistě má pro někoho význam, nicméně je to hezká ukázka toho, že poskytované sebelidumilnější služby musí mít rámec kultury, v níž se realizují. Nezdá se mi možné aby nejlepší porodnice světa vyhověla matkám uskladněním vlastní placenty ve společené ledničce. Já coby druhá matka, bych mohla dostat šok~;) A ať si kdo chce říká co chce, odmítám se v tomto dovzdělávat v přínosech placent zakopaných pod jabloní.
10.1.2009 20:59:57
Frido, to je hezky napsané :o) Mi připomíná můj druhý porod, kdy jsem se pár hodin po porodu dojetím rozbrečela s dr. Korbelářovou jsme si v podstatě padly do náručí a já měla pocit, že ona mi tedy rozumí, proč brečím :o) A to mi i vykala, i oslovovala příjmením ;o)
MarkétaP + 4 dcerky
10.1.2009 20:56:26
Víš, ono nejde o to něco si dovolit - nedovolit. To není tím, jestli je někdo něžná dušička a někdo studený čumák. Jde o to respektovat klientku jako člověka. Lze se do někoho vcítit a přitom se chovat s úctou, útěcha nemusí přicházet jen s mateřským objetím nebo kamarádským poplácáním po ramenou.

Ale možná jen neobratně volíš slova. Kéž by.
zdravotnice porodnicodomorodka
10.1.2009 20:55:20
Ivano, ale ony se na tebe usmívají, protože vycítí, co od nich očekáváš a nedovolí si třebas plakat, když tak nějak vnitřně tuší, že by se od Tebe dočkaly informace, že pláč škodí jejich dítěti...víš, rodičky a šestinedělky jsou nesmírně, nesmírně citlivé na to, co kdo vysílá, vždyt si to i sama pamatuješ....
Ivana-porodní asistentka
  • 
10.1.2009 20:55:06
Ano,ale pokud pláčí,že mají děti vysoký bilirubin,že nesají,a jen spí,pak pláčí strachem a já je chci jen uklidnit.Pláč se i mně spouštěl díky hormonům,a dnešní maminky tohle vědí...Ale pokud pláčí stresem (když se něco děje)pak pláč neulevuje.Ale to je už asi jen můj názor.
10.1.2009 20:53:33
Glance, přeji Ti dobrý domácí porod, ale očkovat nemusíš, i když rodíš doma v Česku. Můžeš se stavit na diskuzi domácí porod zde na rodině. Hodně dobrě dobré porodní energie přeji.
zuzini
10.1.2009 20:53:30
Hoď jinou do placu, Vrchlabí bylo zavřeno
MarkétaP + 4 dcerky
10.1.2009 20:52:12
Ivano, to pochopitelně, ale jak píše Líza, tím jí (a dítěti) fakt nepomůžeš. Když si zlomíš ruku a někdo přijde a řekne "nebreč, tím si to jen zhoršuješ", poděkuješ mu za dobrou radu nebo ho pošleš k čertu?

10.1.2009 20:51:45
Ivano, ale vstřícný a empatický přístup může mít i odborník, který klientům říká např. pane prezidente! Copak tomu opravdu nerozumíš? Přeci teplejší přístup není jeno o tom říkat někomu děvěnko...
Glance
10.1.2009 20:51:20
Ahoj Ctirade, clanek se mi moc libi, souhlasim se vsim, co je tam napsano. Prosim, mohl by jsi se mi ozvat na adresu: rona12@seznam.cz ? Take bych chtela rodit doma, ale diky tomu, ze nechci ockovat sve dite, uvazuji i o porodu v zahranici. Diky
[<<Předchozích 330] Příspěvky 331340 z 1075 [Dalších 735 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.