| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rodili jsme v civilizované zemi

[<<Předchozích 350] Příspěvky 351360 z 1075 [Dalších 715 >>]
MarkétaP + 4 dcerky
10.1.2009 20:38:54
Takže "Děvečko, neplač, miminko to cití?" No, já bych spíš ocenila "Paní Vonásková, je něco v nepořádku?" Pak bych měla pocit, že se dotyčná zajímá, co se děje a jak to napravit, a nechce mě poučovat a vydírat blahem dítěte. To už bohužel není jen otázka tykání a vykání, citově mě na šestinedělí vydírali i s vykáním, protože mi neuměli podat informace relevantní k tomu, abych se mohla rozhodnout.
Ivana-porodní asistentka
  • 
10.1.2009 20:38:28
Eveli,díky za podporu.Já chodím občas,pokud čas dovolí,na diskuze co si ženy myslí o naší porodnici,a někdy je mi z toho smutno.Ale pak si řeknu,koukni,jak Tě mají v práci maminy rády,snad mezi ty sestry,které jsou "hnusné"nepatřím.Ale myslím si,že jsou u nás porodnice dobré.Nejen ta moje,ale snad i Krč,Apolinář,Motol a venku Prachatice a další...A díky Ivana
Grainne
10.1.2009 20:36:18
Jen tak mimochodem, když se provalí nějaký ten titul, je zajímavé, že v tom okamžiku je po podobných familiárnostech veta.
Jenomže uctivé oslovení, které je v souladu se společenskými pravidly, nepatří jen "otitulovaným", leda by tím zdravotníci chtěli vyjádřit, že jedine ty jsou ochotni nepovažovat za méněcenné. Pak dochází k poněkud úsměvným situacím ve stylu:"Zatlačte, paní Magistro".
Přítomní prominou, ale já to považuju za jasný příznak křupanství - tedy neumět slušně a správně oslovovat.
zdravotnice porodnicodomorodka
10.1.2009 20:35:43
Ivano, moc mne ještě zajímá, k tomu porodnímu plánu, je naprosto v pohodě si od vás odnést svou placentu?
MarkétaP + 4 dcerky
10.1.2009 20:35:12
Obávám se, že tečka si supervizi představuje jako inspekci ve škole ;)
10.1.2009 20:34:36
Jano, vmém nejbližším okolí jsou čtyři porodnice, ani jedna neumožňuje rodit v 2.DP jinak než na koze. A ani jedna nedovoluje si přivést svojí PA...A obávám se, že takových porodnic je pořád ještě dost(v tom druhém případě zřejmě 100%), takžč tebou uváděných 90% je rozhodně hodně přehnaně optimistické číslo.
Líza
10.1.2009 20:34:24
Mně osobně oslovení maminko nevadilo, připadalo mi to, jako by mi tím personál dával najevo, že to dobře dopadne a za chvíli budu matkou.
Ale vím, že je dost lidí, kterým to vadí a přece jen oslovení příjmením je neutrální a neurazí nikoho.
zdravotnice porodnicodomorodka
10.1.2009 20:33:44
Anonymní tečko, vím, že sem šla Ivana dobrovolně ,jinak to asi nejde, což ~j~? Na suervizi je obvyklé jít taky dobrovlně, proto ivaně píši, že by o ní měla uvažovat. Nevidím nic arogantního na tom, upozornit poskytovatele služeb, že někteří klienti mají jiné potřeby, než-li on sám.
Ivana-porodní asistentka
  • 
10.1.2009 20:33:19
Markéto,vidím,že nečteš.U nás mají maminky poporodní bolesti,jsem na šestinedělí.A já jmenuji maminky paní a jménem,ale pokud s maminkama "drbu",což dělám,pokud se maminky chtějí zeptat,pokud chtějí poradit,nebo třeba pokud pláčou a vím,že potřebují pochopení,tak je osluvím jinak.Já po šestunědělí řvala i když mi zazvonil telefon,tak vím,co to je,pamatuji si to dodnes,i když mým dětem je pře 30 let.A tak chápu,že ten pláč je projev,který k šestinedělí patří.A pak se i blbě říká,paní Vonásková neplačtě,miminko to cítí.I
10.1.2009 20:32:33
Co je na doporučení supervize arogantního? Ivana má jistě svou práci ráda a chce ji dělat dobře- to znamená tak aby byla spokojena sama se sebou ale aby byly spokojené také klientky. Supervize by jí v tom mohla pomoci.
[<<Předchozích 350] Příspěvky 351360 z 1075 [Dalších 715 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.