Vaal |
|
|
10.1.2009 20:19:33
Ne, ne...slušnost je oslovovat celým jménem a nejlépe se všemi tituli...třeba :"Teď prosím paní inženýrko, kandidátko věd Jano Nováková zatlačte"
![]() |
zdravotnice porodnicodomorodka |
|
|
10.1.2009 20:18:58
Ivano, provotní pro zdravotníka a člověka v každé pomáhající profesi je, uvědomit si, že klienti mají jiné potřeby.n ež-li já sám! Pkud si to zdraovník neuvědomuje, tak prostě nemůže dělat svou práci dobře, i když má pocit, že činí samé dobré skutky....myslím, že nutně potřebuješ supervizi, aby sis tyto základní komunikační chyby uvědomila.
Nevěřím Ti, že se každé klientky zeptáš, jak si přeje být oslovována. |
|
|
10.1.2009 20:18:00
Ivano, a co kdyby ses klientek sama od sebe zeptala jakému oslovení by daly přednost? Ušetřila bys jim případný nepříjemný pocit pokud by ses na první pokus netrefila a navíc by rodičky nebyly nuceny diskutovat o další věci.
Tobě by se líbilo kdybys přijela na chíru se zlámanou nohou a přítomný personál tě oslovoval třeba "teta"? Byť by to bylo přátelským tónem? |
Ivana-porodní asistentka |
| • |
10.1.2009 20:17:23
Souhlasím,taky maminkám netykám a myslím,že se se mnou rády poradí a pobaví.Jdu se kouknout dceři na zubní pohotovost.Zetě bolí zub a chtějí do Motola a já nevím,zda je tam zubní pohotovost.Hned jsem zpět.Ivana
|
zdravotnice porodnicodomorodka |
|
|
10.1.2009 20:16:26
Ivano, díky moc, vyřídím té mamince, že PA z Podolí plán konzultovala a sdělila, že v v něm nevidí problém v Podolí, a´t to vyřídí v té regionální porodnici, kde s plánem problém mají, snad se poučí, když to v Praze jde, proč by to nešlo na vesnici. Díky moc.
mmch souhlasím s Lízou, oslovování děvčátko je velmi mateřské a zdůrazňující rodičce tvou nadřazenou mateřskou pozici, pokud má tato klientka problém s podobnou matkou, jako jsi Ty, tak jí mohou psychické konflikty zablokovat plynulý průběh porodu...ale chápu, že to je příliš hlubinné vysvětlení a proces porodu spíše zablokuje např. dirupce či poloha vleže.... |
| • |
10.1.2009 20:14:16
já nevím,ale pokud by to některé mamince určitě by mi to řekly.Myslím,že je víc těch co oslovení paní Vonásková nechtějí.Já patřím také mezi ně.Myslím si,že slušnost a uctivost se projevuje jinak,než oslovením paní Vobořilová.Ale je fakt,že pokud bych viděl,že se to nelíbí,přizpůsobím se.Ivana
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
|
10.1.2009 20:13:12
PS: rodila jsem s PA zhruba tvého věku (odhaduju podle vnuček), tj. ve věku mé maminky. Vykala mi a oslovovala křestním, protože jsem byly v dlohodobějším kontaktu, jí jí také. Nevím a nezajímá mě, jestli mě má ráda nebo ne, podstatné bylo, že mě respektuje jako ženu s vlastními postoji a představami, a díky tomu jsem k ní mohla mít důvěru jako k odborníkovi, kterému svěřuji doprovod mě a mého dítěte v cestě na svět.
|
|
10.1.2009 20:12:27
Ivano, nehodnotím vás a vaši práci, zdá se, že profesi berete jako poslání, což je krásné. Ale upřímně řečeno, mně kdyby někdo u porodu oslovil holčinko nebo děvčátko, tak dostanu hysterický záchvat. Neberte si to osobně, tím se vám jen snažím naznačit, že pro někoho je stokrát příjemnější ta paní Nováková. U prvního porodu mi semo tamo měl někdo tendenci říkat maminko, což jsem dost těžce nesla. Přijde mi prosě divné, když mi muž starší než já (porodník) říká maminko. Po pravdě, je to dost perverzní
![]() |
Vaal |
|
|
10.1.2009 20:12:12
Ivano, já to nějak nepochopila. Když je PA na maminku nepříjemná a ona by ji chtěla vyměnit, tak se to hlásí tobě? Vždyť ty si taky PA, ne? Nebo si tam nějaká vedoucí sestra, neustále přítomná? A když maminka rodí, tak kde tě nahání? Nebo žádá o výměnu přímo tu "protivnou" PA? Můžeš prosím upřesnit? Děkuji
|
| • |
10.1.2009 20:10:17
V porodním plánu nevidím problém,dokonce jsem už pár podobných viděla.Akorát nevím,zda by bylo možné mít maminku s inkubátorem na pokoji.Na inkubátor je speciální zásuvka.Ale na Káčku u nás,jsou rodiče na oddělení,kde jsou děti v inkubátorua starají se o mimi,jak to jde.Ivana
|
Edudant a Francimor od Karla Poláčka v Hudebním divadle v Karlíně
Tipy na vánoční dárky pro celou rodinu
Autismus – Porozumění je začátekPlzeň-město
Vánoční trhy v KuksuTrutnov
Frozen 1&2Ústí nad Labem
Kreativ Ostrava 2025Ostrava-město
Beseda a autogramiáda Aleny MornštajnovéPraha 1 Další akce nalezte zde
Pedrocotta (smetanový dezert s želé Pedro)/Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2025 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.