Líza |
|
|
10.1.2009 20:32:26
Tečko, supervize je arogantní? Nepovídej
![]() |
Grainne |
|
|
10.1.2009 20:31:22
Tedy oslovovat cizí ženu maminko je nehoráznost a vrchol neúcty. Rodička je vaše matka, či co?
Nebo tím hodláte vyjádřit fakt, že teď rozhodujete vy? Hm, je dost smutné, když základní znalost společenských pravidel pokulhává, obzvláště, když se tu pozvedl takový pokřik o tom, zda jsme, či nejsme vrcholně civilizovaní. Jak vidno, zřejmě příliš civilizovaní nejsme, přinejmenším v tomhle ohledu. |
Evelyn1968,2děti |
|
|
10.1.2009 20:31:16
Vážím si toho, že sem Ivana přišla
.Jen se přidám k těm, kterým oslovení "maminko" vadí, děvenko mi teda nikdo neříkal, naštěstí . Připadá mi to podobný, jako univerzální oslovení "babi" pro pacientky- důchodkyně. Radši jsem pro cizí lidi paní XY. |
Jana, 2 deti |
| • |
10.1.2009 20:28:33
Mily Ctirade,
tak si myslim, ze nemate presne informace, jak to v CR je a zbytecne zevseobecnujete. Ja napr. rodila v Brne na Obilnem trhu, porod byl naprosto uzasny zazitek - pritomna byla pouze PA, moje dula a manzel, pouze na zaver, kdy jsem holcicku porodila, prisla i pediatricka. Vse naprosto bez problemu, vsechna moje prani byla beze zbytku respektovana - rodila jsem v poloze, kterou jsem chtela (a myslim si, ze v 90% ceskych porodnic to tak dnes je), nechali dotepat pupecnik, miminko mi okamzite dali a dokonce jsem si celkem snadno vyargumentovala, ze ho nechci nechat umyt a dat na povinne 3 hodiny do inkubatoru, mela jsem ji bez preruseni u sebe. Jak sam citujete Odenta, je pravda, ze 80% porodu se odehrava v hlave, tudiz pokud si to clovek vezme k srdci, nemusi jezdit za kvalitnejsim porodem do Rakouska, neb v Cesku je mozne porodit za stejnych podminek, jake popisujete - a to mi nikdo nevymluvi. Pokud ovsem nevyhledate nejzapadlejsi porodnici v kraji. Ale osobne se domnivam, ze je dnes z ceho vybirat. Navic jsem nepochopila poznamku o samovstrebavacich stezich - to si vazne myslite, ze se v nasich porodnicich nepouzivaji? U prvniho ditete jsem byla sita a stehy mi nikdo nevytahoval ![]() A je to taky o matce samotne a o jeji informovanosti, ja bych taky s odstupem u prvniho porodu spoustu veci zmenila, prestoze nebyl spatny, ale tehdy jsem nevedela, do ceho jdu. U druheho ditete jsem vedela naprosto presne co chci a proc to chci, a mozna i proto byl tento porod super zazitek. Jana a 2 deti |
|
|
10.1.2009 20:27:15
Elindro právě...pokud koupat nechci,chci první vyšetření na svém těle,kde bude miminko přikryté a s čepičkou,tak prochladnout nestačí...
|
Vaal |
|
|
10.1.2009 20:25:58
No kdyby mojí babičce v nemocnici někdo řekl "babičko", jak mají ve zvyku některé žoviální sestřičky, tak se se zlou potáže, zřejmě by ho přetáhla berlou
![]() Vím že to nesnášela už u své maminky, když jí v nemocnici říkali "babičko" místo aby jí slušně a s úctou vykali a oslovovali plným jménem. To s těmi tituly předtím byla nadsázka, kdyby někdo nepochopil ![]() |
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
10.1.2009 20:23:44
Ivano, takže chápu dobře, že říkáš "Holčičko, máte křížové bolesti?"
![]() (Psala ji na jedno místě o oslovení "holčíčky, děvčátka" a na jiném, že vykáš.) |
|
|
10.1.2009 20:23:15
Ivano, tak to nic, já byla na druhém oddělení.
Oslovování maminko nebo děvenko mi taky není příjemné. Amazonko, mně jeden novorozenec prochladl, právě po mytí, před čtyřma rokama v Podolí a pak ji odnesli Chtěla jsem se tomu vyhnout a proto jsem tentokrát nechtěla miminko mýt. |
. |
| • |
10.1.2009 20:22:51
Proč hned tak zhurta? Ivana sem šla dobrovolně ,vstřícně a ty hned arogantně supervizi.
|
|
|
10.1.2009 20:19:36
No a tohle je jedna z věcí,i proto bych ráda měla svou PA,takovéhle věci se dají jemně vyjasnit předem...určitě to není to nejdůležitější,ale přeci jen,i mozaika se skládá ze spousty pidikamínků.
A ještě by mě,stejně jako Markétu,zajímalo,jak novorozenec prochladne na 35st,já rodila do vody a ani tehdy k prochladnutí nedošlo... |
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.